Prat-Europa, Europa-Prat, molt més que una rivalitat

Són dues de les grans opcions per a la promoció a 2a B al costat d’Ascó o Sant Andreu i aquest diumenge es retroben. Cinc exescapulats contra tres exeuropeistes en el camp per a un gran partit. A priori

Capitans d'Europa i Prat/ FOTO: Gentilesa Àngel Garreta/CE Europa
Capitans d’Europa i Prat/ FOTO: Gentilesa Àngel Garreta/CE Europa

És un dels grans duels per aquest cap de setmana en tercera divisió. Cert és que arriba massa aviat (2a jornada), però això tampoc minimitza l’atenció d’un futbol català que sembla molt allunyat d’uns temps pretèrits on un xoc entre aquests dos grandíssims equips podrien omplir diversos Sagnier.

La ‘morbositat’ està servida en l’estadi pratenc i tant locals com visitants han fet tot el possible per començar amb el corró perquè s’animin els dubtosos. El 5-0 de l’Europa en el Nou Sardenya davant el Terrassa només es pot anivellar (si no superar) amb el 0-5 aclaparador del Prat en camp del debutant Morell. Sigui com sigui, aquestes golejades inciten a esperar un xoc entretingut. Des del 2011 només s’han trobat en dues ocasions en la Lliga i els dos partits van acabar igual (2-1). Triomf mínim dels locals en els dos xocs, ja que les campanyes 2012-13 i 2013-14 els pota blava estaven a Segona B.

Molts vells coneguts

Quan tots dos equips saltin al Sagnier hi hauran alguns futbolistes als qui li vindran molts records. Encara que, per començar, cal fer-ho amb els entrenadors. Pedro Dólera, tècnic local, s’estrena en la banqueta de casa després d’una reeixida etapa en l’Europa. Va acariciar l’ascens a la Segona B, però va deixar el Nou Sardenya amb aquesta assignatura pendent. Ha format un bloc sòlid, ja que sap que s’ho juga tot a casa seva i per a aquesta empresa s’ha portat homes de la seva més absoluta confiança inclòs el tècnic-ajudant i el scouting.

Han deixat l’equip escapolat per signar pel Prat tant Putxi com Javi Lara o Ignacio Rosillo. A més, cal comptar amb Charly Ruiz, tercera temporada consecutiva en el seu actual club. El migcampista osonenc és la batuta de Dólera i una de les grans opcions en una parcel·la del camp on es diran moltes coses. Javi Lara torna al Prat en la seva tercera etapa amb moltes ganes i havent demostrat totes les parts que sempre priva més l’interès que qualsevol picabaralla pretèrita. De Nacho Rosillo poc es pot dir que no se sàpiga; Ignacio va començar la seva vida en el futbol base de l’Europa, però s’ha fet llegenda al Prat. El diumenge passat va marcar el primer gol de la temporada de la categoria i vol més.

Davant es trobaran a un Europa de la mà d’Albert Poch, un dels tècnics més valorats de la categoria que va patir, com ningú, el passat curs un tracte impresentable a Gavà. Ara arriba a l’històric Europa amb l’objectiu sempre obligat d’un ascens que pot pesar en l’equip encara que ha començat de meravella.

Per a aquest repte, Poch ha renovat moltíssim una gran plantilla en la qual sobresurten els expotablava, Fran Bea i Pedro Bilbao. Serveixi com a anècdota que el mateix Poch va jugar una temporada en l’Europa (1999-2000) a les ordres de l’enyorat Carles Anglés. L’andalús Fran Bea va estar durant tres exitoses campanyes al Prat per acabar el curs passat en el Badalona i signar per l’Europa. L’hàbil extrem, que va sortir de l’Hospi per provar en la Grama i en el Santboià, va destacar prou al Prat l’any passat per anar-se amb Poch