Set punts separen el segon (L’Hospi) de l’onzè (Horta)

Jornada amb derrotes d’Ascó, Sant Andreu, Terrassa i Prat, que deixen una zona alta molt ajustada, amb set punts de diferència entre segon i onzè classificat. L’Espanyol B més líder després del duel directe amb l’Ascó

Per Francesc Fàbregas / El Travesser @FFGaya
El CE L’Hospitalet torna al play-off / FOTO: CE L’Hospitalet

L’Espanyol B és el primer equip que marxa d’Ascó amb els tres punts. Ho feia per variar la zona alta de la classificació: els ebrencs surten del descens i deixa el filial blanc-i-blau més líder al campionat. Els ebrencs van arrencar amb molta força, discutint la pilota als barcelonins que a poc a poc, s’anirien fent amb el control i generarien les primeres ocasions. Álex López obria la llauna superada la mitja hora de joc, i Doncel i Joselu, als últims 30 minuts, sentenciaven amb dos gols més (0-3).

El CE L’Hospitalet escala a la classificació a la fi de la jornada i feia valer la seva victòria per mantenir-se en zona de play-off d’ascens a Segona B. Superava al Vilassar de Mar que perd una bona oportunitat per sortir del descens, ja que els seus rivals directes no guanyaven. Els de Xavi Molist haurien de remar, ja que els locals s’avançaven amb el gol de Soufiane (18′). El partit tindria un nom propi, el de Manzi, que capgiraria el marcador gràcies al seu hat-trick en 44 minuts de joc (entre el 25′ i 69′), per donar la victòria als del barcelonés.

Jornada de derrotes a la zona alta

Gran triomf del Europa a Terrassa/ FOTO: @TerrassaFC

Varis equips tenien opcions d’acabar la jornada en zona de play-off. Vist la igualtat, cada punt perdut o sumat podria situar a qualsevol equip al final de la jornada en zona de privilegi però Terrassa i Prat ho desaprofitaven. A la derrota de l’Ascó se li sumava la del Sant Andreu, però es mantien al play-off gràcies a les derrotes del conjunt egarenc i dels pota-blava.

El Sant Andreu baixa a la quarta plaça però aconsegueix mantenir-se en play-off tot i la derrota clara davant del Santfeliuenc (0-3) i perdia deu jornades més tard. Els del Baix Llobregat aconseguien una de les seves victòries més clares de la temporada i la segona consecutiva i tot apunta que el 2018 els està somrient, amb dues victòries consecutives. Avellaneda obria la llauna al quart d’hora, mentre que el partit s’acabava decantant als últims 20 minuts amb els gols de Record i un segon d’Avellaneda.

El Terrassa, és expulsat del play-off tot i el triple empat a 36 punts. La derrota davant de l’Europa deixa un panorama molt atractiu, on des del tercer al novè només els separa tres punts de diferència, deixant-ho tot obert després de 21 jornades. Tot semblava començar bé pels interessos dels egarencs amb el gol matiner de Jonathan al minut 3 però el partit s’aniria decantant per un Europa que faria bo els gols de Navarro, Varona i Raillo.

L’AE Prat era l’altre conjunt que també deixava passar el tren d’entrar en una de les quatre primeres places. En el seu cas visitaven el municipal de Les Fontetes on es trobarien a un seriós Cerdanyola que amb els 3 punts obre forat respecte els últims quatre classificats (8 punts de marge). El partit es decidiria per un gol de Jonathan Toledo al fil del descans.

La Pobla deixa escapar dos punts

Semblava que la Pobla de Mafumet podria retallar punts respecte el play-off però el tram final se li acabarien escapant dos punts al camp del Granollers, un equip que segueix en descens però que s’aproxima al Palamós. Moha, pel filial grana posava el 0-2 quan restaven 20 minuts, però en una de les últims jugades del partit, al minut 85, Barrera provocava el repartiment de punts.

El Reus Deportiu B aconseguia una bona victòria al camp del Vilafranca, equip que suma la tercera jornada seguida sense poder guanyar. Els reusencs, que deixaven la porteria a zero, feien un partit pràctic i l’exjugador del Vilafranca Jordi Oribe faria l’únic gol del partit.

La plantilla del Reus B celebrant la victòria a Vilafranca /FOTO: FC Vilafranca

El derbi empordanès s’acabava decantant per la Unió Esportiva Figueres, en el debut de Pitu Batlle com entrenador del Palamós. Després d’un partit igualat, Gil Muntades posava la màgia i decantava el partit a deu minuts del final del partit, que deixa al Palamós a un sol punt del descens.

L’Horta segueix en línia ascendent i suma per cinquena jornada consecutiva. Superava al Santboià. La primera part ja es decantaria pels locals amb el gol de Marc Rio al minut 17 i a la segona s’augmentava amb un gol en pròpia de Castell. El Santboià, arriscava i sis minuts més tard Estévez retallava distàncies però no aconseguien puntuar, deixant el 2-1 com a resultat final.

La UE Castelldefels, per la seva banda, s’allunya a dotze punts del descens, i fa un pas de gegant després de trencar amb dues derrotes consecutives. Protagonitzaven la victòria més clara de la jornada, després de guanyar 4-1 al Gavà, que acabarà una jornada més com a cuer de Tercera Divisió. Aumatell situava l’1-0 a la mitja hora de joc, mentre que a la represa, dos gols ràpids (un en pròpia i un altre de Sergi Gestí) situaven el 3-0. El Gavà situava el 3-1 abans de l’hora de partit però la reacció blaugrana durava set minuts, moment que Pedro arrodonia el partit amb el quart gol local.

La UE Castelldefels protagonitzava la golejada de la jornada /FOTO: UE Castelldefels