“Sé que la nostra afició està amb nosaltres sempre”

El segon capità del CE Europa, Guillem Castell, vol viure un altre ascens a la seva sisena temporada com a jugador gracienc de la mà d’una afició exemplar

Guillem Castell compleix la seva sisena temporada a l'equip gracienc // FOTO: A. Garreta
Guillem Castell compleix la seva sisena temporada a l’equip gracienc // FOTO: A. Garreta

@ManuelSeguraM

msegura@futbolcatalunya.com

Guillem Castell compleix la seva sisena temporada com a futbolista del CE Europa. Capità del conjunt escapulat i fix per als tècnics del Nou Sardenya sap que tenen a la seva mà aconseguir un nou èxit històric per a la seva afició.

Guillem, que va arribar de Palma un llunyà 2012, ha sabut trobar el seu lloc i combinar futbol i estudis d’Arquitectura. Als seus 29 anys encara té moltes coses que dir i el primer, ara, es diu Betis Deportiu.

“LA NOSTRA AFICIÓ EM POSA ELS PÈLS DE PUNTA”

Com s’ha de construir, segons el punt de vista del ‘arquitecte’ d’aquest Europa aquesta primera eliminatòria davant el Betis Dep.?

Per continuar sent l’equip que hem estat fins ara, som una pinya i tenim una idea clara de com cal jugar. Tot passarà per la nostra unitat i no voler fer més del que toca.

Aquest missatge també es pot escoltar al vestuari del Betis Dep.?

Sí, clar, normalment el futbol és la lluita de dos poders i sempre guanya l’un sobre l’altre. Qui aconsegueixi imposar el seu joc i la seva personalitat serà qui s’endugui l’eliminatòria. Aquest Europa ho ha demostrat durant tota la Lliga, som capaces de jugar molt seriosament amb els rivals.

El mallorquí ha sabut guanyar-se el seu lloc a l'equip del Nou Sardenya // FOTO. A. Garreta
El mallorquí ha sabut guanyar-se el seu lloc a l’equip del Nou Sardenya // FOTO. A. Garreta

“NO CAL FER MÉS DEL QUE ENS TOCA”

Els han menjat molt ‘el coco’ els seus tècnics (Gatell-Senabre), i, fonamentalment, el scouting Yoshi o encara no toca parlar del rival?

Sí, ja hem parlat i bastant. Més que ‘menjar-nos el coco’, Yoshi sintetitza la informació i ens ensenya el que necessitem, els punts a contrarestar del Betis Dep. És un partit diferent de la Lliga regular i ens ofereix les píndoles necessàries d’informació.

Però el major rival d’un equip no és sí mateix?

Ho és quan vols fer més del que toca o del que saps. Som un equip que hem jugat igual tot l’any i mai hem perdut l’essència d’anar per qualsevol partit, mai hem donat res per bestiar o perdut i és el que volem per a aquest primer partit. Volem guanyar al camp del Betis però és una eliminatòria de 180 minuts. Cal compensar la situació i saber que no és una carta a un partit únic.

“EL NOU SARDENYA ÉS MOLT COMPLICAT PER ALS RIVALS”

S’ha avançat una mica perquè li volíem dir si es tractava de guanyar a Sevilla, però decidir al Nou Sardenya?

És així. Ens arriba també que en el Betis pensen sortir a sentenciar l’eliminatòria perquè el Nou Sardenya és molt complicat apara els nostres rivals.. No obstant això, nosaltres plantegem tots els partits per a guanyar i mai hem perdut l’esperit de marcar un gol més que el rival.

En resum: tots tenen ja un monogràfic del Betis Dep. amb Assane Diao, Mendy o Yanis, entre altres.

Sí, cada jugador sap amb qui ens haurem d’enfrontar i ara cal acabar d’absorbir tot.

“SOM MOLT FORTS A CASA NOSTRA”

L”arquitecte’ de la defensa gracienca ens pot dir, números en mà, que l’eliminatòria pot estar decideixi si es pensa en el 14/3/0 del Nou Sardenya?

No crec que estigui decidida, però aquest 14/3/0 és molt fort, hem estat dels millors de la Lliga amb la nostra afició i tenir la volta a casa ens fa imaginar que tenim molts números de l’eliminatòria.

És com sortir 1-0 abans de començar.

Sí. Sabem que som molt forts a casa nostra i, que traient un bon resultat fora, tenim molts números per a passar.

El segon capità del CE Europa vol pujar a Primera Federació // FOTO: A. Garreta
El segon capità del CE Europa vol pujar a Primera Federació // FOTO: A. Garreta

“SER CAPITÀ DE L’EUROPA ÉS PER A ESTAR MOLT ORGULLÓS”

A nivell personal és clar que a Guillem Castell li han fet un gran futbolista a l’Europa. Vostè va arribar de Mallorca al juvenil del Cornellà i després al Rubí del mestre Julià García.

Van ser els meus primers anys d’amateur i em van demostrar que tenia un bon nivell i fer un salt qualitatiu. Vaig veure que, si feia un pas més, podria ser decisiu en alguns moments d’un partit.

Sisena temporada al CE Europa, segon capità… això significa moltes coses, no?

Moltes. Ser capità de l’Europa és per a estar molt orgullós, hem viscut moltes coses i el meu rendiment durant aquests sis anys ha fet que l’Europa sempre em vulgui. L’exigència és molt alta i sempre m’han renovat i jo estic orgullós. Aquesta temporada? Encara no he renovat, no.

“TRANQUILS! TOT ESTÀ CONTROLAT!

Millor renovar a Primera Federació!

Correcte. Si ho fas bé, sempre és més fàcil que vulguin que segueixis.

Guillem combina el seu treball com a arquitecte amb el futbol a Gràcia // FOTO: A. Garreta
Guillem combina el seu treball com a arquitecte amb el futbol a Gràcia // FOTO: A. Garreta

Parli’ns de la seva afició. Quan salta al camp i veu com els reben, què pensa?

Se’m posen els pèls de punta, la veritat. No obstant això, jo tinc la capacitat de concentrar-me després d’una primera foto mental ràpida. Jo sé que la nostra afició és aquí sempre però em concentro en la pilota i així rebaixo una mica els nervis.

Com a final: missatge per a l’afició. Tot està controlat?!

Sí, tot està controlat, però sabem que són aquí i que ens animin. Sempre els escolto i ens animen per a seguir endavant.