“Porto 11 anys a la casa. No m’aniré fins que no em facin fora”

Després d’una setmana en la que el fitxatge de Miguel Álvarez semblava fet, el Sant Andreu va guanyar l’Hércules. No va ser amb l’andalús a la banqueta, sinó amb Rubén García. El jove tècnic va sumar tres punts que treuen l’equip del descens, tot i que no es descarta que sigui rellevat aquesta setmana

Rubén García, a la roda de premsa d’ahir // FOTO: Futbolcatalunya.com

El 2015 ha començat de la mateixa manera que va acabar el 2014 pel Sant Andreu: malament. La delicada situació classificatòria ha donat peu a la rumorologia entorn la banqueta quadribarrada. Els mals resultats, van estar a punt de provocar el relleu de Rubén García. Sense anar més lluny, l’acord amb Miguel Álvarez semblava fet. Al futbol, però, pot passar de tot. Com per exemple, que el nou tècnic no vingui i l’actual guanyi de forma èpica un partit transcendental contra un dels favorits a la lliga. Què farà ara el Sant Andreu?

Veurem. En qualsevol cas, Rubén García va admetre en roda de premsa que “ha estat una setmana estranya per tots els rumors”, però també que “al final, qui ha de treure això som els que estem”. Així va ser. El Sant Andreu va mostrar una actitud diferent a la dels anteriors partits i, a base de compromís, va tirar endavant un moment delicat.

Però, i si la cosa hagués anat diferent? Si s’anés a pitjor? “Abans de ser entrenador del primer equip em van dir que confiaven en mi. Si els resultats anessin malament, tornaria al Juvenil”. Aquesta va ser la resposta d’un Rubén García “molt content”, perquè “és dels partits que més em corregut. S’han deixat els collons al camp”.

“L’equip sabia el que havia de fer. Hem defensat com ‘jabatos”. Aquesta va ser la recepta. Deixar-s’ho tot al camp, però, també va provocar que Manteca o Calderón haguessin de deixar el terreny de joc per problemes físics. El mateix Rubén García ho justificava dient que “les sobrecàrregues d’avui són fruit de l’estrés”.

I és que el Sant Andreu, des de la seva arribada, només havia sumat 4 punts de 21. La situació era crítica i “tots ho estem passant molt malament”. Per això, “guanyar d’aquesta manera fa afició i reforça la moral de l’equip”. Superar l’Hércules amb un gol al 94’, “són més que tres punts” que poden valer cert marge per a l’entrenador més jove de tot el grup 3 de Segona Divisió B.