Prat i Montañesa es jugaran una plaça a la fase final de la Copa RFEF

Els equips de Tercera van guanyar la partida als de Segona B. La Montañesa i el Prat van eliminar Badalona i Sant Andreu a les semifinals de la fase catalana de la Copa RFEF, jugades aquest dimecres. La final, dimecres 22 al Sagnier

El secretari general de la FCF, Albert Baza, mostra les boles del sorteig // FOTO: fcf.cat
El secretari general de la FCF, Albert Baza, ensenya les boles del sorteig // FOTO: fcf.cat

La sort ha decidit que el Prat del Pepe Delgado tingui teòric ‘avantatge’ de camp a la final autonòmica de la Copa RFEF, que enguany s’ha de jugar a partit únic dimecres 22 d’octubre. Curiosament, en quatre dies els dos clubs s’enfrontaran dues vegades i al mateix escenari, ja que a la jornada 10 de Lliga Prat i Montañesa juguen al Sagnier, en partit que, si no hi ha canvi d’horari, es jugarà diumenge 26 les 12 del migdia.

De fet, aquestes coincidències ja són ‘habituals’ al conjunt de Nou Barris. Cal recordar que aquest estiu, la Montañesa es va enfrontar tres cops en 24 dies al Martinenc. El dia 1 d’agost, a la primera eliminatòria de la Copa Catalunya; el 4, a la fase de grups del Torneig d’Històrics i el 24, a la primera jornada de Lliga. Dos victòries dels d’Escudero i un empat (al minipartit de l’Històrics) va ser el seu balanç.

Ara, Prat i Montañesa es jugaran la seva presència a la fase estatal, en una confrontació a partit únic malgrat que en els darrers anys havia estat sempre a doble partit. A la nit de dimecres, tots dos conjunts es van desfer per la mínima dels seus rivals de categoria superior. Al Sagnier, els pratencs van vèncer per 1-0 la UE Sant Andreu, mentre que a Nou Barris, la ‘Monta’ va treure de la competició el Badalona del seu ‘ex’ Manolo González per 2-1.

Un gol de Sascha rematant a la perfecció una centrada de José García ha decidit l’eliminatòria del Sagnier, que es va viure just després de la presentació del futbol base de l’AE Prat. Els de Pepe Delgado van fer valer aquest gol, marcat al minut 55, sobretot per una gran intervenció del porter Eric Alcaraz als darrers instants, en un xut de Víctor Alonso. Curiosament, Eric va ser porter del Sant Andreu la temporada passada, cedit pels pratencs.

A Nou Barris, la Montañesa va posar la directa i va marcar diferències a la primera part, amb una rematada de Marc Masip (34’), i a l’inici de la segona part, amb un gran gol signat per Raúl Rodríguez (47’). Malgrat tot, l’ombra dels penaltis va voltar pel camp barceloní quan Raül Torres, a cinc minuts del final, va exhibir la seva especialitat en xuts de lliures directes sorprenent Francis Casulleras. El públic local, content per la classificació, va ovacionar també l’entrenador del Badalona, Manolo González, recordant el seu pas per la banqueta de la Montañesa.

Dos equips i un destí, la fase final de la Copa RFEF, una competició que, des de la seva refundació al 1993, han guanyat pel futbol català el Sabadell (2000), Badalona (2004), Mataró (2005) i Sant Andreu (2013).