Subies ho admet: “Em vaig equivocar pensant que podia assumir la Mutualitat”

Amb visible pesar, el màxim dirigent de la FCF va desvetllar que, després de deu anys de dependència de reasseguradores, l’únic camí de finançament passa per la pròpia gestió des del carrer sicilia. “Per cobrar pressupost, no generar dèficit i poder donar millors serveis, la Mutualitat de Futbolistes portarà la gestió directament de la FCF, sense participació de companyies asseguradores”.

Sobre la seva credibilitat amb els clubs, després de comprometre’s a la gratuïtat del futbol base en període electoral, va afirmar que “és una cosa que es guanya diàriament i que només es veurà amb el temps”.

Subies va aprofitar per repetir que es va trobar una Federació “en fallida tècnica”, amb una Mutualitat que es xifrava en “2.800.000 euros”, i va insistir que el seu futur “no passa perquè la Federació l’assumeix. I ja veurem com ho fem amb l’1.800.000 euros d’aquest 2011 però tindrem una Mutualitat molt més seriosa”. Després de felicitar-se per l’ajuda rebuda per part d’Ángel Villar i la RFEF “és l’ajuda més important que hem tingut”, també va recordar que aquesta ajuda “sense interessos” comporta l’obligatorietat de “no generar dèficit”.

Cruyff i la Fundació, punt i apart

Al llarg del discurs i durant el torn de preguntes/respostes va sortir la relació FCF-Fundació Cruyff. “No té gens que veure la Fundació amb la nostra relació amb Johan com a seleccionador” va matisar. “Actualment la vinculació amb la Fundació passa per un curs de Monitors de futbol que ja estan pagats, i dels que 2/3 part són per a la F. Cruyff. La veritat és que s’havien fet aportacions per a programes que no feien falta”. Mantenir a Johan al capdavant de la Selecció és un tema en el que l’holandès “ens va expressar el seu desig de continuar”. En aquesta reunió que es va dur a terme a la seu de la Fundació, Subies va quedar ‘enamorat’: “La veritat és que no havia tingut oportunitat de parlar amb Johan i va anar molt bé. No estic ‘enamorat’ de Cruyff encara que ara caldrà esperar a veure si accepta les peticions que li hem sol·licitat també”.

S’imaginen a Cruyff a la llotja veient la final de la Copa Catalunya? Assistint a clínics organitzats per la FCF? Per aquí passen les inquietuds d’una FCF que busca rival per la Selecció al desembre encara que “si no es jugués, no passaria gens”. Costa Rica, Tunísia, Mali, Macedònia, Haití, Letònia o Estònia negocien amb la Federació encara que sempre que sigui “assequible” econòmicament.

No hi ha ‘veto’ per a Antonio Morales

Subies va aprofitar per explicar també que, mentre Jordi Mestres és el directiu adjunt del FC Barcelona amb representació a la junta de la FCF, el responsable del futbol base del RCD Espanyol, Antonio Morales, no ha sofert el seu ‘veto’ personal. “No és veritat. Ni molt menys encara que hi qui diu coses així. El que vam dir és que podria ser vicepresident o conseller, segons es tracti d’un club de futbol o d’una societat anònima, encara que, si l’Espanyol tria a Morales, serà benvingut”.

FOTO: FUTBOLCATALUNYA.COM