Per trentena vegada històric

Els grups de la XXX edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català ja están definits. Del 3 al 9 d’agost, una vegada més, els millors del nostre futbol es donaran cita al Guinardó

JORDI MESTRES
Juanjo Isern va ser una de les mans innocents del sorteig // FOTO: Futbolcatalunya
Juanjo Isern va ser una de les mans innocents del sorteig // FOTO: Futbolcatalunya

“A una pretemporada sense l’Històrics, li faltaria alguna cosa”. Ho deia Julià García, entrenador del Rubí, i no li falta raó. El torneig estiuenc més clàssic segueix ple de vida i any rere any es consolida com a referència en la posada a punt dels equips. En aquesta edició, s’avançarà l’inici de cada dia (18:00h), els caps de sèrie jugaran l’últim partit i hi haurà jornada de descans abans de les semifinals. L’espectacle està assegurat al camp del Martinenc, amfitrió i organitzador de la cita.

Enguany hi haurà 12 participants, repartits en quatre grups. El Júpiter, campió de cinc edicions de l’Històrics, s’enfrontarà al Vilafranca i el Cornellà. Un equip de Segona B i dos de Tercera, categoria predominant – amb set – a l’edició 2015. El grup dos estarà format per Granollers, Europa i Badalona. Idèntic repartiment de categories, en aquest cas, i duel atractiu entre els dos equips escapulats per antonomàsia.

EL SANT ANDREU DEFENSA TÍTOL, AMB DUBTES

El vigent campió, repeteix participació. El Sant Andreu compartirà grup amb el Rubí i el Sants. El conjunt quadribarrat, que estarà dirigit per Manolo Márquez, encara té l’equip per fer. Aquest dijous compareixerà Camino i divendres ho farà el tècnic. Molta feina per a fer i també dubtes entorn a un dels grans històrics del nostre futbol, que aquesta temporada torna a la Tercera Divisió.

S’hi trobarà amb la Montañesa, que jugarà contra L’Hospitalet i el Martinenc al grup 4. Ho faran el dijous 6 d’agost. I, a diferència d’altres anys, tindran un dia de descans abans de les semifinals, que es disputaran el dissabte 7. El diumenge 8 es coneixerà el nou campió d’un Històrics que cada vegada fa més honor al seu nom.historics 2015