Primera Catalana 2: Aquest Alpicat ‘pica’ alt

Tercera jornada de golejades, penals, empats i expulsions al grup 2 de Primera Catalana que ens deixa una igualtat màxima a la classificació on cap equip ha aconseguit el ple de victòries

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'Alpicat va celebrar un altre triomf // FOTO: @futbolalpicat
L’Alpicat va celebrar un altre triomf // FOTO: @futbolalpicat

Sis punts de 9 possibles, aquest és el bagatge d’un Alpicat novell a la categoria i que està sorprenent en aquest inici de temporada, i no tan sols per les seves victòries sinó també pel futbol que està oferint. El dissabte va obrir la jornada rebent a un Morell amb les primeres urgències i gairebé obligat a guanyar. El Municipal d’Alpicat no va haver d’esperar gaire per veure com el seu equip s’avançava al marcador mitjançant Vendrell a centrada de Xavier Gomá. Minut 1 i els lleidatans ja guanyaven; 28 minuts més tard Brezmes, després d’una bona jugada de Romero va ampliar el marcador. Amb l’1-0 i un conjunt local molt ofensiu, aprofitant la velocitat i les contres i pressionant la sortida de la pilota del rival, es va arribar al descans. Els segons 45 minuts van transcórrer sota el mateix guió. Els tarragonins desapareguts en atac i els del Segrià creant més ocasions clares com la de Padrones al 83 que va acabar al fons de la xarxa i va sentenciar l’encontre. Segona victòria dels de Martí Alavedra que els col·loca a la zona noble a un punt del líder.

Situació idèntica estan vivint molt aprop d’allí, concretament a Almacelles. L’equip de David Giménez, que va aconseguir el triomf a Viladecans, es col·loca també amb sis punts a l’estela del líder. Els espectadors del Municipal de Viladecans van haver d’esperar fins ben entrada la segona meitat per veure gols, ja que al descans es va arribar amb empat a 0. Òscar Canadell al 74 va avançar als visitants, no obstant tres minuts més tard Esteve va igualar l’encontre des de la línia de penal. Quan semblava que la igualada seria el resultat final, Joel també de penal va posar l’1-2 final, permeten que els tres punts volessin fins a Lleida. Una de les incidències del partit va ser l’expulsió de Jorge Berbegal al 85 mentre escalfava.

Balaguer, líder en solitari

A l'EFAC tenen mollts motius d'alegria en aquest inici de Lliga // FOTO: @EFAC1926
A l’EFAC tenen mollts motius d’alegria en aquest inici de Lliga // FOTO: @EFAC1926

Tres jornades han bastat per trencar l’empat a la primera posició i tenir un líder en solitari. Un lideratge que ocupa el Balaguer després del seu empat a 2 al camp de La Devesa. Els balaguerins van visitar Sant Carles de la Ràpita amb la intenció de fer un 9 de 9, però els locals s’ho van impedir. Va ser un encontre boig, amb alternances al marcador i on els rapitencs van haver de remuntar el gol inicial d’ Asier al minut 4. Dos minuts més tard Sergi José va empatar el partit en rematar una centrada de corner de Xavi Marqués. Al minut 12 va ser Paco Collados qui va marcar el gol que va permetre capgirar l’encontre. Fi de la primera meitat i 2-1 al lluminós. Deu minuts després de la represa va arribar l’expulsió del visitant Adrià per doble groga i que va deixar als seus amb 10 i el resultat en contra. L’equilibri va retornar al minut 64 quan Pau Ripoll, també va veure la vermella. Els de la Noguera van aprofitar l’expulsió del rival i van igualar el matx amb el gol de penal d’Asier al 65.

Un punt per sota trobem, a part d’Alpicat i Almacelles, a Vilanova i Suburense. Dos equips, sis punts amb dues dinàmiques diferents però que lluiten per continuar a dalt.

Els del Garraf van deixar enrere el seu mal començament de competició i amb dos triomfs consecutius ja estant a la part de dalt de la classificació. Els de Pallarès van viatjar fins terres lleidatanes per enfrontar-se amb el Lleida Esportiu. Els que es van desplaçar fins al Municipal del Gareny van veure com els visitants es van posar per davant just abans del descans amb un gol de penal que va transformar Samu. Un gol psicològic que a la represa els blaus no van poder igualar. Samu, de nou, aprofitant una pilota dividida va tornar a marcar posant el 0-2 al 65. Cinc minuts després Jusi va sentenciar en fer el 0-3 de falta directa. El gol de l’honor dels locals va arribar d’una gran volea que va connectar Sergi Gómez al 82. Gran reacció dels vilanovins en aquestes dues últimes jornades, tot el contrari que el filial que encara no sap el que és guanyar.

L’últim equip que forma part del “club” dels sis punts és el Suburense, que tot i perdre a casa contra el Vista Alegre per la mínima segueix a la zona privilegiada. Després de dues victòries els sitgetans pateixen la primera derrota a mans d’uns visitants que van necessitar 84 minuts per obrir la llauna. Jarabo va ser l’autor del gol que els va permetre emportar-se els tres punts d’Aiguadolç.

El partit de la jornada

Josele va veure la targeta vermella directa // FOTO: fcsantboia.cat

Si en aquesta jornada hi havia un encontre que, a priori, destacava per damunt dels demés era l’Igualada-Santboià i no va defraudar a ningú. Dos conjunts amb la necessitat de guanyar, el primer per aconseguir els seus primers punts i el segon per no despenjar-se dels de dalt, es van veure les cares a Les Comes. L’encontre no va començar gens bé pels locals que van veure com els de Sant Boi es van avançar amb dos gols d’Àlex Ruiz al 16 i de Juanlu al 47. Els de Ton Major no es van donar per vençuts i el domini que van exercir durant gran part del partit els van transformar en gols. En tan sols 6 minuts van aconseguir capgirar el marcador. Al minut 53 Martí Just va fer l’1-2. Sergi al 55 va posar les taules al marcador i Eric al 59 va ser l’artífex de la remuntada dels igualadins. Quan semblava que la remuntada èpica era un fet, un gol d’Oriol al 86 va portar la decepció a la grada i a la banqueta local. L’encontre va acabar amb l’expulsió per vermella de Josele al minut 88, 22 minuts més tard d’haver ingressat al terreny de joc.

Tres partits més es van jugar aquesta jornada amb dos triomfs locals i un empat sense gols. Aquest empat el van protagonitzar el Reus Cambrils B, que va acabar amb 10 per l’expulsió per vermella directa al porter Antonio Sillero i el Jesús i Maria. Repartiment de punts al Municipal de Cambrils que deixa als dos conjunts a la zona baixa de la taula.

Les dues victòries locals les van aconseguir el Rubí i el Vila-seca. Els barcelonins en un autèntic partidàs contra el Sant Ildefons. Va ser un partit amb alternances al marcador i que va suposar el primer triomf dels locals. Mario al minut 1 va avançar als del Vallès Occidental. Sis minuts més tard Torres va fer pujar l’empat al marcador. Jan va tornar a posar per davant als locals al minut 29. Torres amb el seu doblet va tornar les taules al marcador. Just abans del marcador Peralta va fer el 3-2. Amb aquest resultat es va arribar a la mitja part. A la represa l’encontre es va tornar a igualar amb un gol de Bilbao al 86. L’àrbitre va afegir 4 minuts que va saber aproifar el conjunt de Sergio Alegre per endur-se el partit per 4-3. El capità Kiki, de penal, va establir el resultat final.

El Vila-seca, per la seva part, va rebre a un San Cristòbal eufòric després de la victòria d ella setmana passada i que es va presentar al Municipal de Vila-seca amb ganes de donar guerra i gunayar de nou els tres punts. Els locals se les prometien felices quan al minut 15 Saddik va col·locar a l’equip per davant en el marcador, no obstant un gol en pròpia porta d’Ignasi tres minuts abans del descans van acabar amb aquestes esperances. El gol d’Òscar Valerio al minut 70 va posar el 2-1 final al lluminós, permetent que els tres punts es quedessin a Vila-seca.