Reus, Ascó, Figueres i Pobla decidiran a la tornada

Primer partit de la primera eliminatòria per l’ascens a 2ª i 2ª B i tot pendent per a la tornada. Ha estat derrotat el Reus i només ha guanyat la UE Figueres, mentre que Ascó i Pobla van empatar

Un ex Barça, ara al Ferrol, Nano ha fet el gol local davant el Reus / FOTO: REUS DEP.
Un ex Barça, ara al Ferrol, Nano ha fet el gol local davant el Reus / FOTO: REUS DEP.

L’últim cap de setmana de Maig decidirà aquesta primera eliminatòria d’ascens. El Reus ho farà a casa, i aquesta ha de ser una garantia pels de Natxo González, que es van trobar amb un seriós Racing Ferrol. Un ‘vell conegut’, Nano, es va aprofitar de l’única distracció defensiva roig-i-negra pel que la volta exigirà un gran esforç, però tampoc una proesa.

Avui li tocarà el torn al Nàstic de Tarragona, campió del grup III de la segona B. Els grana van a Osca (18 hores) amb arbitratge de Carbonell Hernández.

Vilatenim guanya

Pel que fa als ascensos a segona B, cara per a la Unió Esportiva Figueres enfront del Numància B. Prop de 2.000 espectadors ho han passat molt bé i han recolzat a l’equip de Edu Vílchez, que va decidir a la segona meitat. Marc Serramitja va afusellar una gran jugada de Quimo (54’) encara que, quinze minuts després, Valcárcel va posar la igualada a un. Només l’embranzida de la graderia va decidir el triomf empordanès. A sis minuts del final, la constància va donar els seus fruits i Barreda va col·locar el 2-1.

Dos gols també va anotar l’Ascó amb motiu de la visita del Jumilla encara que sempre van ser contra-rellotge. Terol va avisar primer per part visitant (40’), va empatar el brau Iván Cristino (50’), va tornar a col·locar l’avantatge visitant Murcia (59’) i va emergir, com sempre, Asier Eizaguirre (78’) pels de Miguel Rubio. La tornada en terres murcianes serà una dura prova.

Com la tindrà el modest Tuilla de David Vila en el xoc que haurà de jugar davant La Pobla. Merescut empat per part dels homes de Martín Posse en El Candín davant 600 espectadors.

Aquest diumenge es completa aquesta primera jornada amb el partit Europa-Jerez (18 h.) a les ordres del col·legiat Monter Solans

MARCADORS Cap de Setmana 23 i 24/5
MARCADORS Cap de Setmana 23 i 24/5