Reddis, no diguis que és un somni… la permanència

El CF Reddis es retroba amb la victòria i després de mesos surt del descens. Per la seva banda, els líders Santboià, Balaguer i Vilanova guanyen i continuen liderant la classificació

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Reddis va signar de vermell un important triomf a Amposta // FOTO: cfreddis

La jornada 23 del grup 2 de Primera Catalana s’obria dissabte amb el derbi provincial entre Amposta i Reddis. Encontre vital pels dos conjunts que lluiten per la salvació i que va acabar enduent-se l’equip reusenc per 1-2. El Municipal d’Amposta va veure com Lasaosa obria el marcador amb un golàs al minut 13; alegria que li duraria poc als de Miquel Aguza, ja que Sabaté al 18 aconseguiria l’empat de penal. No seria fins al minut 40 quan De Antonio posaria l’1-2 final al lluminós. Triomf importantíssim pels del Baix Camp que els permet sortir del descens. Els ebrencs es queden a 4 punts de la salvació, que marquen Reddis i Viladecans.

Aquests últims protagonitzaven l’últim partit contra l’Igualada. Les Comes ha vist un encontre emocionant fins al final i que ha deixat un empat a 3 que no deixa gaire contents a cap dels dos. Els igualadins han dominat la primera meitat, fet que s’ha reflectit amb el 2-0 abans del descans. Els de Raúl Paje s’han sobreposat al marcador i al joc dels locals i han aconseguit empatar l’encontre en 15 minuts. El final ha estat d’infart, Joni de cap ha posat el 3-2 que, a priori semblava definitiu però dos minuts després el Viladecans ha tornat a empatar. Els visitants, han gaudit d’una ocasió més per endur-se el partit, no obstant la pilota ha anat al pal per partida doble. Els viladecanencs perden l’avantatge que tenien i es col·loquen en zona de descens. Això sí, empatats amb el Reddis.

NO PERDEN PISTONADA

Aquesta jornada també serviria per veure si els tres líders aguantarien la pressió o algun d’ells acabaria punxant. Santboià i Balaguer a priori tenien encontres més fàcils que el Vilanova. Els de Sant Boi rebien al Terrassa 1906 al qual guanyaven per 3-0 amb un doblet de Camacho i un gol de Kevin a les acaballes del partit. Els de Juan Camilo Vázquez continuen invictes a casa. Els egarencs amb aquesta derrota es compliquen la vida i ja només tenen 3 punts d’avantatge sobre el Reddis. Per la seva banda, el Balaguer visitava El Catllar amb la intenció de trencar amb una ratxa de dues derrotes consecutives. El Catllar ha aguantat la primera meitat però els de la Noguera han arrasat als segons 45 minuts endossant 4 gols als catllarencs, que tenen peu i mig a Segona Catalana.

Els vilanovins es van fer un selfie de celebració al vestidor de Vila-seca // FOTO: @cfvng

L’últim dels tres de dalt en jugar ha estat el Vilanova, que es desplaçava fins a Vila-seca en un dels encontres més atractius de la jornada. El 0-3 final no reflecteix el partit més que seriós que han realitzat els d’Edu Franco, qui ha vist el partit des de la grada per l’expulsió de la setmana passada. Tot i que el Vilanova s’ha avançat al minut 12 amb un gol de Juanjo de lliure directe després d’una cessió, els tarragonins han creat ocasions posant en perill la porteria de Javi Martínez, qui s’ha convertit en un dels protagonistes del partit. No ha estat fins al minut 81 quan Adri Alonso ha sentenciat marcant el 0-2 i Codina al 90 ha rematat amb el 0-3. Quart partit sense guanyar d’un Vila-seca que no acaba de sortir d’aquesta dinàmica negativa.

ATENCIÓ ALS PERSEGUIDORS

Pel que fa als perseguidors dels líders tan sols Castelldefels i Lleida han pogut aconseguir la victòria mentre que el Suburense no ha passat de l’empat a casa. El Castelldefels s’enfrontava al Jesus i Maria en el partidàs de la jornada, separats només per un punt i assetjant el lideratge. L’encontre a Els Canyars no ha defraudat a ningú. Partit molt igualat amb una part per cada equip i que no s’ha decidit fins al final. La primera meitat ha estat dominada per un gran Jesus i Maria que no ha pogut transformar aquest domini en gol. En els segons 45 minuts els locals han canviat el xip i han passat a controlar la pilota i ha estat Marc Martínez de cap qui ha marcat el solitari gol que li ha permès sumar tres punts d’or als de Miki Carrillo. Dos conjunts que continuen a la zona alta esperant una ensopegada dels tres de dalt.

Marc Martínez, de cap, va donar el triomf al Castelldefels // FOTO: Andrés Burgos (uecastelldefels)

Una zona alta on s’ha ‘colat’ el Lleida Esportiu B després del seu triomf in extremis per 3-2 davant del Torredembarra. Els visitants han aixecat un 2-0 en contra en 5 minuts de bogeria però un últim minut fatídic amb un gol de Roqué ha impedit als d’Isaac Fernández sumar la seva segona victòria consecutiva. Tot i això s’ha vist a uns torrencs amb les piles posades i amb ganes de seguir lluitant. Pel que fa al filial lleidatà, aquests tres punts els col·loquen a tan sols 6 del lideratge. Per la seva part, el Suburense volia apropar-se encara més a la zona privilegiada. Dos penals, un per cada banda, han decidit el partit. Jordi Cano ha avançat al Vista Alegre just abans del descans. Quan tot feia presagiar que els tres punts volarien de Sitges, l’àrbitre ha expulsat Martí Ramos al 82 i els sitgetans han aprofitat la superioritat numèrica per empatar al minut 84 amb un gol de Geri, qui havia entrat al minut 46.

Finalment, a Sant Carles de la Ràpita s’ha viscut un encontre entre dos equips amb dinàmiques completament diferents. La Rapitenca ha vist com un doblet de Iván García ha acabat amb les esperances d’aconseguir un triomf. El 0-2 deixa en una situació complicada als rapitencs que porten tres jornades sense conèixer la victòria i que cada cop estan més aprop dels llocs d’abaix. Tercer triomf consecutiu pel Sant Ildefons. Els de Cornellà es col·loquen novens i miren cap amunt.