Subies aprova el seu cinquè examen amb nota

Plàcida Assemblea general ordinària realitzada per la Federació Catalana a Vic. El seu president, Andreu Subies, i la seva junta van aprovar l’exercici passat per aclaparant majoria

MANUEL SEGURA
Andreu Subies, a l'Assemblea de Vic / FOTO: ÀLEX GALLARDO
Andreu Subies, a l’Assemblea de Vic / FOTO: ÀLEX GALLARDO

Prop d’una hora –només li van faltar tres minuts- va necessitar el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, per informar als seus 273 clubs, que finalment van fregar els 300 dels 1.179 convocats, dels números de la temporada passada i el pressupost per la 2015-2016. A més, per descomptat, de repassar amb detall tot un curs replet de novetats.

Subies va admetre des del principi que “les exigències cada dia són majors” però conceptes “com la unitat i la confiança en aquest grup” fan possible que la FCF camini cap endavant “pel bon camí”. Ho va dir dues vegades al seu parlament. “Si el futbol no el manté la gent del futbol, no hi ha futur”, va proclamar a la sala Ramon Montanyà de L’Atlàntida de Vic, en clara al·lusió a possibles ingerències per part de polítics.

Números ‘indecents’

El record de temps pretèrits on “existien auditories negatives perquè tot era vàlid” va portar a Subies a les campanyes del 2009 al 2012 en les quals es deia que “la FCF estava abocada a una incertesa absoluta. I després (2011) ens va arribar la Inspecció de la Seguretat Social per la qual pagarem un milió d’euros en cinc anys”.

Aquest greu problema s’ha pogut corregir en bona mesura gràcies “al superàvit de 908.37125 euros” que ha presentat la Federació aquest passat any encara que “cada vegada veig més complicat buscar solucions. Des del 2013 s’ha pogut corregir la situació i aquesta FCF és fidel al seu patrimoni i torna a tenir estabilitat”. Poc després, l’Assemblea aprovava per unanimitat un pressupost de 18.097.365 euros per al proper exercici.

Andreu Subies, a l'Assemblea de Vic / FOTO: ÀLEX GALLARDO
Andreu Subies, a l’Assemblea de Vic / FOTO: ÀLEX GALLARDO

Subies es va esplaiar a l’hora de valorar a la Copa Catalunya “un èxit total”, el format de la nova Supercopa, els títols assolits en el futbol formatiu masculí i femení i en el futbol sala, “la transparència esportiva a través de la tecnologia”, “la tornada de dos milions d’euros als clubs” i les innombrables millores en infraestructures per una Federació “en la qual no s’havia fet res en els últims 25 anys. Ara, a més “tenim estabilitat social i pau interna”.

Aquesta sanció milionària per part de la Seguretat Social ha servit perquè “tothom estigui ara en la FCF en règim laboral” i això serveix també perquè el futbol català es plantegi “reclamar a Hisenda l’IRPF abonat aquests últims anys”. Tot això es planteja Subies i la seva junta amb el repte de fer rendible i competitiva a la Mutualitat de futbolistes “d’allò més complicat per ser gestionat com a president”.

Subies estudia garantir que cap futbolista surti al camp amb totes les necessitats cobertes i això és el que va intentar transmetre a tots els presents. “Hem de tenir les nostres cobertures al dia. Tenim més de 90 anys d’experiència i una gestió completa. Es tracta d’una companyia asseguradora d’entitat pròpia i creada, específicament, per donar servei al futbol i als federats”. Això significa “adequar les quotes per poder donar servei als federats”

El màxim dirigent de la FCF va avançar que per a aquesta propera campanya “els nous equips de Quarta Catalana no pagaran per les seves llicències així com comptaran amb subvenció els menors de 23 anys i la meitat per al futbol femení”.

Codi ètic esportiu

L’Assemblea va explicar, com a gran novetat, amb l’afirmació i inclusió en els estatuts federatius del nou ‘Codi ètic esportiu’ elaborat pels juristes Francesc Bartoll, Javier Latorre i Josep Maria Vallbona. “L’ètica és el futur del nostre esport”, va proclamar un exultant Bartoll, president d’una Comissió bolcada des de la seva creació en l’eradicació de tots els mals que puguin afligir al futbol. La seva presentació va obtenir l’aprovat més absolut per part de tots els presents.