“Si no hi ha seguretat per a tots, no hi haurà competicions”

El president del Santfeliuenc i representant dels clubs de tercera (Grup V), Alberto Prieto, espera que aquest dilluns l’RFEF assumeixi responsabilitats i pugui trobar solucions, que n’hi ha, per a combatre esportivament la COVID-19

Prieto, Santfe, COVI-19
Alberto Prieto, president Santfeliuenc // FOTO: A.P.

Alberto Prieto, president del Santfeliuenc i representant dels clubs de tercera (Grup V), multiplica aquest estiu el seu treball. Penjat del telèfon, per cert, aquesta setmana crearà nou grup de waschap amb els seus col·legues de grup com ha fet des que és el seu representant escollit, sap que aquest dilluns molta gent es juga present i futur. Després tocarà reunir-se a casa i valorar opcions.

“Tindrem confiança en el que digui l’RFEF encara que doni inici la competició una mica més tard del que es preveu. Ja vaig dir que era molt precipitat ara pels rebrots però també exigíem una data massa ràpid. Ara ens hem adonat que cal esperar respostes per a complir els contractes dels nostres jugadors etc,…”, comenta des de la seva posició de gestor de la Piscina Municipal de Sant Feliu de Llobregat.

Rubiales ha complert amb el primer any del programa ‘Impuls 23’. “Hem cobrat íntegrament la subvenció de la RFEF d’aquesta última temporada i és cert que hi ha hagut 3 i 4 mesos sense competició; el problema el tenim d’ara cap endavant amb la incertesa de saber quina part rebrem ara o quin pressupost podem comptar”, afegeix i això fa que “jo sigui, també, el primer que vull respostes (data d’inici, protocol d’actuació) encara que també cal tenir paciència”

Prieto, Santfeliuenc, COVI-19
Representant dels clubs de 3a // FOTO: A.P.

No cal pensar molt: “Impuls 23 arriba fins al 2023, això és indiscutible, però tothom ha de comprendre que, si no hi ha competició, o es comença al gener i es juga alguna cosa exprés de Gener a Juny, ni els ingressos de la RFEF seran els mateixos ni ingressos ni pagaments de clubs seran els mateixos”. Per això, Prieto espera “una solució d’allò més normal possible i l’RFEF pugui rebre tots els seus ingressos en cartera i els clubs puguem cobrar el màxim possible”

Atenció a aquestes paraules del màxim responsable d’un futbol formatiu important al Baix Llobregat. Que s’habilitin solucions però No a qualsevol preu: “Tots som persones, cert, però tots estem veient els problemes que hi ha amb el futbol professional, pràcticament sense veure a les seves famílies, perquè imagina’t el que pot passar i passa amb els nostres. Jo demano un protocol per a les nostres categories el més semblant possible als professionals i amb aquestes mesures es pugui portar un control sobre els jugadors. Hi ha mesures, nosaltres mateixos estem mirant protocols, hi ha aplicacions que controlen temperatura fins i tot del futbol basi. El Santfe l’està estudiant amb una empresa i això ha de ser per a tots igual; si no hi ha seguretat perquè tots (futbol amateur i futbol base) i que puguin venir a entrenar amb una certa tranquil·litat és difícil que hi hagi competicions o es reprenguin