Qui s’atrevirà a tossir al cadet del Barça?

A dues jornades perquè es compleixin dos terços del campionat de Lliga en la Divisió d’Honor Cadet, només un equip, FC Barcelona, segueix invicte al capdavant de la classificació. A falta de 12 partits, hi haurà algun rival que pot acabar amb aquest privilegi?

Robert Navarro, un crack balugrana/ FOTO: VÍCTOR SALGADO/FCB

És una història coneguda encara que no per aquesta raó deixa de cridar l’atenció. Amb quasi dos terços de la competició disputada en la Divisió d’Honor Cadet, el FC Barcelona es manté líder invicte per davant de l’etern rival (RCD Espanyol), a 9 punts i un partit menys, i a 9 també del Girona. Ara per ara, els jugadors que dirigeix Fran Artiga només han cedit dos empats, els dos a domicili, ja que van acabar 0-0 a Girona i 1-1 a Sant Adrià. Impressionant.

Equip màxim realitzador de la DHC (80) –Pablo Moreno, amb 18 i Jaume Jardí, amb 15 sumen el 41,2% de l’equip blaugrana-, i menys golejat del grup (7), tenen per davant encara 12 partits per a veure si poden repetir l’èxit del passat curs 2016-2017 amb el seu caseller net de derrotes.

De fet, va ser la campanya 2015-16 quan amb aquest títol de campió de Lliga en el primer exercici de Fran Sánchez, el tècnic va iniciar una carrera envejable. Només una derrota (davant l’Espanyol) no li va privar un campionat que va revalidar, igualat a punts amb els blanc-i-blaus, en la 2016-17 amb un total de 26 victòries i 4 empats. I això és el que cerquen ara.

A l’espera del partit pendent entre RCD Espanyol i l’EF Gavà aquest proper 28 de Febrer, tot podria estar decidit o podria decidir-se en el definitiu xoc entre blaugrana i periquitos el 22 d’Abril en la CE Joan Gamper. Aquest és el repte.