Segona B: 102 equips, 30 dies i cap certesa

La RFEF no confirma ni defineix data d’inici per la competició a la categoria de bronze. L’ens federatiu ascendeix els 4 campions de la repesca i deixa el pla d’actuació en mans de les territorials i els governs autonòmics

JORDI MESTRES @jordimestres7
Luis Rubiales encara no ha definit el retorn del futbol no professional // FOTO: RFEF

El dilluns 10 d’Agost es preveia com un dia clau pel futur de la Segona B, però no ha estat així. La RFEF, en una reunió de poc més de dues hores, no ha definit la data d’inici de la competició. Nega que la temporada s’enredereixi a finals d’any o l’inici del 2021, però tampoc aclareix quan podria tornar el futbol de Segona Divisió cap a baix. El que sí s’ha confirmat des de Las Rozas és que s’avisarà als clubs amb un mínim de 30 dies d’antelació respecte a la data de l’inici de la temporada.

En l’extens comunicat publicat durant el dia d’avui, la RFEF també ha insistit en reunir-se amb el Ministeri de Cultura i Esports per a fixar un pla comú per a la tornada del futbol no professional, juntament amb altres federacions esportives. Aquest pla, en els cinc mesos d’aturada de la competició que acumulem, sembla que no ha avançat ni està definit.

Catalunya té pla

Pel que fa a Catalunya la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física ja té elaborat un pla de desconfinament esportiu de les activitats esportives. El dossier de 57 pàgines presentat el passat 30 de juny defineix com ha de ser el retorn de les competicions. Gerard Figueras afirmava apel·lava a “la responsabilitat i el sentit comú” del sector i la ciutadania per a realitzar la pràctica esportiva durant aquesta etapa de represa.

Una Segona B Pro abans d’hora?

Paral·lelament, Dani Badia informava avui que dimarts o dimecres d’aquesta setmana hi ha una reunió prevista a Madrid amb clubs de Primera, Segona A i Segona B per parlar de la possibilitat de posar en marxa la Segona B Pro aquesta mateixa temporada 2020-2021. La fórmula serien dos grups de 16 equips.

Dels 32 participants, 16 ja serien els eliminats del play-off i descendits de Segona A, pel que s’obriria la porta a que els classificats de la cinquena a la vuitena posició de cada grup entressin en aquesta nova categoria. També implicaria més ascensos de Tercera, previsiblement.

La Segona B creix, ja són 102

Després del primer comunicat de la RFEF, aquesta tarda hi ha hagut un altre en el que des de Las Rozas s’informava dels ascensos de Linares, Marino, Lealtad i Alcoyano. Els quatre campions que disputaven la repesca, doncs, pugen sense jugar. La lliga de 100 equips passa a ser de 102.