Que el 2014 no s’acabi mai

20 equips catalans tanquen l’any com a invictes. Aquesta temporada ningú els ha guanyat, però fins quan durarà aquesta ratxa? Ho sabrem el 2015

El Fontsanta-Fatjó és l’invicte amb més punts del #futbolcat // FOTO: cdfontsantafatjo.com

Encara que sembli mentida després de quatre mesos de competició, encara queden equips invictes a Catalunya. I no pocs, per cert. Són dos equips de Segona Catalana, tres de Tercera Catalana i quinze de Quarta Catalana. Els més forts, sense cap mena de dubte. No coneixen la derrota aquesta temporada 2014/15 que ja es troba en el seu equador. Dels 20, caldrà veure quants supervivents van quedant però la imbatibilitat del 2014 ja no se la treu ningú. Volen que el 2014 no acabi mai.

Aquesta imbatibilitat va, en la majoria dels casos, associada a la condició de líder de la respectiva categoria. I és que 14 dels 20 invictes ocupen la primera posició de la seva lliga. Més de la meitat. El Fontsanta-Fatjó (3cat10) és l’invicte amb més punts (40), mentre que el Sarrià de Ter (4cat28) el que en té menys (21).

LA IMBATIBILITAT NO SERVEIX PER LIDERAR

Puchi està invicte, però ha guanyat un terç dels partits disputats // FOTO: Futbolcatalunya.com

La imbatibilitat, però, no és cap garantia d’acabar la lliga com a primer classificat. La Guineueta de Puchi, el millor exemple. El conjunt barceloní no ha perdut, però ha guanyat 5 partits i n’ha empatat 10. No perdre, de moment, serveix per a ocupar la quarta posició a la taula classificatòria amb 25 punts, lluny de Mataró, Lloreda o Llefià que han patit dues derrotes.

El Vilaseca, líder del grup 6 de Segona Catalana, és l’altre invicte d’aquesta categoria. Avinyó, Fontsanta-Fatjó i Odena, els de Tercera Catalana. El primer és un altre exemple de que no perdre no és sinònim de liderar. I és que l’Avinyó ha guanyat 10 partits i n’ha empatat 4, però és segon per darrere del Pradenc.

#4CAT, ‘NIU’ D’INVICTES

A la Quarta Catalana és on hi ha més equips invictes al nostre futbol. És lògic. No podia ser d’una altra manera, ja que és la categoria amb més equips i grups i també la que menys jornades porta disputades. Aquesta combinació, provoca que 15 dels 20 equips d’aquest selecte grup siguin de Quarta Catalana.

Fins i tot, hi ha dos grups que tenen més d’un equip invicte. Són 4cat4 amb Viladrau i Folgueroles i 4cat9 amb Caldes de Montbui i Palautordera. La resta d’invictes són Gurb, Veterans Catalunya, Joventut Ribetana, Martorell B, Districte 03 CE, Apa Poble Sec, Sants B, Alfarràs, Sarrià de Ter i Malgrat.