Santi Coch, una porta per la gloria

Ningú millor que el prestigiós i històric periodista Enric Pujol per a recordar la figura del mític Enric Coch i la seva vida en el Nàstic de Tarragona. Una delícia de lectura i d’exemple i vida esportiva

Homenatge per a una llegenda viva grana i del futbol català // FOTO: Nàstic Tarragona
Homenatge per a una llegenda viva grana i del futbol català // FOTO: Nàstic Tarragona

@CayuelasEnric

tarracoesport.blogspot.com

Aquest cap de setmana el Nàstic ha fet justícia a la mítica figura de Santi Coch Castillo (Vimbodí, 1960); excepcional lateral esquerrà que estigué al club des de 1977 a 1994 i posant-li el seu nom a la Porta 8 de la Tribuna.

Fa quatre anys es va inaugurar la primera porta amb dedicatòria, la número 7 a la memòria de Valero Serer.

SANTI COCH, GRANA DES DE 1977

Santi va fitxar pel Nàstic, procedent del Vimbodí, el juny de 1976 jugant amb els seus germans Enric i Ramon a les files del filial grana durant dos cursos.

La temporada 1979/80, davant la obligatorietat per part dels equips de categoria nacional d’alinear dos jugadors sub-20 en cada partit va donar la oportunitat a Santi d’entrar al primer equip tarragoní. La normativa es va abolir tres temporades després però el Santi ja s’havia fet amb el lateral esquerra en propietat.

17 TEMPORADES, 528 PARTITS

Amb l’equip grana Santi Coch es va alinear durant 17 temporades sumant 528 partits oficials, exercint-ne 11 com capità, va veure 140 targes grogues i 18 de vermelles. Era un lateral esquerrà de raça, contundent, intimidador, ràpid, a més, es feia respectar i que tenia molt de caràcter, a nivell de joc ofensiu flaquejava una mica. Fora de la gespa es uns persona senzilla, humil, generosa i sobre tot molt entesa en futbol.

Envoltat de la seva família i de tota l'afició grana, Santi va viure una tarda excepcional // FOTO ; Nàstic Tarragona
Envoltat de la seva família i de tota l’afició grana, Santi va viure una tarda excepcional // FOTO ; Nàstic Tarragona

Una vegada retirat amb Romá Cunillera va muntar la escola de futbol CUSA a La Granja; després entrenaria al Roda de Barà i Pobla de Mafumet. També va formar part del cos tècnic del Nàstic durant deu temporades -no seguides- com a segon entrenador, analista i scooting.

El dissabte a la inauguració de la Porta es van aplegar mes d’una trentena d’excompanys per donar-li recolzament, entre ells el extècnic del RCD Espanyol, Vicente Moreno.