Sant Andreu: homenatge a un Narcís Sala cinquantenari

La UE Sant Andreu i el RCD Espanyol han estat els protagonistes d’un amistós de veterans que commemora els 50 anys de l’estadi Narcís Sala

Els protagonistes de Sant Andreu i Espanyol, abans del partit // FOTO: Eduardo Berzosa

Enguany és compleix el 50+1 aniversari del Narcís Sala, però la pandèmia havia retardat la commemoració esportiva d’aquesta efemèride. Però mai no és tard per gaudir d’una jornada de records, somriures, abraçades i, òbviament, futbol a Sant Andreu, amb el club quadribarrat i Espanyol com a protagonistes.

La gent del futbol català va respondre a la cita. La zona coberta de la tribuna registrava una gran entrada, amb rostres ben coneguts que no s’han volgut perdre una cita molt especial. I a la gespa artificial, més estrelles que al cel. Futbolistes i entrenadors de les darreres dècades dels dos clubs, que volien passar una jornada inoblidable.

SANT ANDREU I ESPANYOL, BANQUETES DE LUXE

Va haver-hi moments per a la nostàlgia futbolística, amb uns responsables tècnics de luxe. A la banqueta del Sant Andreu, un trident de categoria: El ‘Tigre’ Jaume Creixell, Ramon Maria Calderé i un Dani Solsona per qui no passa el temps. A l’esquerra de la tribuna, al banc espanyolista, una llegenda casada amb el gol, Rafael Pérez González, el gran Rafa Marañón.

Era un amistós, sí, però Calderé i Marañón van treure a relluir el seu vocabulari per esperonar els seus, com si estiguessin en joc els punts o una eliminatòria. A la gespa artificial -va deixar de ser natural l’any 2005, després del recordat ascens a Segona B contra el Mazarrón-, futbolistes que van marcar una època.

Rodón, José Antonio, Óscar Rodón, Juande, Luna, Rafa, Marcos Zamora, Isi, Ramon Seco, Cornago, el ‘Prosinecki del Narcís Sala’ Jaume Alsina, Santi Triguero… noms il·lustres que van defensar la quadribarrada. A l’Espanyol, alguns que podien haver vestit les dues samarretes, com Sito Martínez o Javi Chica, a més dels Samper, De Lucas, Manel, Morales, Borja Criado

Creixell, Calderé i Solsona: quina tripleta! // FOTO: Eduardo Berzosa
Creixell, Calderé i Solsona: quina tripleta! // FOTO: Eduardo Berzosa

INCANSABLE MARTÍN POSSE

Tots han anat participant al llarg del partit i alguns, com l’argentí Martín Posse, sense perdre’s ni un minut. I també obsequiant a la parròquia amb gols de fotografia. A la grada, més d’un comentari sobre si aquell o aquest altre encara estarien per jugar. De fet, Triguero estava en actiu no fa gaire i va demostrar que encara podria estar ‘on fire’.

“Sito, avui ens estàs traïnt”, sonava jocosament des de la grada quan el gran Sito Martínez trepitjava la gespa del cinquantenari Narcís Sala. I tot, perquè ho feia amb la samarreta de l’Espanyol, en comptes de la del Sant Andreu. Tot, dins un ambient d’alegria i sense importar el marcador del partit (0-5), on potser va faltar un gol dels locals per arrodonir la festa.

A banda del partit, a l’inici va haver intercanvi d’obsequis, amb el president de la UE Sant Andreu, Manuel Camino, a la gespa. Va fer el servei d’honor del partit el nét de Narcís Sala, qui dona nom a un escenari on s’han viscut grans dies de glòria quadribarrada.

No fa gaire, futbolistes com De Lucas o Posse estaven en actiu //FOTO: Eduardo Berzosa
No fa gaire, futbolistes com De Lucas o Posse estaven en actiu //FOTO: Eduardo Berzosa

I el futbol va homenatjar el temple quadribarrat. Per molts anys, Narcís Sala!