Rubiales mostra la pròxima 1a RFEF

El president de la Federació Espanyola, Luis Rubiales, ha presentat aquest dijous als clubs classificats i als quals busquen plaça per a la pròxima 1a RFEF

Luis Rubiales (RFEF) i Joan Soteras (FCF), presidents // FOTOS: Federació Catalana
Luis Rubiales (RFEF) i Joan Soteras (FCF), presidents // FOTOS: Federació Catalana

@ManuelSeguraM

Sense accés al Saló Luis Aragonés per als mitjans de comunicació (només oficials), Luis Rubiales, president de la Federación Espanyola ha assumit la direcció en la presentació de la futura 1a RFEF

Uns 30 clubs assistents aquest dijous a Las Rozas han pogut escoltar les condicions esportives i econòmiques que s’inclouen a la primera categoria NO professional del futbol espanyol.

MODEL ESPORTIU

Dos grups de 40 equips, “segons criteris geogràfics”, 38 jornades de Lliga regular, 4 ascensos (2 directes, 2 de play off, a partit únic, del segon al cinquè de cada bloc) i 10 descensos (5 i 5) és el plantejament inicial.

“És el moment de construir junts. Tenim el desig aconseguir una competició que aconsegueixi l’excel·lència i que tots els clubs classificats puguin participar en ella”, va afirmar Rubiales.

PLANTEJAMENT ECONÒMIC

El representant dels clubs catalans de Segona B, Alex Talavera, creu que “la reunió ha anat bé amb condicions inamovibles (ascensos-descensos)”. D’altra banda, “per altres condicions compten amb nosaltres i construir-les de manera conjunta (filials, llicencies P..”.

Segons Talavera, “els clubs podrem donar el nostre punt de vista per a una competició No professional, segons la Llei de l’Esport”

No es podrà competir ni amb deutes a la Seguretat Social ni amb Hisenda ni amb la Federació; no han dit la quantitat que rebran pels drets televisius (no hi ha operador encara) i màrqueting encara que es parla d’un contracte de 12 milions d’euros.

O dit d’una altra manera, l’RFEF comenta que poden ser al voltant de 300 o 350.000 euros per club segons la classificació i l’audiència que generin. Per cert, aquest curs passat van rebre cap a 16.000 euros de Footers.

Això implica, per descomptat, comercialitzar uns certs actius dels clubs com a espais publicitaris.

IMPORTANT: AVAL

Demanar avals “és una altra novetat important” amb l’intent de “fer les coses serioses i amb un mínim de 200.000 euros. Caldrà assegurar que tenen un mínim compliment, caldrà avalar amb patrimoni”.

Talavera sap que aquest ‘problema’ augmentarà segons sigui el pressupost de cada equip. A més, comptaran, a més, amb una subvenció total de l’Espanyola per valor de 50.000 euros per desplaçaments.

Imatge panoràmica de la reunió haguda aquest dijous a Las Rozas // FOTO: RFEF

Imatge panoràmica de la reunió haguda aquest dijous a Las Rozas // FOTO: RFEF

CAMPS D’HERBA NATURAL

Els clubs catalans presents a Las Rozas (Nàstic, Lleida E.) i Andorra van acollir també amb expectació les noves mesures de Rubiales. 23 llicències federatives, 8 sub 23 (aquí no hi ha acord), gespa natural (2022-2023) i graderies per a un mínim de 4000 aficionats (2023-2024)

“El Cornellà treballarà per a complir tots els requisits. Primer cal pujar i després estudiar amb l’Ajuntament posar la gespa natural o aconseguir un nou camp”, afirma el president de la UE Cornellà.

I atenció perquè es podria donar el cas de treure el primer equip de la ciutat: “A nosaltres ens agradaria sempre que fos Cornellà, aquesta és nostra proridad però…”

RESTA EQUIPS 2a RFEF

Un altre aspecte que cap no oblidar: les condicions que haurà d’assumir la 2a RFEF (quarta categoria) ja que ara les subvencions s’han de repartir entre més equips (40 de 1a RFEF i 90 de 2a RFEF 2021.2022).

Les ajudes per cotització a la Seguretat Social del CSD es mantenen encara que baixaran