Primera Catalana: 43 aspirants a poc premi

Aquest cap de setmana comença la Primera Catalana amb 43 aspirants a poc premi: només pujaran els campions de cada grup mentre baixaran un total ‘onze equips. Així es presenta la sisena categoria del futbol estatal

El campió de la Copa de Lleida surt amb ambició i amb poder futbolístic a escena // FOTO: At. Lleida

El campió de la Copa de Lleida surt amb ambició i amb poder futbolístic a escena // FOTO: At. Lleida

@ManuelSeguraM

Per fi: aquest pròxim cap de setmana donarà inici la Primera Catalana amb 43 aspirants a poc premi, ja que només pujaran els campions de cadascun dels 3 grups. Això és el que té prometre coses i no complir i amb l’objectiu que la temporada 2022-2023 es mantinguin els 3 grups però amb 16 equips.

Després d’un curs 20-21 marcat per la pandèmia i per la poca serietat de la FCF entorn de la competició i als seus afiliats, arriba la sisena categoria del futbol estatal amb menys atracció mediàtica que anys anteriors encara que, a nivell esportiu, sempre interessant.

Reforços de luxe per a una 'Monta' totalment renovada i amb ganes d'ascens // FOTO: CF Montañesa

Reforços de luxe per a una ‘Monta’ totalment renovada i amb ganes d’ascens // FOTO: CF Montañesa

PRIMERA CATALANA: Grup 1

Amb 4 tècnics nous sobre 14 equips (Gabri Maragall, Arnau Liesa, Mario Fernández –canvia de club a la mateixa categoría- i Alex Rodríguez), aquest Grup I acull a 7 representants de la provincia de Girona i igual quantitat de Barcelona. S’han reforçat, de luxe Montañesa i Palamós (21 futbolistes) mentre que mantenen els seus blocs Bescanó, Les Franqueses, Mataró i Unificació Llefià.

VEURE MERCAT GRUP I

Els descendits Banyoles i els de Nou Barris són primeres opcions per a lluitar per la primera plaça encara que Martinenc, Palamós i Lloret tenen moltes coses a dir.

El primer aplaudiment va per a totes les aficions. Un exemple: CE Banyoles // FOTO: Club

El primer aplaudiment va per a totes les aficions. Un exemple: CE Banyoles // FOTO: Club

PRIMERA CATALANA Grup 2

Horta i Santfeliuenc se situen en un Grup 2 on el grau de dificultat és, com a la resta, notable. Entre els quatre representants d‘Osona es presenta molt fort el Tona -amb regust amarg encara pel no ascens a Tercera-, Vic i, per descomptat, el Manlleu de Manel Sala. Per cert, encara es pregunten què fan en aquest grup i no al primer.

Pel que fa  als 6 representants del Baix Llobregat destaquen no només el descendit conjunt de l’etern Andrés González sinó també altres opcions; a destacar, el novíssim Santboià (encara que només sigui per història), el bloc seriós del Can Vidalet, At. Sant Just, Sant Ildefons i Rubí.

Els de Sant Boi, sota la direcció esportiva de Miguel López, només han mantingut al defensa Dani Martínez.

Andrés González, 14 temporades consecutives i més de 500 partits a la banqueta blanc-i-blava // FOTO: Santfeliuenc FC
Andrés González, 14 temporades consecutives i més de 500 partits a la banqueta blanc-i-blava // FOTO: Santfeliuenc FC

VEURE MERCAT 1CAT Grup II

Continuen inamovibles 9 banquetes de les 14 (arriben Adam Fontes, Pedro Milla –canvia de casa-, César del Pozo, José Alcaraz i Lluis Padrós).

PRIMERA CATALANA Grup 3

Especial atenció mereix aquest grup de 15 equips perquè, si la competitivitat dels dos anteriors és important, aquí s’eleva a la màxima potència. Molts candidats al triomf final per a només una plaça de glòria i fins a 12 entrenadors nous (12!!).

El Vista Alegre de Jorge Sánchez i El Catllar d’Alex González han estat els equips amb més fitxatges (20 i 19) encara que també es mantenen en aquesta línia de gent nova l’Igualada (18) i el potent At. https://atleticlleida.com/Lleida (16) amb Josep María Turull.

Un altre històric com els de Sant Carles de la Ràpita, de la mà de Toni Teixidó,. miren cap amunt // FOTO: UE Rapitenca

Un altre històric com els de Sant Carles de la Ràpita, de la mà de Toni Teixidó,. miren cap amunt // FOTO: UE Rapitenca

Molt a prop queden, amb 14 nouvinguts, Gavà, Martorell i la fabulosa Rapitenca de la mà de Toni Teixidó

VEURE MERCAT 1CAT Grup III

És absurd parlar de favorits, ja que hi ha moltíssims; des del poder dels 6 equips de Ponent, passant pels 3 de Tarragona, els 4 del Baix Llobregat o els únics equips d’Anoia (Igualada) i Penedès-Garraf (Vilanova) amb un habitual Agus Isabel.