Qui pagarà la ‘festa’ del Catalunya-Mali?

La FCF continua intentant donar crèdit a la resposta de Mali sobre la seva negativa a complir amb el contracte pactat per a la seva presència a Lleida aquest dijous 8 de juny

Bojan Krkic ja va tenir el seu merescut homenatge a Bellpuig al costat d'Estrada Fernández // FOTO: F.C.
Bojan Krkic ja va tenir el seu merescut homenatge a Bellpuig al costat d’Estrada Fernández // FOTO: F.C.

@ManuelSeguraM

Aquest dijous era el dia triat per Joan Soteras per a lluir-se a la llotja del Municipal d’Esports de Lleida en el partit enfront de Mali. No obstant això, ja saben que “motius de força major” han impedit la presència dels africans a Catalunya.

En resum: què passa amb els 155.000 euros abonats a la Federació maliana, els 100.000€ previstos per a despeses vàries, per no parlar d’una taquilla que es preveia escassa?. La veritat és que aquest dijous no es juga sinó que la Federació i el Lleida E. ja han començat a retornar l’import de les 4.000 entrades venudes.

MALI JA HA COBRAT DE CATALUNYA

Val la pena recordar les dates d’una altra memorable negociació de Soteras i els seus fidels col·laboradors. El 28 d’abril informen de l’acord amb Mali per a aquest amistós, el 18 d’abril la Paeria va acollir una gran presentació i millor esmorzar. Bojan Krkic lluïa somriure al costat del septuagenari directiu donat el seu poder absolut.

Però l’1 de juny, només set dies abans del partit, arribava la negativa africana. A partir d’aquí , Soteras va començar a parlar de “circumstància sobrevinguda aliena a la FCF”, “sense cap mena d’explicació“, i altres justificacions.

Mentrestant, a Mali, no paren de riure. Establert contacte des d’aquesta Redacció amb un parell de mitjans locals el somriure ha estat descarat perquè “han anat a ‘contractar’ un rival amb un historial de desastres”. I es remeten, com a exemples, al prestigiós Torneig de Toulon o a la recent cancel·lació d’un amistós contra l’Equador a USA. Un més: atenció a la història de la ‘retenció’ dels jugadors Sub23 al seu hotel per impagament de les habitacions per part de la FEMAFOOT (Federació Maliana de Futbol).

O PAGA L’ORGANITZADOR O L’ASSEGURANÇA

Però, qui pagarà la ‘festa’ de Lleida? Encara que ja es poden imaginar la resposta final, la realitat és que la Catalana va abonar els 155.000€ i es va quedar amb les reserves de viatges, hotels i camps en la nevera.

Catalunya-Mali, una imatge per al record de Joan Soteras // FOTO: FCF
Catalunya-Mali, una imatge per al record de Joan Soteras // FOTO: FCF

A partir d’aquí, Soteras mira a Team Sport Management, col·laboradora de la FCF des de fa 11 anys. “Exigirem les responsabilitats contractuals corresponents”, deia la penosa nota federativa. Si no és així, començaran a reclamar a la companyia asseguradora encara que, ara per ara, no se sap ni la raó per a pagar.

Ah! I està el Lleida Esportiu, per descomptat, ja que els més de 6.000€ invertits per a l’adequació de la gespa seran reclamats. A qui? A Soteras per a començar.