Saba molt nova pel #futbolcat

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Eric Garcia i Pablo Garcia, una prometedora 'parella' de futurs periodistes // FOTO: futbolcatalunya
Eric Garcia i Pablo Garcia, una prometedora ‘parella’ de futurs periodistes // FOTO: futbolcatalunya

Alberto Casado, Eric Garcia i Pablo Garcia són tres ‘estels’ que arriben amb força al #futbolcat. Entre els tres sumen 45 anys envejables. Si els troben en qualsevol camp de Catalunya amb la seva càmera i el seu micròfon, facilitin-li la tasca. El projecte es diuFutCatBaixLlob i ho fan de meravella

Molt poques vegades es troben protagonistes a l’entorn del futbol als quals només els guia la seva passió pel que fan i pel que viuen. Però existeixen. I FutCatBaixLlob és una realitat consolidada des de fa més d’un any per tres xavals que no passen dels 45 anys, entre els tres. La seva passió es diu #futbolcat i lliuren tot el seu temps disponible a una passió: donar a conèixer als seus lectors als protagonistes d’un futbol que amb ‘periodistes’ així mai pot desaparèixer.

El ‘cap’ del projecte es diu Alberto Casado. Té 16 anys mentre Eric Garcia té 14 i està en 4º d’ESO, com també Pablo Garcia amb 15. El tercet ha aconseguit, a poc a poc, trobar el seu lloc en el futbol del Baix Llobregat i són habituals en tots els camps on és protagonista la pilota. Ja sigui en encontres on hi ha equips de Tercera Divisió o Primera/Segona Catalana, ja sigui en terrenys de joc on l’objectiu es diu futbol base. Enregistren, seleccionen i pengen en el seu web un treball que no té preu.

“El web va sortir el passat mes d’octubre del 2012 i només era un blog de cròniques, però a poc a poc hem anat fent moltes coses amb molta il·lusió”, comenta Alberto qui agraeix “moltíssim” el tracte que li dispensen clubs, jugadors i tècnics. El mateix que Eric i Pablo, que també són jugadors de Cornellà i Sant Ildefons, respectivament. “Nosaltres proposem, a través de facebook, als nostres seguidors el partit que desitgen que gravem i, a més, escoltem als seus protagonistes i nosaltres anem”, assenyala Eric. D’aquesta manera són a punt d’aconseguir els 1.000 seguidors “un fet que ens fa també molta il·lusió”, afegeix Pablo, jugador també del Sant Joan Despí.

El treball dels tres ‘cracks’ deFutCatBaixLlob és impagable i digne d’aplaudiment. No s´ho perdin.

Alberto Casado, el 'cap' de 'FutCatBaixLlob FOTO: A.C.
Alberto Casado, el ‘cap’ de ‘FutCatBaixLlob FOTO: A.C.