Solivelles (CE Sabadell): “Cal estar el més amunt possible”

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

José Manuel Solivelles va arribar dissabte passat a la Ciutat Esportiva del FC Barcelona disposat a guanyar amb el CE Sabadell. No va poder ser encara que els cadets arlequinats no van baixar mai els braços. I això és molt.

José Manuel Solivelles, entrenador Cadet CE Sabadell // FOTO: futbolcatalunya
José Manuel Solivelles, entrenador Cadet CE Sabadell // FOTO: futbolcatalunya

És la segona temporada que José Manuel Solivelles està al capdavant del cadet del CE Sabadell. L’any passat van aconseguir l’ascens i ara té el luxe de participar en un grup d’elit en el qual estan disposats a lluitar fins al final. Atenció a aquest equip que donarà molt a parlar. El segell dels japonesos (tenen dos futbolistes) és un altre detall a destacar.

Fins a quin punt val la pena demanar-li un resum del partit contra el Barça (5-2)?

Crec que sí encara que sigui un partit més. Durant tota la setmana hem treballat pensant que podíem guanyar i, si no fos així, empatar. A partir d’aquí crec que vam estar molt bé en la primera part , però després és el Barça, et fiquen quatre gols en 23 minuts i és molt Barça. No hi ha equip que els pari perquè estàs jugant davant el millor equip del món i tu, si desitges parar-ho, has d’estar molt molt bé i ells només regular.

Amb les coses així, un equip com el Sabadell a què ha de jugar?

Aquí cal venir a estar molt per feina, a estar replegat, a fer un partit molt defensiu i a veure el que passa. La gent diu que venim i ens fiquem enrere, però no és això. Intentar que et facin poques ocasions, tenir la teva porteria a zero el màxim possible i aprofitar algun contraatac o estratègia. Si així pots arribar al final del partit o perds només per un gol has d’intentar posar-los nerviosos perquè no estan acostumats.

Kakeru Kurokawa, jugador cadet CE Sabadell // FOTO: futbolcatalunya
Kakeru Kurokawa, jugador cadet CE Sabadell // FOTO: futbolcatalunya

Algun company seu ja ha declarat que són tres punts sempre perduts ja que per guanyar fan falta tres ‘miracles’

Són partits on es fa molt treball defensiu pel nivell i estil del rival, però per aprendre a defensar, primer estan els entrenaments. Aquí el que intentes és guanyar, no venim a aprendre sinó que ja ho devem tenir après. Això és el que jo penso.

Quin és l’objectiu del CE Sabadell, cap a on va?

Mira: és la primera vegada en la història que el Sabadell està en la Divisió d’Honor i cada partit és una història diferent. Cal intentar guanyar els màxims partits i estar el més amunt possible. Ningú em sentirà dir que l’objectiu és no-baixar; si quedem cinquens, millor que sisens. I en això estem, a evitar els llocs de descens que ni em plantejo. Ficar-nos entre els vuit primers, que juguen la Copa Catalunya, pot ser l’objectiu i cal lluitar per tot això. Si en els últims deu partits cal ‘pegar-se’ amb tothom, ho farem, però ara cal lluitar per estar el més amunt possible.