Pobla i Morell: dos pobles rivals units per un mateix somni

Si ets forà no saps ben bé on comença un poble i acaba un altre. Els dos camps de futbol estan a dos minuts amb cotxe un de l’altre. Pobla de Mafumet i Morell comparteixen un mateix somni, tot i la rivalitat històrica: l’ascens. 

Pobla de Mafumet i Morell: Tot Catalunya els té en punt de mira / FOTO: FRANCESC FÁBREGAS-EL TRAVESSER

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

La Pobla de Mafumet, té 3.210 habitants, mentre que El Morell en té 3.485. Dues petites localitats que en el món del futbol català estan donant molt què parlar. De fet, són el centre d’interès tant de Tercera Divisió com de Primera Catalana. Els dos, rivals històrics, busquen una fita històrica i que mai s’ha vist en cap de les dues localitats: l’ascens a Segona B i Tercera Divisió

La Pobla acaba la primera volta com a colíder del Grup V de Tercera Divisió, al costat de l’Ascó. L’ascens, no dependrà tan sols de les seves capacitats com a equip (dirigit per Martin Posse), sinó que el seu èxit anirà lligat a l’èxit del Gimnàstic de Tarragona. És el que té ser filial -coses bones i dolentes. De moment, les coses els i estan anant de manera més que acceptable: 37 punts i set de marge respecte al primer equip que està fora del descens (Terrassa i Masnou).

El CD Morell, que ve de pujar de categoria -cal recordar-ho-, està signant la seva millor temporada de la seva història. Equip que pràcticament sempre se l’ha vist militant entre Primera Catalana i la ja desapareguda Preferent, està mostrant-se com un líder sòlid. I és que no perd des de la primera jornada de lliga (4-0 a Sant Carles de La Ràpita).

Des d’aleshores, l’equip ha anat de més a menys i a falta d’una sola jornada per tancar la primera volta, amb 35 punts, està a sis del segon (Catllar; en zona de play-off) i a vuit punts del tercer. Joan Antoni Pallarès, que aterrava al final de la temporada 2012-2013 -l’equip acabava descendit de categoria- no tan sols ha sabut retornar l’equip a on li pertocava –Primera Catalana– sinó que està aconseguint, de moment, fer la millor temporada que el CD Morell ha viscut en els 63 anys d’història i optar al que seria un ascens històric.

Des de la temporada 2006-2007 -a Primera Catalana- que els dos equips no es troben en el camí de la competició oficial. Dues localitats sempre enfrontades per la proximitat, aquesta temporada comparteixen un mateix objectiu: tocar el cel a nivell futbolístic.

Queda mitja temporada encara i molt per endavant, però el que ningú els hi pot treure tant a CF Pobla de Mafumet com a CD Morell és la il·lusió de somiar i la gran temporada que estan realitzant. Tot Catalunya els té en punt de mira.