Soteras torna a perdre el cap

No és la primera vegada que el president de la FCF, Joan Soteras, s’embulla en el seu discurs d’autopromoció i menys quan s’envolta de personatges servils. L’última (coneguda) es va donar al Maresme

Igual aplaudeixen Rocha i Soteras a Rubiales que li posen a parir. Ara riuen de si mateixos // FOTO. FCF
Igual aplaudeixen Rocha i Soteras a Rubiales que li posen a parir. Ara riuen de si mateixos // FOTO. FCF

@ManuelSeguraM

Admeto que em comença a avorrir parlar de Joan Soteras. El veterà president de la FCF ja és un ‘disc ratllat’ que només intenta transmetre sensacions equívoques, fosques i poc edificants. Res com envoltar-te de mediocres perquè la teva gestió no progressi.

Dies enrere es va passejar pel Maresme, on algun tonto/ximple li va preparar una entrevista molt amistosa a Vilassar Dalt Ràdio. Això de parlar de ‘tu’ al president, com si fos el teu col·lega, és una cosa que s’ensenyarà ara a la Facultat de Periodisme. Prefereixo reservar-me més comentaris i quedar-me amb la ‘diarrea verbal’ d’un personatge que mereix seguir fins als ‘100 anys’ a la presidència i que el polivalent Prieto li treballi 10 ciutats esportives més. Sembla que Mas Lluhí (Sant Feliu de Llobregat) no serà.

SOTERAS ON TOUR

A tot això, l’honorable president continua pendent del Tribunal Superior de Justícia per unes eleccions que encara té reservats capítols inenarrables. D’això tampoc es fa ressò la premsa perquè no val la pena perdre el temps. És més profitós anar de Jurat a la ‘Gala de les Estrelles’, recollir patrocinis i riure les gràcies.

Justificar els 27 milions d’euros d’un pressupost on 1 és per a ‘professionals independents’, gairebé 6 per a ‘sous i salaris’ i 120.000€ per a ‘directius’ sembla ‘peccata minuta’.

Moha, el sempre atent delegat del Maresme s'ho passa molt bé amb el president Soteras
​ // FOTO: Ràdio Vilassar Dalt
Moha, el sempre atent delegat del Maresme s’ho passa molt bé amb el president Soteras
​ // FOTO: Ràdio Vilassar Dalt

José Domingo Valls, antic assessor jurídic, va ser vilipendiat pel seu alt preu, però encara no se sap quant es gasta la Catalana en Barbancho-Garrido-Checa i els diferents serveis a altres juristes. Soteras acumula demandes, a favor i en contra, com feia el seu amic Rubiales, però totes van a càrrec dels clubs i està molt bé, ja que els presidents es mereixen això i més.

A VILASSAR S’AGRADA

Entre viatge i viatge a Madrid, entre reunió servil i genuflexa a Pedro Rocha, a Barcelona, -van cobrar comissions els directius per ser presents a la junta?-, l’encara president va llançar el seu discurs misogin. “Porto 14 anys a la FCF i 7 com a president”. Cal entendre-ho, té 75 anys. Ni porta 14 ni 7. Repassi dates.

“Som la Federació número 1 d’Espanya i la que té més pes”. Per descomptat. No s’ho creu ni ell. I la que permet que entitats com el Cornellà no pugui jugar al seu camp, la que diu amen a la divisió d’equips catalans de Segona Federació de la temporada pasada o la ‘inútil’ Federació Catalana  que no aconsegueix dos grups a Tercera Federació. I Soteras és el més poderós, evident.

Esclar que arribar a Vilassar li excita i s’agrada. “Estem en un moment futbolístic excel·lent, d’expansió i d’excel·lència, de bon treball, d’unitat”. Aquest home va beure aigua en mal estat o simplement viu a un món on la seva prepotència li distreu.

PREGUNTES AL SR PRESIDENT

A veure si hi ha sort i el president contesta aquest pròxim 4 de desembre, davant els responsables de mitjans de comunicació a la reunió del Jurat de la Gala de les Estrelles, a aquests interrogants.

1. On està el patrocini de la Lliga Elit?

2. A quant puja la despesa als Jutjats per assumir demandes i querelles.

3. Per què aquest suport descarat a Pedro Rocha quan és la continuïtat d’un Rubiales a qui vostè va aplaudir i després es va penedir.

4. Per què la ‘transparent’ Compliance de la FCF o responsable de la Comissió d’Ètica no recorda que vostè i la seva junta segueixen amb unes segones eleccions impugnades per presumptes falsificacions de signatures i suplantacions d’identitat?

5. Per què va vendre el Portal del Federat a la RFEF per 600.000€ quan la seva explotació era un ‘filó’ per a les arques de la FCF?

6. Per què aquest obsessiu interès a blanquejar la seva imatge amb els Mossos i durant el dia internacional de la Lluita contra la violència cap a les dones quan vostè té litigis pendents de recerca policial. I dos, doblega les seves querelles pagades a l’exdirectiva Paquita Linares, qui li va denunciar per assetjament i humiliació?

EN RESUM…

No aniré gaire més lluny. Simplement, mentre vostè se’n riu del Govern -i fa bé-, dels clubs i dels mitjans, només ha de respondre. Li ho plantegem hores abans de l’Assemblea del juny passat i, per descomptat, no va obrir la boca per por.