Setena assemblea per a Subies a Artés

Aquest proper divendres 30 tindrà lloc l’Assemblea ordinària de la Federació Catalana. Habitual cita d’Andreu Subies amb els clubs en el seu balanç final de curs. Novetats i números a Artés

Andreu Subies, president FCF/ FOTO: Federació Catalana // FOTO: FCF
Andreu Subies, president FCF/ FOTO: Federació Catalana // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

Artés (Bages) acollirà aquest pròxim 30 de juny la cita anual del futbol català. Punt de trobada per fer balanç de la passada temporada 2016-2017, repassar el passat exercici econòmic del 2016 i aprovar el pressupost (gairebé 20 milions d’euros) del present 2017. Setena Assemblea ordinària sota la presidència d‘Andreu Subies després d’imposar-se en les urnes un llunyà abril del 2011.

Sant Cugat, Mollerussa, Calafell, Sta Coloma de Farners, Vic i Sta Margarida de Montbui han estat els punts triats per la FCF per realitzar aquest habitual ‘examen’ final de curs, ara a Artés. Sense que s’hagi sobrepassat els 300 assistents en cap ocasió- en La Selva es van fregar els 300 clubs presents-, el futbol català es presenta amb un estat de salut certament atractiu.

Basta amb un repàs dels números que han acompanyat aquests últims anys de gestió en els quals es venia d’un dèficit insultant -més de tres milions- i immersos en una paràlisi de denúncies i querelles per situar-se en aquesta temporada en els 300.000 de superàvit.

Important pas fet aquest passat 2016, amb reelecció de Subies inclosa, i amb més d’un milió d’euros en el capítol de fons propis. Tecnologia, Mutualitat, Fundació, Copa Catalunya, Supercopa, Futbol femení i el Portal del Federat, entre molts assumptes, mostren una Federació moderna, activa i amb un punt d’exigència i autocrítica sempre necessari.

MODIFICACIONS

De fet, per a aquesta ocasió està previst, en l’àmbit competitiu, algunes modificacions. 1) “Que els equips amateurs de territorial puguin veure limitades les llicències de jugadors majors de 30 anys”.

Això suposarà major nombre de sub 23. 2) “En els camps on es produeixin greus incidents, els equips que els promoguin podrien ser sancionats amb la retirada de punts de la classificació i 3) Els jugadors de futbol base que pateixin una sanció de 5 o menys partits estaran ajudant als àrbitres en els vestuaris fins que compleixin els seus càstigs.

Subies, que podria veure confirmada la seva vicepresidència en la Federació Española abans de l’Assemblea de la FCF, i que va ser triat membre del Comitè Hat Trick de la UEFA el novembre passat, va passar a ser el primer president professional del futbol català el passat 10 de novembre amb majoria absoluta. De fet, prou amb un repàs per aquesta cita de juny des del 2011 per observar el resultat de la seva gestió