Primera Catalana 2: Rapitenca, vèncer i convèncer

Primera jornada al grup 2 de Primera Catalana protagonitzada per la calor sufocant en gairebé tots els camps i per les primeres sorpreses de la temporada, que ens deixen a 6 equips liderant la classificació

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
La Rapitenca encapçala la classificació per la diferència de gols // FOTO: @uerapitenc

La Rapitenca s’ha convertit en el primer líder del grup 2 després de guanyar el diumenge al Vista Alegre per un contundent 3-0. El municipal de La Devesa va poder presenciar com el seu equip no tan sols aconseguia un marcador ampli, sinó que va veure un conjunt sòlid que va guanyar de manera molt convincent. Àlex Fores al minut 33, Jack Cid al 77 i Nacho al 79 van ser els golejadors. El projecte de Germán Inglés no han pogut començar millor, vencent i convencent.

Un altre equip que va deixar unes grans sensacions va ser el Sant Ildefons, que tot i l’empat contra el Vila-seca, va dominar la primera meitat i s’hagués pogut emportar la victòria del Municipal de Vila-seca. Els visitants només van tardar 5 minuts a avançar-se al marcador mitjançant Alan, qui rematava al fons de la xarxa un córner. Els locals es van sobreposar al gol i al minut 26 van gaudir d’una gran oportunitat que no van saber aprofitar en fallar un penal. Qui no va fallar va ser Saddik quan faltava un minut pel descans va posar l’1 a 1 al lluminós. La segona meitat va ser més oberta i amb oportunitats per tots dos. Al 77 els de Cornellà es van poder avançar, no obstant l’àrbitre va anul·lar el gol per fora de joc. Quan tot semblava que acabaria amb empat a 1, Sergio al 90 va tornar a avançar als del Baix Llobregat i a la jugada posterior, Domínguez va aconseguir el gol de l’empat final pels homes d’Edu Franco.

CARA I CREU

Així va marcar Buba el primer gol de la temporada als dos grups de Primera Catalana // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Després de quedar-se a les portes de l’ascens la temporada passada, el Santboià està gairebé obligat a pujar en aquesta nova campanya que acaba de començar i el seu inici no ha estat gens dolent. Els de Juan Camilo Vázquez van obrir la jornada desplaçant-se fins a Lleida per enfrontar-se al Lleida Esportiu al Municipal Gardeny. Els locals van dominar i van tenir el control en gran part de les fases de l’encontre, no obstant als visitants els hi va bastar amb la gran qualitat que posseeixen els homes de dalt. D’aquesta manera Buba va marcar el 0-1 al minut 12 després d’aprofitar un refús a dins de l’àrea. El filial blau ho va intentar però la pilota es va estavellar contra el pal. Reacció que es va quedar en no res quan Iván Romano va posar el 0-2 final just iniciar-se el segon temps. Una victòria per començar el somni.

Bon inici també per un Balaguer que voldrà estar lluitant per les places de dalt de la classificació i que és un dels ferms candidats per l’ascens. No ho tenien gens fàcils els homes de Jordi Cortés que van viatjar fins a Igualada per veure’s les cares amb l’equip igualadí. Els visitants es van imposar amb un solitari gol d’Asier Eizaguirre al minut 62 i d’aquesta manera es van emportar els tres punts del Municipal de Les Comes, un dels camps més complicats de la categoria.

Si Santboià i Balaguer són la cara dels equips, a priori favorits de la categoria, la creu la trobem en el Vilanova. El nou projecte de Joan Anton Pallarès, amb una renovació gairebé total de la plantilla, va arrencar amb derrota per la mínima al camp del Viladecans. Els visitants van aguantar l’empat a 0 inicial fins al minut 88 quan Alberto Triguero va fer l’únic gol que pujaria al marcador. Paciència és la consigna que hauran de seguir els aficionats del Garraf.

ELS ‘NOUS’ SORPRENEN

La sorpresa de la jornada la va donar, sense cap mena de dubte, l’EFAC Almacelles en vèncer per 1-0 al Jesús i Maria, un dels equips revelació de la passada temporada. Els seguidors que es van apropar al Municipal d’Almacelles van veure com Enric Bosch feia el gol de la victòria al minut 69, gol que al final suposaria els primers 3 punts a la categoria pel conjunt lleidatà. Gran començament per un equip recentment ascendit.

Crisos, porter de l'Alpicat, agafant una pilota a Aiguadolç // FOTO: CF Suburense
Crisos, porter de l’Alpicat, agafant una pilota a Aiguadolç // FOTO: CF Suburense

Qui va estar a punt donar també una gran sorpresa va ser l’Alpicat que va fer suar de valent al Suburense. El Municipal d’Aiguadolç va veure com el seu equip havia de lluitar fins al final perquè els punts es quedessin a casa. Encontre mogut, intens i sobretot amb gols, com reflexa el 3-2 final. Els visitants es van avançar per dos cops al marcador, primer Iván Romero al 13 i després Xavier Gomá al 44, posaven el 0-2 amb el qual s’arribava al descans. No va ser fins al minut 70 quan Marcè va reduir diferències i un minut més tard, Geri va fer l’empat a 2. Amb els nervis a flor de pell, Pascua al minut 87 va marcar el tercer gol pels de Josu Julián, que permetia que els tres punts es quedessin a Sitges.

DUEL D’ASCENDITS I DESCENDITS

Aquesta primera jornada també ens va deixar dos duels molt interessants entre els dos equips descendits i dos dels equips que van aconseguir l’ascens la temporada passada.

Rubí i Morell es van citar al Municipal de Can Rosés en el seu primer encontre després de baixar de categoria. Va ser un partit amb moltes imprecisions i poc control per part dels dos conjunts, sobretot en els primers 45 minuts. Tot i que els locals van tenir algunes ocasions la poca punteria de cara a gol els va impedir emportar-se els tres primers punts. Pel que fa als homes d’Angoy es va veure que continuen amb la mateixa filosofia de l’any passat, de control de pilota i toc. 0-0 final i repartiment de punts per dos equips que voldran tornar a Tercera com més aviat millor.