Rotació màxima a l’Andorra de Sarabia

Només tres jugadors de l’equip tricolor han estat titulars a les tres primeres jornades de lliga. Fins a 18 futbolistes de l’Andorra ja han format part d’algun onze inicial a Primera RFEF durant aquest període

Eder Sarabia està demostrant que és un entrenador que no es casa amb ningú // FOTO: FC Andorra

@JordiMestres_

La Primera RFEF, com la seva predecessora Segona B, és una competició que sol tenir set dies entre jornada i jornada i a l’Andorra la rotació de Sarabia és màxima. Per aquest motiu s’estilen els onze tipus i no s’hi acostuma a veure moltes rotacions.

Tot i això, no és el cas de l’Andorra d’aquesta temporada. L’equip tricolor no ha repetit onze en cap de les tres jornades de lliga. I no només això, sinó que el porter Nico Ratti, Roger Riera i Martí Riverola són els únics futbolistes que han estat titulars a tots els partits.

La rotació de futbolistes, doncs, és evident. Ratti i Riera han disputat tots els minuts, però crida l’atenció que fins a 18 jugadors han estat titulars alguna vegada a les tres primeres jornades. Durant aquest inici de temporada, l’Andorra ja ha viscut de tot.

L’inici contra el Linares va ser més que bo. La primera part va tenir un equip tricolor superior, tot i que el Linares a la represa va tenir dues bones opcions per empatar. Finalment, els tres punts van quedar-se al Principat amb un triomf per la mínima (1-0).

ELS CANVIS VAN SALVAR UN PUNT A ALGECIRAS

Després la història va ser ben diferent. A Algeciras l’Andorra es va veure superat en un principi i anava perdent per dos a zero. A la segona part Eudald, Marc Fernández i Iván Gil van deixar el seu lloc a Martí Vilà, David Martín i Héctor Hevel. Aquest últim, precisament, va reduir distàncies amb un gol al minut 65.

Gerard Piqué va confiar en Eder Sarabia quan van rescindir a Nacho Castro // FOTO: FC Andorra

A la recta final del partit Altimira i Martí Riverola van ser substituïts per Rubén Bover i Rubén Enri i va ser Enri qui va establir l’empat a dos definitiu. El d’Algeciras va ser un partit que resumeix l’inici de temporada de l’Andorra, en el que sembla no haver titulars ni suplents. El mateix va passar a Albacete, en la derrota de la setmana passada. Rubén Bover, Adrià Vilanova, Marc Fernández o fins i tot el golejador Carlos Martínez van ser suplents al Carlos Belmonte.

8 VICTÒRIES EN 19 PARTITS PER EDER SARABIA

La trajectòria d’Eder Sarabia des que es va fer càrrec de l’Andorra el Gener passat ha tingut de tot. El tècnic vasc va agafar l’equip tricolor segon de grup i a un punt del líder. Finalment, els del Principat es van classificar pel play-off, però van caure contra la Real Sociedad B. El balanç d’Eder Sarabia a la banqueta de l’Andorra fins al moment és de 8 victòries, 5 empats i 6 derrotes.