Seguretat Social i Hisenda inquieten els clubs

La presència de la Guàrdia Civil i inspectors de Treball en una desena de clubs de futbol ha tornat a la inquietud dels presidents de diverses entitats de Catalunya davant la presència de la Seguretat Social i Hisenda


Seguretat Social i Hisenda no pìerden de vista als clubs de futbol // FOTO: A.T.

Un possible frau a la Seguretat Social i Hisenda ha estat objecte d’una nova presència de la Guàrdia Civil i dels inspectors de Treball en les últimes hores enfront de diversos clubs de Segona, 1RFEF, 2RFEF o 3RFEF. El diari MARCA va citar ahir a deu afectats encara que no apareix cap entitat catalana durant les últimes hores.

Que es es copiï la sanció a entitats com a L’Hospitalet o Santboià és una cosa que pot caure molt aviat.

SEGURETAT SOCIAL I HISENDA, ATENTS

Descobrir possibles fraus a l’Agència Tributària és un dels objectius d’aquests organismes i ja ha pogut comprovar que l’esport pot ser un focus important. Per sospitar, segons el diari madrileny, fins i tot “s’investiga que s’hagi fet blanqueig”.

La posició de la Seguretat Social i Hisenda, atents a la realitat que ens envolta ha fet que durant ahir, dimecres, hagi rebrotat la inquietud. Segons alguns clubs consultats per Futbolcatalunya, aquest nerviosisme augmenta en els de la #3RFEF encara que amb la regularització marcada des de la RFEF des de l’arribada de Luis Rubiales s’ha reordenat bastant.

ELS CATALANS S’INQUIETEN

“Als clubs que no estiguin al dia, els arribarà, tard o d’hora”, comenten a aquesta Redacció fonts pròximes a la Catalana; la Federació té a un empleat (Josep Ayuso, exregidor d’Esports de Sabadell) dedicat en exclusiva, per a aquest assessorament. Aquest col·laborador ha intentat guiar els passos dels clubs encara que sembla tasca complicadíssima.

Josep Ayuso, exregidor d'Esports de Sabadell, dedicat en exclusiva, per a l'assessorament econòmic dels clubs catalans // FOTO: FCF
Josep Ayuso, exregidor d’Esports de Sabadell, dedicat en exclusiva, per a l’assessorament econòmic dels clubs catalans // FOTO: FCF

Cert que han de presentar tots els números a la RFEF i estar al dia en tots els pagaments a l’Agència Tributària encara que ja se sap que sempre hi ha sortida per a incomplir amb els protocols.

Tothom ha de tenir contracte de treball. Que ningú digui que s’obliga a tenir contracte professional perquè no és així; fins i tot, a la 3RFEF no s’obliga, però li ho han de prendre de debò i, si algú treballa/col·labora al teu club, cal pagar els impostos”, afegeix la mateixa veu autoritzada.

Noms propis com a L’Hospitalet, Badalona, Vilanova, Prat o Santboià van ser dels primers que van començar a rebre sancions per no estar al dia amb l’Agència. És més, avui dia, retornen part proporcional d’aquest deute. En resum. “Que ningú pensi que no li tocarà perquè ens tocarà a tots i així ha de ser”, conclou un dels interessats.