Sou de Soteras i cobrament ‘per presència’ per als directius

La junta directiva de la Federació Catalana aprovarà en la seva junta aquest pròxim dimarts la presentació a l’Assemblea d’una petició de sou per al seu president, Joan Soteras, i d’un mínim econòmic per la presència dels seus directius en comissions de treball

Una imatge que ja comença a ser història de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF
Una imatge que ja comença a ser història de la Federació Catalana de futbol // FOTO: FCF

L’Assemblea ordinària de la Federació Catalana de Futbol, que se celebrarà aquest pròxim divendres 28 a Tàrrega, decidirà si al president de la FCF, Joan Soteras, se li assigna un sou de 120.000 euros anuals, tal com va ocórrer en el mandat d’Andreu Subies. De fet, la junta que està prevista per a aquest dimarts 25 ho tornarà a debatre com a avantsala d’aquesta reunió de tots els clubs catalans en Assemblea.

La dada significativa és que el futur cobrament d’aquest sou amb dedicació exclusiva per a Soteras corre en un 80% a càrrec de la Federació Española perquè ja fa tres mesos que va ser aprovat per a tots els presidents de Territorials a Las Rozas per part del president Luis Rubiales i la seva junta. Detall important perquè només es tractaria, per tant, d’igualar la quantitat que en el seu moment va aprovar el #futbolcat pel treball de Subies.

El màxim mandatari del carrer Sicília va assegurar el setembre passat a la pregunta de “si tindria sou” que “com a president, ni un euro, en principi”, però mai va tancar aquesta possibilitat. Ara, aquesta aprovació de la RFEF, produeix aquesta conseqüència.

COMISSIONS DE TREBALL

Una altra de les novetats passarà perquè cobrin els seus membres directius per la seva presència en les diferents comissions de treball que estan establertes a la Federació. El límit el marquen en uns 8.000 euros anuals o, la qual cosa és igual, sobre uns 250.000 euros per la totalitat de directius.

En l’actualitat figuren 29 als quals es podrien afegir els diferents directors de Comitès i Àrees encara que aquest extrem no va poder ser confirmat per aquesta Redacció.