Reus Deportiu i/o Europa volen cantar ascens

Aquest proper dissabte es troben en el Mpal. Baix Camp. Una victòria o un empat, els pot donar als dos l’ascens a Divisió d’Honor. Si no, hauran d’esperar però ho tenen a la seva mà

EDUARDO BERZOSA
Javi Robles i Gonzalo Riutort, aquest dissabte serán rivals

Quatre jornades per al final de la Lliga Nacional Juvenil, 12 punts en joc, encara que aquesta 31a Jornada pot ser suficient perquè Reus Deportiu o Europa, o els dos, puguin cantar el desitjat ascens a Divisió d’Honor. Amb un partit pendent pels dos costats, que disputaran el proper 1 de Maig, la seva renda pot ser suficient, ja que el seu immediat perseguidor (Jàbac i Terrassa) està a 13 punts i el novè (At. Segre), amb un partit més, ja està a 15. Atenció, doncs, a aquest dissabte (17 hores) ja que roig-i-negres o escapolats viuran una gran festa.

Els dos equips marquen números molt similars: coincideixen amb 15 victòries, 8 empats i 6 derrotes, els graciencs són l’equip menys golejat de la categoria (27) i s’han portat 22/42 punts jugats fora del Nou Sardenya amb 18/45 gols anotats també a domicili. Per contra, els del Baix Camp, amb 27/45 punts guanyats en el seu estadi, i amb 27/50 gols anotats com a locals, no obliden el 3-0 que van patir en la primera volta. Com a màxims artillers es mantenen l’europeista Javi Hernández (11) enfront del roig-i-negre Imad El Kabbou (8).

Al capdavant de tots dos conjunts estan els tècnics Javi Robles (Reus Deportiu), campió la temporada 2016-2017 en el Grup I de Preferent, i Gonzalo Riutort (Europa), responsable d’un ascens a Divisió d’Honor Juvenil i campió de cadets amb el Cornellà on també va realitzar tasques de ‘scouting’ per al primer equip, amb els qui ha parlat Futbolcatalunya.

Els del Baix Camp, només saben pujar i pujar de categoria

JAVI ROBLES (REUS DEPORTIU)

El partit contra l’Europa és molt complicat perquè són un gran equip, el menys golejat del campionat, i això diu molt del conjunt amb el que ens enfrontem.

Veig un partit molt igualat, ja que som dos equips amb números pràcticament iguals. Els dos competirem com sempre i a veure què succeeix.

Si aconseguim l’ascens serà un fet important per al club, ja que fa molts anys que el Reus no està en Divisió d’Honor i tornar una altra vegada a la màxima categoria juvenil és molt important per al creixement que està fent el Reus en aquestes últimes temporades, fruit del bon treball que es va fent.

GONZALO RIUTORT (EUROPA)

L’equip sempre ha mantingut una línia de regularitat, ha competit en tots els partits i amb unes idees molt clares del que li ha fet fort en aquesta categoria, si bé és cert que en les últimes setmanes hem tingut moltes baixes.

En aquesta recta final és molt difícil aconseguir la victòria, només cal veure els resultats del cap de setmana passat.

Els graciencs són l’equip menys golejat de la categoria / FOTO: EDUARDO BERZOSA

A Reus ens trobarem un equip amb jugadors de qualitat que domina els partits des de la possessió. Tots dos equips estem a un pas d’aconseguir un gran premi i pot ser que es noti. Si certifiquem l’ascens, seria un gran èxit. A principis de temporada ni es va plantejar aquesta possibilitat; és clar que a escala de club seria molt positiu, doncs a mitjà termini l’objectiu era créixer en el futbol base.

Estar en la màxima categoria juvenil pot permetre’ns retallar més la distància que pot existir entre el primer equip i les categories inferiors.