Rubiales vol que la Lliga es jugui al camp

Sigui abans del 30 de Juny o després, però que acabin la competició en el camp. Aquest és el missatge llançat pel president de la RFEF, Luis Rubiales, per a tot el futbol espanyol

Rubiales, RFEF, FCF
A Rubiales li toca superar també un dur tràngol/FOTO: RFEF

Resposta esperada per part del president de la RFEF, Luis Rubiales, a l’actual crisi generada pel coronavirus. Rotund amb Javier Tebas, màxim responsable de LaLiga, el discurs el va reiterar fins a la sacietat. “El que ens mou és la integritat de la competició. “La nostra proposta és allargar el calendari el necessari perquè es finalitzin les competicions. Hem de sumar tots per a acordar el millor. Altres escenaris serien antiesportius i no ens els plantegem. Si hem d’anar més enllà del 30 de juny, anirem, però serà una competició neta. I si cal jugar després, això no serà un mur”, va comentar.

Soteras seguirà aquests passos

Les declaracions de Luis Rubiales es van donar després d’una reunió telemàtica amb els 17 presidents de Territorials, Joan Soteras inclòs, per descomptat. De fet i, segons ha pogut saber aquesta Redacció, la Federació Catalana es limitarà a seguir la pauta marcada aquest dimarts en Las Rozas. Es treballa en diferents alternatives encara que la vàlida passa per jugar-se totes les Lligues abans o després del 30 de Juny.

Subvencions assegurades

D’altra banda, Rubiales va aprofitar per a recordar que “la Copa del Rei i la Supercopa han salvat al futbol espanyol”, va insistir que “els ingressos dels equips modestos estan garantits” amb els programes ‘Impuls 23’ i ‘Valors’ que subvencionaran als equips de 2a B i Tercera –”sobre els 130.000 euros, d’una banda, i sobre els 50.000 euros, per als de 3a– i va començar la seva crítica molt personal a Tebas.

Rubiales, RFEF, FCF
Roda de prmesa telemàtica del president de la Espanyola/FOTO: RFEF

Obsessió amb Javier Tebas

El que també és molt clar és que no oculta la seva animadversió amb el president de LaLiga, Javier Tebas, i viceversa, encara que formalment li ofereix la seva mà. Això sí, primer ataca: “L’LFP es dedica a vendre els drets de TV dels clubs. Nosaltres captem fons per a donar-los als clubs més necessitats, assegurem els ingressos de les nostres competicions”.

Més crítiques: “Hauria estat una gran iniciativa per part de la Lliga que les residències dels clubs s’haguessin posat a la disposició de Sanitat”. I, quant als test de comprovació del coronavirus, més clar no va poder ser doncs “em sembla irresponsable que estant en joc la vida, s’usin test en un futbolista que ha d’estar aïllat”

Diàleg amb LaLiga i AFE

Aquest serà el primer objectiu que haurà de rubricar l’RFEF ja que LaLiga i AFE també tenen molt a dir. Per part dels primers és evident el ‘divorci’ mentre que pels segons (els futbolistes) ja tenien acordada una sortida en el dia d’ahir – finalització de la Lliga- encara que, ara com ara, esperaran a veure com es produeixen els esdeveniments.