Sant Ildefons i Valls ja saben guanyar

El ‘Sani’ i el Valls guanyen el seu primer partit al grup 2 de Primera Catalana, en una jornada en la qual la Montañesa eixampla diferències al capdavant de la taula

NIL GONZÁLEZ @nilgonzalez
Edu Vives -dreta- i els seus companys van sortir contents de Sant Just Desvern // FOTO: Julio Pacheco

Han hagut de passar 9 jornades per a què els dos equips que quedaven sense guanyar ho poguessin fer. El Valls i el Sant Ildefons aconsegueixen la seva primera victòria que dona una mica d’aire als dos equips.

En la jornada de dissabte el Valls guanyava al camp de l’Atlètic Sant Just i estrenava així el seu caseller de victòries. Els vallencs arribaven instal·lats a la penúltima posició i s’enfrontaven a un Sant Just que es trobava 5è classificat. Un partit molt igualat que arribava al descans amb els de Joan Pallarès per davant al marcador. Un gol en pròpia porta d’Aleix Massegu al minut 34, posava el 0-1 i feia anar als vestidors als vallencs per davant. A partir de la segona meitat s’ha vist un gran recital defensiu del Valls on han sabut mantenir la seva porteria a 0 i aconseguir així la seva primera victòria.

Un altre equip que ha assolit els seus primers 3 punts és el Sant Ildefons. Els de Cornellà havien sumat només un empat en els 8 partits anteriors i aquest cap de setmana per fi han guanyat, el dia del debut d’Ivo Rodríguez a la seva banqueta. El ‘Sani’ jugava a casa seva contra el Can Vidalet i tan sols un únic gol de Younes Saban al minut 70, els ha sigut suficient per endur-se els 3 punts i vèncer el seu primer partit. Una victòria que ajusta encara més la part baixa de la classificació.

Així ha estat el gol dels d’Ivo,

Aprofitant el KO del Gavà

El líder ja ho és una mica més. La Montañesa suma 27 de 27 punts possibles i fa més grans les distàncies entre el 1r i el 2n classificat. Els de Nou Barris ja es postulen com a candidats a l’ascens a 3a divisió. La víctima d’avui ha sigut un Catllar en hores baixes, en una dinàmica negativa i amb alguna lesió important. El primer gol s’ha fet esperar fins al minut 41, obra de Pedro García, que feia marxar als ratllats 1-0 al descans. A la segona part els locals s’han deixat anar. Primer Brian al minut 70 posava el 2-0. Tan sols 2 minuts després Sergi Arimany anotava el 3r pels de casa. Ja a falta de 5 minuts per acabar Aleix Segura tancava el marcador amb el definitiu 4-0.

Derrota sorprenent del Gavà a casa davant el Vista Alegre. Els del Baix Llobregat perden el seu primer partit i cedeixen la segona plaça de la taula. Veuen així com la primera posició ja està a 6 punts. Els de Castelldefels marxaven al descans guanyant 0-1 amb un gol anotat per Josep Maria Marce al minut 34. A la segona meitat el partit es va escalfar i va començar el festival de targetes grogues. Marc Martínez posava emoció al partit empatant a 1 al minut 56. Victor Muñoz al minut 72 tornava a posar per davant als visitants i feia l’1-2. Sergi Grimau veia la segona groga pel Vista Alegre i deixava al seu equip amb 10 jugadors al minut 80. Però tot i així encara han pogut marcar un gol més. Ha sigut Luis Sanchez al temps afegit qui ha fet l’1-3 i tancava el marcador.

Martorell, Ascó i Santboià, aspirants

Tercera victòria consecutiva de l’Ascó que el situa a tan sols 3 punts de la segona posició. Els verds guanyen al camp de l’Alcarràs i s’enganxen a la part alta. El partit l’han sentenciat els visitants en només 5 minuts. Entre el minut 13 i el 18 s’han posat 0-3 al marcador. Cristian Santiago ha fet el 0-1. Al minut següent era Ricky Nogueira qui posava el 0-2 pels de la Ribera d’Ebre. I tan sols 4 minuts després Jorge Granado sentenciava el partit anotant el 0-3. Ivan Cendrós maquillava el resultat pels locals des dels 11 metres i marcava al minut 75 l’1-3 definitiu.

El bigolejador Juanlu i Ferran Roca, celebrant el gol d'aquest al partit contra el Mollerussa // FOTO: @davidferrer71
El bigolejador Juanlu i Ferran Roca, celebrant el gol d’aquest al partit contra el Mollerussa // FOTO: @davidferrer71

El Santboià assalta la segona plaça amb la seva victòria d’aquesta jornada davant el Mollerussa, amb un Juanlu en estat de gràcia. Els gols s’han fet esperar fins a l’última mitja hora de partit. Al minut 61 Juanlu posava l’1-0 al marcador pels locals. Al minut 78 s’eixamplaven les distàncies amb el gol de Ferran Roca, que feia el 2-0. A falta de 5 minuts per acabar, Juanlu feia el seu doblet i tancava el resultat amb el 3-0 definitiu. Els de Sant Boi s’apunten a l’ascens.

L’altre equip que està rondant la segona plaça és el Martorell. Els del Baix Llobregat tornen a guanyar i aquesta jornada ho han fet al Guinardó, al camp del Martinenc. La primera meitat no ens ha regalat cap gol però ha tingut una intensitat molt alta per part dels dos equips. Només començar la segona meitat els visitants s’han posat per davant al marcador amb un gol de Pau Hernandez que feia el 0-1. Només 5 minuts després en una jugada desafortunada, Edu Garcia en pròpia porta eixamplava distàncies i posava el 0-2 al marcador. A falta de 15 minuts per acabar Marcos retallava diferències pels locals i anotava l’1-2 definitiu.

L’EFAC Almacelles aconsegueix una victòria important al camp del Viladecans, que l’impulsa al grup dels 6 primers classificats. Els visitants han marxat al descans per davant al marcador amb un gol de ‘Chipi’ al minut 37 que posava el 0-1. A la segona meitat Marc Viladegut marcava el 0-2 al minut 67 poc abans de ser expulsat per doble targeta groga al minut 81 concedint un penal als locals. Favio ha aprofitat per transformar el llançament des dels 11 metres però la reacció ha sigut insuficient.

Empat insuficient pel Tàrrega i pel Vilanova que segueixen flirtejant perillosament amb la part baixa de la classificació. El partit començava bé pel Tàrrega, ja que al minut 5 Roger Escamilla anotava l’1-0 al marcador. 20 minuts després Aleix Vall aprofitava un penal assenyalat pels del Garraf i empatava el partit a 1. Ja a la segona meitat Rafael Ribeiro remuntava pels visitants i feia pujar l’1-2 pel Vilanova al minut 61. A falta de 15 minuts, un altre penal, aquest a favor dels locals, permetia a Omar posar el 2-2 definitiu al marcador pels de l’Urgell.