El Bonavista es retirarà si la FCF no li escolta

El nou concepte de interterritorialitat decidit per la FCF du a la renúncia de molts clubs de segona catalana als qui (Bonavista, és un exemple) ni se’ls escolta

Imatge d'equip campió del grup 16 de Tercera Catalana (temporada 2023-2024) // FOTO: Tarragona Ràdio
Imatge d’equip campió del grup 16 de Tercera Catalana (temporada 2023-2024) // FOTO: Tarragona Ràdio

“Les coses són com són”. I són, segons el secretari de la delegació (FCF) de Tarragona (el c/Sicília de Barcelona està molt lluny), que prioritza el criteri de proximitat enfront del de pertinença de província a Segona catalana. És a dir, equips com Bonavista, La Jonquera, L’Arboç o Lleida B passaran a Quarta Catalana; econòmicament o socialment no poden amb la categoria o desapareixeran.

No obstant això, hi ha qui, com el president de La Jonquera (Joan Budó) el justifica per no trobar futbolistes per a la Segona Catalana; uns altres (Arboç) arriben amb nova directiva i han vist números preocupants i prefereixen baixar a Quarta.

EL BONAVISTA ESTÀ MOLT ‘CREMAT’

I, uns altres com el Bonavista, ho diuen molt clarament. “Ara estem inscrits 6 equips de Tarragona i 7 de Terres de l’Ebre, així que falten diversos (si volen 16) que poden venir de Barcelona. Això no pot ser”, afirma a Futbolcatalunya, Ramon López.

“Som treballadors i ja ens agradaria estar a 2a Catalana. Ens apuntem el penúltim dia (29) per a Tercera Catalana (vèiem impossible jugar a segona) i ara el delegat Cosano i el secretari de Tarragona canvien d’idea. Primer em van dir que no hi havia problema per a jugar en Tercera, ja que renunciàvem a Segona i ara diuen que només hi ha una plaça al Baix Penedès; i allí no anirem perquè no pertanyem a aquesta zona. Ho tenim clar: si no ens donen la nostra plaça, ens retirarem. Si han de fer una Lliga de 17, que la facin”.

“O ENS DONEN PLAÇA O ENS RETIRAREM”

Segons el màxim responsable de l’entitat tarragonina, “sumem 57 anys aquí, tota la vida, i no jugarem lluny de la nostra zona. Nosaltres tenim planificada la temporada i alguna cosa haurem de fer. Per motius econòmics (distàncies, arbitratges, un altre tipus de jugadors) i per la confecció dels grups no podem jugar on ells volen”

Encara que molts dels clubs consultats per aquesta Redacció no han volgut manifestar la xifra dels seus pressupostos, la veritat és que els clubs s’han de moure entre 30.000 o 40.000€. Això si, a més, els jugadors no cobren. En fi, un drama poder cobrir aquestes quantitats. “La Federació pocs recursos posa”, afegeix Ramon López, president des de fa 8 anys encara que directiu i exjugador tota la vida del Bonavista.