Quan cap dels primers pot guanyar

Cap dels primers set classificats aconsegueix aquesta setmana la victòria, i això prova una màxima igualtat a la zona alta de la classificació, tot i que el Prat manté l’avantatge de quatre punts respecte del segon classificat. Per altra banda, Santfeliuenc, Morell i Masnou són els vencedors de la jornada per la zona baixa, amb victòries importants

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Ascó-Sabadell B, sense gols/ FOTO: IRIS SOLÀ

El líder, l’AE Prat sumava un punt al camp del Palamós i ja és el quart partit dels últims cinc que empata, però un punt és un punt i segueix líder destacat, aprofitant que els seus rivals directes tampoc estan fins darrerament. Dambell salvava un punt pel Palamós que suma tres setmanes seguides sense perdre.

Empat també del según i tercer. El Sabadell B empatava al camp de l’Ascó, (0-0) en l’únic partit sense gola de la jornada. Els de Miguel Rubio segueixen sense acabar de trobar respostes en un inici irregular. Per contra, el Gavà empatava a casa contra el Peralada (1-1), Banús marcaria a poc pel final de la primera part però Niko Kata, només arrencar la segona part signava l’empat final. Veient les estadístiques dels dos equips, que juntament amb Figueres són els equips que més han empatat, es podia intuir l’empat final.

Tres derrotes d’equips punters

El Júpiter, el Granollers i la Montañesa perdien l’opció de fer un pas endavant. Derrota dels tres equips. El Júpiter es veia superar per un Terrassa que s’enganxa a la lluita pel play-off. L’1-3 final explica la superioritat que s’ha vist sobre el terreny de joc. Tot i situar l’1-1 al minut 18, el Júpiter no ha pogut aguantar i els gols de Carles Güell, que signava un doblet, servien per doblegar als locals.

Granollers i Montañesa perdien contra equips de la zona baixa. El Granollers queia a Les Grases, davant del Santfeliuenc, que reaccionava bé a la derrota de la setmana passada. Toro i Adrian deixaven el 2-0 abans del descans, però Rodríguez, a la represa retallava distàncies. El partit no s’ha acabat de decidir fins al temps afegit, quan Pacheco sentenciava amb el definitiu 3-1. Per contra, la Montañesa queia en mans del CD Morell, que sumava per segon cop a la temporada dues victòries consecutives, fet que el deixa fora de llocs de descens. El gol de Samu (63’) valia el seu pes en or.

El Sant Andreu aconsegueix la tercera victòria consecutiva en lliga. Ho aconseguia al sempre difícil municipal de Les Fontetes, davant d’un Cerdanyola que no podria reaccionar al gol de Viale a la mitja hora de joc. El Sant Andreu ja té 21 punts i té el play-off d’ascens a quatre punts, mentre que el Cerdanyola té el descens a només 1 punt.

Partit boig al Penedès, entre Vilafranca i Rubí

De tant en tant es viuen partits com el que s’ha vist al municipal de Vilafranca. Els locals s’avançaven, no cal dir-ho, amb gol de Santi Triguero (8’) però abans del descans el marcador reflectia un 1-2 pel Rubí. A la represa, semblava que Cañaveras sentenciava pels visitants, però dos minits màgics (78’ i 79’), deixaven les taules al marcador.

La victòria de la UE Figueres a casa per la mínima, davant del Manlleu, el deixa en vuitena posició, i en una zona còmode. Un gol de Vidal al temps afegit els donava tres punts per la tranquil·litat, davant d’un Manlleu que encadena la segona derrota de manera consecutiva.

El cuer reacciona

El Masnou, cuer amb 13 punts sumava la tercera victòria de la temporada i això els situa a tres punts de la salvació. Victòria davant d’un Europa que segueix caient en picat a la classificació i no troba reacció. Manel Lora inaugurava el marcador (29’) i al temps afegit, i amb un home més, el Masnou sentenciava amb el 2-0 (Alabau). L’Europa no guanya des de la jornada sis de lliga.