Pugui vs. Manga: els que més ‘passen’ es repten a Palamós

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Un històric del futbol català // FOTO: www.fcsantboia.cat
Un històric del futbol català // FOTO: www.fcsantboia.cat

Són dos futbolistes que donen categoria al grup V de Tercera Divisió. El seu ampli historial evita qualsevol presentació encara que la casualitat serveix aquest proper diumenge un duel entre Pugui (Palamós) i Manga (Santboiá), els dos  millors ‘assistents’ de Tercera Divisió

José Manuel Puga ‘Pugui’ i Alberto Manga es veuran aquest diumenge en el Municipal de Palamós. Els locals, que compten amb una renda de cinc punts més que els visitants arriben amb la moral pels núvols després d’imposar-se al poderós Cornellà el cap de setmana passat a domicili, reben a un Santboià amb quatre victòries consecutives. Déu n’hi do, però el que crida l’atenció és que aquests dos futbolistes, que coincideixen en edat (33) i en gols anotats (2) tamb pèl-roig són els dos millors ‘assistents’ de la categoria (4). Pugui i Manga es reptaran aquest diumenge.

Així els veu Toni Llebaría

Un dels tècnics que millor coneix als dos protagonistes és el tècnic Toni Llebaría. Amb Pugui va coincidir en el Badalona i van fer la millor segona volta que es recorda en el Centenari mentre que amb Manga ho va fer en el Gavà.

“Són dos grans futbolistes que té aquesta segona B. Als seus 33 anys encara demostren que tenen molt futbol en les seves botes. Pugui és destre mentre que Manga és esquerrà , però la qualitat de les seves cames és idèntica. No sabia que tinguessin aquests números  aquesta temporada encara que no em sorprèn ja que són un luxe per a la categoria i per als seus equips”, declara a Futbolcatalunya, Toni Llebaría.

Un jugador de categoría // FOTOS: Sersgi Cortés i  www.fanspalamoscf
Un jugador de categoría // FOTOS: Sersgi Cortés i
www.fanspalamoscf

Amb Pugui només va coincidir una temporada: “És un xaval molt disciplinat i mereix un 10 com a persona. És fantàstic, complidor encara que també li diré que, si fos més ambiciós, li hagués donat major agressivitat en el camp. Sobre la seva qualitat futbolística ja ho he dit tot” recorda LLebaría qui, com tots, aplaudeix aquesta última passada d’or que sempre li ha caracteritzat.

Alberto Manga és una de les seves debilitats. Lògic. “Va sortir ‘tocat’ del Barcelona i això que Van Gaal, en la seva segona etapa, recorda que el primer que va fer va ser preguntar per ‘el pèl roig’. És un tipus molt legal”, recorda qui ho va recuperar per tornar a la competició amb més força ja que “és molt difícil sortir d’aquella casa. Algú li va posar una injusta creu, però amb mi va viure tres ascensos. Aquesta cama esquerra val or i ho segueix demostrant”-