Soteras o les set lletres de la vergonya

(OPINIÓ) Hauria de ser molt fàcil parlar d’un “fanàtic del bon govern i de la legalitat”, però tot es complica a l’hora de reflexionar sobre Joan Soteras, encara president de la FCF

Joan Soteras, encara president, pot tenir les hores comptades al capdavant de la FCF // FOTO: Captura TV
Joan Soteras, encara president, pot tenir les hores comptades al capdavant de la FCF // FOTO: Captura TV

@ManuelSeguraM

Cinc anys de presidència donen per a molt i especialment quan es tracta d‘un president bocamoll, maleducat i superb, però així és Joan Soteras. Pensàvem presentar una breu exposició, però els fets superen la realitat d’un personatge (i la seva junta) sinistre (“Me’ls carregaré a tots”).

Massa paraules gastades per a denunciar una gestió desesperant. I el pitjor de tot és que el més greu està per arribar i pot ser més aviat que el que aquest cacic es pensa.

SOTERAS, UN ACRÒNIM CONCLOENT

Repassar actuacions i declaracions d’un personatge que s’atreveix a dir que “la transparència i la claredat són el seu lema” o que “no soc d’enganyar la gent” produeix arcades. Recordar frases com “som la candidatura de la mà estesa o de l’honradesa“, enrogiment olímpic.

Tant de bo ens puguin disculpar per l’extensió d’aquest resum plagat d’excessos per a repassar amb un acrònim de 7 lletres (S-O-T-E-R-A-S) al president més gris que ha passat per la FCF. Xulo, prepotent, ‘fantasma’…. són etiquetes a gust del consumidor. Però tot s’acaba, tot i que no se sap el moment.

A Soteras se li comencen a multiplicar els problemes encara que els seus 5 anys al capdavant de la FCF no els hi lleva ningú // FOTO: Arxiu
A Soteras se li comencen a multiplicar els problemes encara que els seus 5 anys al capdavant de la FCF no els hi lleva ningú // FOTO: Arxiu

S DE SADISME

Es defineix com una persona que “pot arribar a ser un fill de puta” (àudios de l’Izarra). “JO SOC L’INCITADOR, JO SOC EL FILL DE PUTA”

No ha tingut cap escrúpol en acomiadar treballadors i fer-los patir l’inimaginable, vetar-los com enllaç sindical, destituir directius i interposar denúncies, a tort i a dret, amb els diners dels clubs.

A ningú pot estranyar que ordeni “llançar escales avall” a un exdirectiu o insulti greument al seu secretari general davant els Mossos.

O D’OBSCURANTISME

El sabadellenc ha amagat als clubs les dades que li han interessat, com l’altíssima despesa en advocats i processos judicials oberts. A nivell de comptabilitat han hagut de ‘precuinar’ més de 2 milions per judicis, multes, acomiadaments de treballadors, advocats, sancions…

A més, les pujades arbitràries de sou al director general i als seus “picky blinders” (com defineix al seu grup de fidels), les renovacions sospitoses de contractes amb empreses amigues en ple període electoral o l’ús de les targetes i telèfons federatius durant el període electoral. L’exvicepresident Josep Vives no es va tallar enfront del director Calle i a Soteras. Les amenaces són constants. Escoltin

Una curiositat: per què eliminar les càmares de seguretat d’accés a la Federació?.

T DE TRAMA

Per les constants investigacions policials i judicials sobre el sistema de facturació del seu director o la contractació d’un campus ‘solidari’ (la solidaritat queda en família, sempre) a favor del seu gendre, o els accessos irregulars a correus electrònics i presumptes sobre falsos testimonis als judicis (cas Manel Duran).

Sobre l’últim procés electoral han demostrat que l’encara president no és gaire amic de complir les normes. La presumpta falsificació d’actes notarials i suplantació de signatures a les Terres de l’Ebre  (cas Esquerré) són vomitives. Per què no es va presentar la Catalana com a acusació particular contra l’exdelegat?

E D’EMPRESA DE COL•LOCACIÓ

Anotin: la jove de Soteras al departament d’actes, la seva exsecretària del CE Sabadell a la ‘Fede’, el gendre amb la Fundació, el fill a la Mutualitat i altres familiars de directius i professionals contractats i amb pujades de sou quasi cada any.

D’altra banda, el seu director regala un lloc de treball i diverses seleccions al seu fill i col·loca al parent al Baix Llobregat. Enrere van quedar impagaments a la Seguretat Social, sancions a la FCF, i encara s’espera la sentència  per cobraments indeguts de la seva dona. Encara ressona: “YO ME VOY A DEJAR LOS HUEVOS POR TÍ Y TE AYUDARÉ A MATARLOS GRATIS”

R DE RETROCÉS

Amb Soteras, la FCF ha perdut prestigi i fa olor a ranci pels seus comentaris masclistes i racistes, així com per la seva manca de projecte i d’idees pel futbol català. Només té l’insult a la boca contra tothom – inclòs el Govern- que no li riu les gràcies.

Profunda ‘reflexió del dirigent cap a la Generalitat de Catalunya (març 2023)

Per cert: s’ha oblidat ja la multa de la Autoritat Catalana de la Competència per les revisions mediques i la invalidació del sistema de reconeixements mèdics obligatoris? Gairebé un milió d’euros, eh?

Evident i nul.la capacitat de campanyes FCF, vivint encara del passat

Ah!, ho diu el gran Jordi Basté (RAC1): SELECCIÓ CATALANA. “Continua sent una federació en forma de cactus, una perxa en una habitació, els “palmeros” del Peret, el balancí de casa l’àvia, el traster amb olor de resclosit”. JA ESTÀ TOT DIT.

Tots aquests directius/as que sonrien passaran a la història del futbol català al costat de Soteras // FOTO: FCF
Tots aquests directius/as que sonrien passaran a la història del futbol català al costat de Soteras // FOTO: FCF

A D’ANIQUILACIÓ DE L’ADVERSARI POLÍTIC

L’’experimentat’ directiu ha fet servir l’estructura de la FCF (i els diners dels clubs) per posar demandes i querelles, a tort i a dret, a tot aquell que no li riu les gràcies, usant una compliance officer (Barbancho) que només investiga els enemics i no els ‘amics’.

Han intentat destruir l’expresident Subies demanant, fins a tres vegades, entrar al cas Soule i el jutge ha dit, també tres vegades, que la FCF no és part perjudicada sinò més aviat part beneficiada a títol lucratiu.

Han intentat ‘matar’ l’ assessor jurídic José Domingo Valls, però totes les demandes en contra seva les han arxivat (300.000€ abonats). Ara investiguen a Josep Llaó (ex ‘vice’) per denúncia falsa (el seu amic Calle li va dir que autoritzés una investigació de compliance contra Valls sabent que no era certa i ara li toca plorar).

I així un llarg etcétera, com Paquita Linares (l’única dona directiva a qui li estan fent la vida impossible), Manel Duran (a qui el mètode Soteras volia llançar per les escales i a qui Calle va insultar: (“fill de puta”, “marica” a una junta), Josep Vives (amenaçat al restaurant Izarra pel ‘Duo Sacapuntas’ i amb les amenaces complertes).

Curiós: A Vives no li ha arribat cap demanda ni querella. Encara més, ni es van admetre a tràmit, la qual cosa Soteras no ha dit. La realitat és que la jutgessa (cas Duran) sí que ha escoltat uns àudios molt interessants (Izarra) i li van dir que era totalment legal gravar-los.

A més: Per què aquesta afició d’intentar desprestigiar públicament al seu oponent Juanjo Isern, dient que està investigat en el cas Soule? Davant el jutge es va desdir ja que abans havia rectificat (diu).

L’aplaudiment més humiliant per al futbol català després va donar marxa enrere (25 agost 2023)

S DE SERVILISME A LA RFEF

Soteras només fa valdre el pes de la RFEF per tenir càrrecs (qui més en té no para d’afirmar a les entrevistes), però no per beneficiar al futbol català, només per beneficiar el rubialisme i el que queda d’ell. Encara és hora que expliqui per què Catalunya no té ja dos grups de Tercera Federació o per què mai s’ha preocupat de la quantitat de places per equips catalans que s’han perdut a Tercera RFEF femenina (ja sabem que a Soteras no l’interessa massa el femení, llevat que sigui família i sigui per col•locar en algun càrrec).

La seva pèssima gestió de la Primera RFEF hauria de servir perquè li enviessin ben lluny directament. “La 1RFEF la vaig crear jo per encàrrec”, va afirmar. Doncs, així va.

“JO, JO, JO…SOC EL RESPONSABLE D’AQUESTA PRIMERA FEDERACIÓ, JO” (19 MARÇ 2023)

I MAI MÉS ES VA SABER…

Ja que estem posats, 20 preguntes més perquè contestin, si tenen valor ,des del carrer Sicília.

1- Per què la promesa incomplerta de NO descensos en el 2020 va acabar amb algun dels seus presidents demandants com a directius?

2- Per què la venda irrisòria del Portal del Federat a la RFEF?

3- Acomiadament misteriós i fulgurant de l’exdirector de la Mutua. Raons?

4- Per què la declaración gratuïta “Sabadell és el tercer club de Catalunya”, obviant Girona, Lleida i Nàstic?

5- Per qué l’anunci de la Ciutat Esportiva a Sant Feliu de Llobregat quan era només una reunió amb un partit polític?. L’Ajuntament va negar cap acord i va fer servir un empleat (Prieto), president del Santfeliuenc, com a mediador. “Jo posaré la primera pedra” va avançar el maig del 2022.

145 anys avalen aquests dos directius professionals del futbol espanyol // FOTO: Arxiu
145 anys avalen aquests dos directius professionals del futbol espanyol // FOTO: Arxiu

QUÉ PASSA AMB ELS CLUBS TAURONS?

6 – S’ha passat d’’acotar’ als clubs taurons, propers a Barcelona, a ‘fer-nos molt amics’, sense dir noms, un altre clar cas de covardia

7 – Tres vicepresidents i el cap, amb senyores, i l’assessor personal a l‘Aràbia Saudita a càrrec de…?

8 – Per qué el totpoderós director Calle condueix cotxe (Mercedes) a càrrec dels clubs catalans a més de ‘bonus’ desconeguts fins ara?

9 – Per quina raó aquesta creació de més categories que dificulten ascensos fins 3ª RFEF?

10 – On ha quedat el seu SUPERPROJECTE pels drets audiovisuals de la Lliga Elit i la proposta MILIONÀRIA’ per a gravar els seus partits (març 2022)?

A la secretària general d'Esports de la Generalitat, Anna Caula, li costa molt estar al costat de l'encara president // FOTO: FCF
A la secretària general d’Esports de la Generalitat, Anna Caula, li costa molt estar al costat de l’encara president // FOTO: FCF

ASSEMBLEA DE L’EDAT MITJANA

11 -Assemblees sense vot secret ni telemàtic, presencial i a mà alçada i falses denúncies amb exposició pública d’alguns demandants. Ni que sigui l’Edat Mitjana (La Inquisició).

12 – Per què no li explica als clubs la història dels contractes externs a afins sense cap atribució ni tasca (contractes d’empreses vinculades a directius i afins com Grovalia, Serigest Mataró o Turing Roky de Berga).

13 – Per què el lloguer d’hotels de directius (Hotel de Berga, directiu Pep Graus?

14Per què la compra de trofeus a empresa de directiu (Grovolleida)?

Enganyosa presentació d’una NO Ciutat Esportiva a Sant Feliu de Llobregat

CONTRACTES EXTERNS VERGONYOSOS

15 – Per quina raó aquest silenci totalsobre lacontractació de serveis d’Enríquez Negreira (2019-2021).

16 – Per què mai expliquen les despeses detallades de tots els directius en dietes i quilometratges?

17 – 15.000 euros va reclamar l’antic assessor de protecció de dades en una demanda civil. Vostès saben com va acabar? El consultor Dimitri Sierra va desaparèixer per resolució unilateral de contracte?

18. Per qué insultar presidents de clubs a televisió? (Mercantil)

– 19. Per què promoure un ‘Pla anticorrupció’ per aparentar bones practiques quan les sancions per violència es queden en res?

-20. Per què alimentar tants dubtes al voltant del robatori de Cap d’Any?

En fi, amics lectors, si han arribat fins al final, un aplaudiment perquè donar un repàs a la gestió d’aquest personatge és un via crucis.