‘Revertgol’ s’acosta al pitxitxi… i al mític Cardona

Javi Revert viu una bona temporada de cara al gol al Palamós. El davanter del degà ja suma 15 dianes i és a un pas d’atrapar el gran Salvador Cardona al podi del màxims golejadors de la historia del Palamós

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

FOTO: radiopalamos.cat
FOTO: radiopalamos.cat

63 gols en tres temporades, malgrat que la Federació Catalana de Futbol li nega un dels gols. Les xifres de Javi Revert des que la temporada 2011-2012 debutés al Palamós són espectaculars. La seva eficacia ofensiva és una de les qualitats d’un equip que mira cap a la zona alta de la classificació.

Només Manel Sala (Manlleu), amb 18 dianes, i Ernest Forgas (Rubí), amb 16, superen els registres d’aquesta temporada de Revert, qui és a un pas d’entrar entre els tres màxims golejadors de la historia del Palamós a la Lliga. Segons dades facilitades pel propi club, el seu proper objectiu és el gran Salvador Cardona, qui va marxar del club després d’anotar 65 gols, tres menys que Santòlaria (68) i setze menys que l’home gol del degà, Jacas, qui va signar 81.

Javi Revert va anotar 28 gols a la seva primera temporada al Palamós, a Primera Catalana. La pasada campanya, ja a Tercera Divisió, en va sumar 20 i va ser quart al Pitxitxi, darrera Carlos Martínez (Olot), amb 26; Enric Gallego (llavors al Cornellà), amb 23 i Javi Sánchez (llavors al Rubí), amb 22.

I en aquesta porta 15, malgrat que la Federació Catalana de Futbol li pren una diana. Concertament, la que va marcar el 19 de noviembre a La Bòbila contra el Gavà. L’àrbitre del partit, el gallec Pérez Prado, va fer constar que el gol l’havia anotat el gavanenc Alberto a la seva portería, però les imatges de televisió van deixar ben clar que l’autor va ser Javi Revert ja que, malgrat que el defensa toca la pilota, el davanter disparava entre els tres pals.

Com a tantes i tantes errades que queden reflectides en les actes i ningú no es molesta a esmenar, les teòricament correctes dades oficials no mostren la realitat i ni el propi club palamosí sembla mostrar cap mena d’interés en reclamar la correcció d’una dada que perjudica clarament un dels seus jugadors, malgrat les evidències. Simplement s’afirma que els mitjans que contrasten les dades són els ‘equivocats’ i que les dades oficials van a missa, encara que siguin errònies.

“No miro quin és el meu sostre golejador i sí les possibilitats de fer play-off”, declarava al nostre company Ramon Ribas, a Diari de Girona -.aquí sí citem-, el propi futbolista. Però el cert és que Javi Revert porta 15 gols i suma 63 al Palamós. Una xifra que posa ‘Revertgol’ entre els grans davanters de la historia del club degà de Catalunya.