Rubiales marca el final dels campionats

La Federació Espanyola de futbol ha decidit un sistema de play off d’ascens entre els quatre primers de #2b i #3div:  si Sanitat ho impedeix pujarà només el campió. D’altra banda, l’FC Barcelona és el campió de la DH Juvenil

PREMSA FCF

La RFEF ha fet públic aquest dimecres un comunicat oficial en relació a les competicions no professionals del futbol estatal, amb el següent contingut:

RFEF, Ascensos, Descensos, FCF
Final de temporada irregular /FOTO: RFEF

La Comissió de Presidents Territorials, reunida sota la presidència de Luis Rubiales, ha decidit per unanimitat traslladar a la Junta Directiva i la Comissió Delegada la següent proposta per a la resolució de les competicions no professionals del futbol estatal, atenent a allò comunicat en la matèria per part del Ministeri de Sanitat i el CSD.

La proposta està condicionada a l’evolució de la pandèmia i a les recomanacions del Ministeri de Sanitat i el CSD.

Aquesta Comissió ha acordat proposar als òrgans competents de la RFEF la finalització de les lligues regulars de les diferents competicions federatives sense descensos.

Respecte a aquelles competicions en les quals la normativa preveia una fase final o play-off, es disputarà aquesta fase però en format exprés, a excepció de les categories juvenils on es dona per conclosa la temporada i es practiquen els ascensos.

Tots aquests partits es realitzaran sense afluència de públic, donades les obligades normes de compliment que les administracions han decidit implementar per les extraordinàries circumstàncies actuals.

En relació amb els horaris dels partits, s’acordaran conjuntament amb les federacions territorials, amb l’objectiu que es garanteixi la salut de tots els participants.

D’altra banda, en aquelles competicions en les quals no hi hagi fase final, la posició de cada equip en la classificació determinarà el campió i les places d’ascens o, en el seu cas, de participació per a competicions europees.

Rubiales, Soteras, FCF
Luis Rubiales, a la FCF amb el president Soteras/FOTO: FCF

En aquesta reunió, a més, s’han adoptat per unanimitat els següents acords:

Segona Divisió B

Fase final amb play-off exprés, amb seu única, en format de concentració i a partit únic.

Fase final amb play-off de tres eliminatòries, amb 14 partits totals, disputant-se el mateix sistema de competició disposat en la normativa.

El sistema serà el següent:

 • Primera eliminatòria: 8 partits, amb 2 partits primer contra primer, 4 partits segon contra quart, i 2 partits tercer contra tercer.
 • Segona eliminatòria: 4 partits, amb sorteig segons normativa entre els dos primers restants i els vencedors dels 6 partits anteriors entre segons, tercers i quarts.
 • Tercera eliminatòria: 2 partits, amb sorteig segons normativa entre els vencedors de la segona eliminatòria.

Tercera Divisió

Per evitar problemes de salut, atenent al protocol recomanat pel Ministeri de Sanitat i el CSD, el play-off d’ascens dels quatre primers classificats de cadascun dels divuit grups es realitzarà entre ells en les seus que determini cada federació autonòmica entre els equips de cada grup territorial.

Fase final play-off, amb dues eliminatòries i tres partits totals:

 • Semifinals: 2 partits, amb 1 partit primer contra quart, i 1 partit segon contra tercer.
 • Final: 1 partit, entre els vencedors de les semifinals.

Aquesta fase es realitzarà en dos caps de setmana consecutius.

Soteras, Rubiales, RFEF, FCF
El president de la RFEF, amb Josep Soteras i Andreu Subies

Un cop acabada la fase final, la RFEF adjudicarà dues places addicionals entre els primers classificats que no hagin ascendit. En funció del nombre de primers classificats que no hagin ascendit, la RFEF buscarà el sistema de competició per assignar dues places addicionals.

Especificacions temporada 2020-2021

Amb aquest format de resolució de Segona Divisió ‘B’ i Tercera Divisió, i tenint en compte que no hi haurà descensos, però sí ascensos, la Segona Divisió ‘B’ comptarà amb 100 equips que es dividiran en cinc grups. Donat que la durada de la temporada 2020-2021 serà inferior a l’habitual, es recomanarà el format de subgrups amb una fase final en què es reagrupin de nou els equips per posicions. Pròximament es donaran més detalls al respecte. Acabada la temporada 2020-2021, i un cop aplicats els ascensos i descensos de Segona Divisió ‘A’, es crearà una nova categoria amb la seva pròpia competició en la temporada 2021-2022 entre la Segona Divisió ‘A’ i la Segona Divisió ‘B’, amb dos grups de 20 equips.

Per raons de salut, en acabar les fases d’ascens, amb posterioritat a la situació habitual i en disposar de menys jornades de competició, es competirà en subgrups amb una fórmula que garantirà aproximadament 30 jornades de campionat.

Aquests play-offs exprés començaran dues setmanes o tres després que es reiniciï la tornada de les lligues de Primera Divisió i Segona Divisió ‘A’.

Juvenils

Finalització de la lliga regular sense descensos.

 • A la Divisió d’Honor no es disputarà la Copa de Campions pel risc important per la salut de de jugadors, en molts casos menors d’edat.
 • Tampoc es disputarà la Copa del Rei de Juvenils.
 • Els primers classificats de cada grup seran els campions de grup de la Divisió d’Honor.
 • Equip classificat per a la UEFA Youth League: primer classificat de la Divisió d’Honor Juvenil amb millor coeficient.
 • En la temporada 2020-2021 hi haurà set grups de 20 a 22 equips dividits en subgrups.
   Cerdanyola, Juvenils
  Cerdanyola: de LNJ a DH/FOTO: Cerdanyola

  Futbol femení

  Finalització de la lliga regular en totes les categories sense descensos.

 • A la Primera Iberdrola serà campió el primer classificat.
 • Els ascensos de Reto Iberdrola a Primera Iberdrola seran segons normativa: els primers classificats de cada grup que puguin ascendir.
 • Es jugaran els play-offs d’ascens de Primera Nacional a Reto Iberdrola, previstos en la normativa, però en format exprés i en seu única.
 • Les semifinals i la final de la Copa de la Reina 2019-2020 es disputaran en la temporada 2020-2021.

En la temporada 2020-2021, en la mesura del possible i sempre que per causes sanitàries i de calendari sigui possible, s’evitarà fer subgrups.

Futbol Sala masculí:: 1a i 2a

 • Es jugarà el play-off pel títol a Primera Divisió i el play-off d’ascens de Segona a Primera Divisió, previstos en la normativa, però ambdós en format exprés, en seu única i amb concentració.
 • La finalització de la lliga regular a la Segona Divisió comporta que el primer classificat pugi a Primera Divisió.

En la temporada 2020-2021, en la mesura del possible i sempre que per causes sanitàries i de calendari sigui possible, s’evitarà fer subgrups.

Futbol Sala masculí: 2aB i 3a

Per a la resta de les categories del futbol sala masculí es jugaran els play-off previstos en format exprés.

Futbol sala femení: 1a i 2a Divisió

Finalització de la lliga regular en totes les categories sense descensos.

 • Es jugaran el play-off amb el títol a Primera Divisió i el play-off d’ascens de Segona a Primera Divisió, previstos en la normativa, però ambdós en format exprés.

En la temporada 2020-2021, a l’augmentar el nombre d’equips per per no haver-hi descensos, en la mesura del possible s’evitarà fer subgrups sempre que el calendari així ho permeti.

Altres consideracions

 • Tant en les competicions de futbol com de futbol sala els enfrontaments entre rivals que van obtenir la mateixa classificació abans de començar el play-off es decidiran pel resultat transcorregut en el temps reglamentari, i en el seu cas, amb pròrroga i si fos necessari tanda de penals.
 • Per al cas d’equips que s’enfrontin en aquest play-off havent ocupat posicions diferents abans del mateix, serà vencedor del partit l’equip que guanyi després del temps reglamentari, i en cas de donar-se un empat quedarà eliminat l’equip que hagi accedit amb pitjor classificació al play-off, motiu pel qual no hi haurà pròrroga ni tanda de penals.

De forma unànime per les federacions territorials, s’ha aprovat per les categories territorials sol·licitar a les direccions generals d’esports de cada comunitat l’emissió d’una resolució en els mateixos termes que l’emesa pel CSD.

Per últim, la Comissió de Presidents ha decidit proposar que es mantinguin totes les subvencions, almenys, de manera proporcional als partits que es disputin en la temporada 2020-2021, mantenint el poder adquisitiu dels clubs pel que respecta a les subvencions federatives.