Romo i Bartolo ja lideren a Cornellà i Nàstic

Dilluns de presentacions al Municipal i al Nou Estadi. Dos dels equips més potents del grup 3 ja tenen l’inquilí de la banqueta la propera temporada. Arriba el moment dels fitxatges al camp

JORDI MESTRES @jordimestres7
Romo i Bartolo, acompanyats dels seus directors esportius el dia de la presentació // FOTO: UE Cornellà i Nàstic de Tarragona

El Cornellà ha disputat dues promocions d’ascens consecutives, mentre que el Nàstic ve de tres anys a Laliga 1I2I3. Són dos dels projectes més interessants del grup 3 de Segona B i des d’avui ja tenen nou entrenador de forma oficial. Xavi Calm i Enrique Martín han deixat pas a Guillermo Fernández Romo i Xavi Bartolo. En el cas dels grana, el canvi ve acompanyat també amb renovació a la direcció esportiva, liderada per Sergi Parés. Es respiren aires nous al Municipal i al Nou Estadi.

“Estic molt content de començar aquest projecte al Cornellà. Aportaré el meu granet de sorra per complir els objectius del club”, comentava Fernández Romo en la seva presentació. El tècnic, de 40 anys, arriba a Cornellà procedent de l’Ejea, un equip que ha mantingut la categoria amb patiment. Té ben clar què ha de fer i com aconseguir-ho: “S’ha de treballar, seguir amb aquesta organització i fer una bona plantilla. Ningú pot prometre res, i menys èxits esportius. El Cornellà ha demostrat ser un projecte seriós, però humil. Espero que es mantingui l’estabilitat que té aquest club i segueixi la mateixa línia”

Manzano: “Guillermo encaixa amb el perfil del club”

Fernández Romo afronta el seu cinquè projecte a Segona B. Amb l’Olímpic de Xàtiva va acabar destituït a la jornada 23. Va arribar a Sabadell a la 23 per a substituir a José Solivelles i la seva etapa a la Nova Creu Alta va estar marcada pels empats (9 en 16 partits). A Jumilla en va tenir prou en 5 jornades per a salvar l’equip i com a tècnic de l’Ejea va mantenir la categoria la temporada passada.

Es el primer entrenador no català del Cornellà a Segona B i no va dubtar a elogiar els seus predecessors: “Tan Jordi Roger com Xavi Calm han demostrat ser excel·lents professionals. Nosaltres treballarem i competirem al màxim”. Per la seva part, Andrés Manzano va declarar que “Guillermo és una persona que encaixa amb el perfil del club i és coneixedor de la categoria”. Fernández Romo ve sol i treballarà amb el cos tècnic de la passada temporada a Cornellà.

Bartolo: “Veurem un Nàstic ambiciós”

També va ser dia de presentacions al Nou Estadi. Xavi Bartolo, el nou tècnic, es va mostrar agraït per l’oportunitat i alhora motivat amb la nova etapa:Tenia absoluta responsabilitat en tirar endavant aquest projecte esportiu tan ambiciós. Volem que el soci del Nàstic es torni a identificar amb el seu equip”.

Bartolo ja havia estat jugador del Nàstic la temporada 1996-97 i la passada temporada havia dirigit al Reus fins que el club va deixar de competir a LaLiga 1I2I3. L’entrenador de Bellver de Cerdanya va assegurar que “veurem un Nàstic ambiciós que surti a per la victòria i que enganxi a l’afició des del primer moment amb l’objectiu d’estar el més amunt possible.”

En referència als fitxatges, “aquell jugador que truqui a la porta per jugar, ho farà. No importa que tingui 19 anys o 32. Han de ser jugadors que vagin a pel partit i ho hagin donat tot, es guanyi o no.” Aquesta setmana es presentaran 4 o 5 fitxatges al Nàstic de Tarragona. El mercat comença a bullir.