Subies es reafirma amb Villar en la seva lluita contra Miguel Cardenal

El contenciós que manté el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel Villar, amb el Consell Superior d’Esports i la Lliga de Futbol Professional viurà episodis terribles. Ara per ara, els presidents de Territorials estan amb l’etern cap del futbol espanyol

Villar amb Subies / FOTO>: FCF

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, no vacil·larà ni un segon a l’hora de plantejar a l’assemblea del futbol català una possible paralització de les competicions. Aquest és l’advertiment que Ángel Villar va plantejar en la seva última junta directiva i Subies, que fa més d’ un any manté una lluita pública solitària, està decidit a recolzar a qui ho ha fet amb ell des del primer dia. La tensió que es viu entre la RFEF, la LFP, el CSD i el COE ho patirà l’esport espanyol, en general, i el futbol, en particular.

Ara per ara, la ‘moguda’ solament l’ha exposat Villar a través d’un comunicat mentre que el president de l‘Asturiana, Maximino Martínez va ser rotund en els micròfons de la COPE. “Convocaré Assemblea per el dimarts a Astúries i, si cal paralitzar el futbol territorial, ho farem. Hi ha moltes Territorials més que ho faran”. El que no va dir Maximino és que la reunió ja la tenia en la seva agenda fa diversos dies amb motiu de la preparació del Centenari de la seva federació.

SE SENTEN PERSEGUITS

Aquesta va ser la qüestió que Futbolcatalunya li va plantejar aquest cap de setmana al president de la FCF, Andreu Subies. “Esperarem a la propera junta de la RFEF i, si no hi ha solució, reuniré als meus companys i plantejarem parlar amb els clubs en una Assemblea. Ara, cal esperar una mica més, ja que fa massa temps que lluitem des de Catalunya per tots aspectes (Seguretat Social, llicències, Llei de l’Esport, Voluntariat, etc.)”, argumenta amb detall el màxim responsable de la Territorial amb més practicants oficials d’Espanya.

Subies creu que “el Govern espanyol no està per la feina i no s’adonen que el futbol és un esport especial. Els clubs estan molt cremats i alguns m’han arribat a dir, a casa meva, que jo no faig res quan la veritat és que no he pogut fer res. Fins la FCF ha hagut de passar moltíssimes inspeccions i paguem perquè així ho han decidit, però els clubs de futbol modestos i formatius no són empreses, no tenen estructura i no poden fer front a totes aquestes despeses. Jo he estat un dels perjudicats i ho assumeixo, però els nostres clubs són una altra cosa.”.

En cap cas, el president de la FCF creu que Villar el que desitja és no donar compte dels seus números al CSD. “Villar es queixa que diverses inspeccions del CSD han acabat publicades per part dels mitjans de comunicació i això no pot ser. Els diners de la RFEF no són tots públics i també s’obliden que va ser la mateixa Federació qui no va voler cobrar el que li pertanyia com a subvenció”, afegeix.