Segona i Tercera Catalana, en acció

Aquest cap de setmana comença la competició oficial per a les categories de Segona i Tercera Catalana mentre Primera i Quarta queden reservades per al pròxim octubre. Comença la ‘revolució del segle XXI’

La Jonquera d'Arnau Liesa lluitarà per arribar el més lluny possible // FOTO: UE La Jonquera

La Jonquera d’Arnau Liesa lluitarà per arribar el més lluny possible // FOTO: UE La Jonquera

Així es va afartar de qualificar-lo el president de la FCF, Joan Soteras, des de l’Assemblea de Blanes i en la seva campanya electoral i així ho va repetir el ‘vice’ de competicions, Jordi Bonet: ‘la revolució del segle XXI’. L’objectiu de la Superlliga Catalana per a la pròxima temporada 2022-2023 modificarà, de nou, el panorama futbolístic català; així ho va aprovar la junta i així ho va ratificar l’Assemblea, és a dir, els clubs.

D’aquesta manera, ara “les lligues al futbol amateur i de futbol formatiu seran de grups més reduïts el que permetrà començar la pretemporada i gaudir de les famílies, amb play-offs i play-outs.” Ho va afirmar Bonet el mes de maig passat. Autor d'”un estudi quirúrgic per a evitar el futbol-negoci” (inèdit encara) el futur president de la Catalana (és el seu desig, clar), ara comença la seva gran obra.

Ivo vol enguany fer el salt a una categoria superior // FOTO: UE Sant Ildefons

Ivo vol fer enguany el salt a una categoria superior // FOTO: UE Sant Ildefons

SEGONA I TERCERA, A JUGAR

119 equips en 10 subgrups d’11 i dos, els del sisè, amb 10 (3 de les comarques barcelonines i un a Tarragona, Lleida i Girona, respectivament) es posen aquest cap de setmana i a doble volta. La primera acaba el 12 de març, tot i que al grup 6 (20 equips) ho farà el 5 de febrer; només els tres primers passaran a la segona fase mentre que la resta lluitarà per no baixar.

Atenció perquè aquest curs és l’avantsala d’una claríssima involució en el sistema de categories. La creació de la Superlliga (és l’herència que vol deixar el president) retorna al futbol català a temps del llunyà 2010-2011. Els sona això de Preferent Territorial? A Soteras, no: “Això permetrà tenir equips més preparats a l’hora d’assolir la Tercera RFEF” (?).

Dani Tejedor és el màxim responsable tècnic del conjunt ilerdenc // FOTO. @morenin69-FC Alcarràs

Dani Tejedor és el màxim responsable tècnic del conjunt ilerdenc // FOTO. @morenin69-FC Alcarràs

Entre els moltíssims il·lustres d’aquesta Segona Catalana es podria citar a La Jonquera o Porqueres, Blanes o Malgrat (1); Júpiter o Racing Vallabona o Navàs i Premià o Masnou (2). Més noms propis: Mariano Poblet o Sant Ildefons, Sitges o Gavà, Vic o At Júnior i Montcada o Ripollet, en els grups 3 i 4.

En el 5 apareixen Alcarràs o Borges, entre altres, així com Artesa de Segre o Solsona i, finalment, en el 6 estan, entre molts històrics, Roda Barà, Tortosa o Vilaseca. Molts equips amb il·lusions renovades i amb un nou curs per davant per a complir-les.

Jordi Fabregat arriba amb renovades il·lusions al conjunt ebrenc // FOTO: CD Tortosa
Jordi Fabregat arriba amb renovades il·lusions al conjunt ebrenc // FOTO: CD Tortosa

D’altra banda, el Grup 1 de Tercera Catalana (Terres de l’Ebre) arrencarà el primer cap de setmana d’octubre, ja que són 16 equips. La resta, a jugar aquest cap de setmana.