Peque: “Volem continuar fent història”

Alberto Aybar ‘Peque’ compleix al Vilassar de Mar la seva cinquena temporada i desitja arribar al Centenari del club en el 2023 “continuar fent història”. Ho va fer com a jugador i desitja repetir com a entrenador

Alberto Aybar 'Peque' compleix la seva cinquena temporada en la banqueta de la UE Vilassar de Mar // FOTO: twitter A.A.
Alberto Aybar ‘Peque’ compleix la seva cinquena temporada en la banqueta de la UE Vilassar de Mar // FOTO: twitter A.A.

@ManuelSeguraM

Va arribar en el 2018 i va col·locar a la UE Vilassar en Tercera Divisió; va ser arribar i triomfar després d’estrenar-se al seu natal Mataró i haver-se acomiadat com a futbolista al Xevi Remon. Els seus últims sis cursos com a jugador mariner li van portar directament a les banquetes i no es pot queixar de res, ara com ara, aquest jove tècnic.

Un llunyà juny del 2019 va pujar a l’equip com a campió de Primera Catalana i al llarg d’aquests tres últims exercicis ha sabut no sols mantenir la categoria sinó demostrar la seva classe. El futbol d’aquest Vilassar ha estat un dels més destacats del grup enfront de pressupostos majors.

Peque ho té clar: treballar i treballar per a arribar el més alt possible en una entitat que li ho ha donat tot com ell ha correspost.

PEQUE: “SERIA MILLOR UNA 3RFEF DE 18 EQUIPS”

El conjunt mariner ha acabat en la vuitena posició de la classificació // FOTO. E. Berzosa

El conjunt mariner ha acabat en la vuitena posició de la classificació // FOTO. E. Berzosa

Des del passat 1 de maig fins a primers de setembre, què fa un entrenador d’un equip de Tercera RFEF?

Són tres mesos, és veritat, ja que començarem la Lliga una mica més tard; bo, la qual cosa ens toca a l’entrenador i al director esportiu, que aquí som dos per un, és treballar per a concretar la plantilla. Busquem planificar una mica la pretemporada, tenir un descans i tornar al joc. En resum; no parem i els jugadors, descansar.

Després els demanaran que recuperin entre setmana

No, enguany no crec perquè som 16 i la Lliga és curta, no farà falta, això espero

Vostè que ha estat jugador i, ara, entrenador, entén que Catalunya només tingui un grup de Tercera?

Està bé encara que de 16 equips és molt poc i seria millor de 18. Això faria un bon grup i no tan curt com quedarà ara.

“TENIM LA POSICIÓ QUE ENS MEREIXÍEM”

Ens referim a dos grups de 16 per a la 3RFEF o baixaria molt el nivell?

Jo crec que baixaria, prefereixo aquest format encara que tinguem la 1RFEF pel mitjà. Dos grups de Tercera baixaria molt el nivell, sens dubte

Vostè va penjar les botes i va començar immediatament a entrenar.

Sí, a Mataró (quedem tercers) i ara ens toca la cinquena temporada al Vilassar.

Peque, amb els seus companys del cos tècnic del Vilassar // FOTO: Twitter @aaybarpeque
Peque, amb els seus companys del cos tècnic del Vilassar // FOTO: Twitter @aaybarpeque

Per cert, aquest Vilassar que va tancar la temporada 2021-2022 com vuitè classificat (44 punts), a 9 de la promoció d’ascens, a 10 del descens. Aquesta posició reflecteix el que ha estat el seu equip, un dels quals millor futbol ha practicat en aquesta categoria?

Això l’haureu de dir vosaltres encara que igual que podríem haver quedat alguna posició més amunt, també podríem haver quedat una més a baix. Crec que tenim la posició que mereixíem

No obstant això, les diferències numèriques, per exemple, entre L’Hospitalet (49 punts) i vostès (44) són mínimes

“HEM DEMOSTRAT SER COMPETITIUS”

Sí, i això ho sabem molts: hi ha molts equips amb major pressupost que han quedat per darrere. Quan veus als rivals que han quedat per dalt, menys el San Cristóbal, a priori són més favorits que nosaltres. No obstant això, sumen tres temporades seguides en Tercera Divisió demostrant que som competitius, que estem al nivell dels millors i amb regularitat. Això demostra que el club i la professionalitat que hi ha ens millora a tots i dona resultats.

A vostè, que li dóna el mateix perquè, evidentment, és del Vilassar, creu que el Manresa va ser el millor equip del grup la passada temporada?

Sobretot amb una segona part espectacular. Per l’equip que havia confeccionat era un dels favorits a estar a dalt encara que depenia de les lesions, per exemple; a més, els dos fitxatges que van fer al desembre de Terrassa li van donar el que els faltava. Ferran és molt bon entrenador i els ha fet ser els millors encara que per plantilla podria haver estat l’Olot, però van tenir una ‘baixada’ i el va aprofitar el Manresa.

“EL MANRESA HA ESTAT EL MILLOR”

Mantenir-se 16 partits invictes lluny del Congost és una marca sensacional!

Aquí està i això significa que han estat campions merescuts.

Pitu Plazuelo ha estat l'últim reforç per a l'equip de Peque 2022-2023 // FOTO>. UE Vilassar Mar
Pitu Plazuelo ha estat l’últim reforç per a l’equip de Peque 2022-2023 // FOTO>. UE Vilassar Mar

Fem un resum general: de qui esperava molt més?

A priori, de l’Hospitalet. No ficar-se en el play-off pot ser un fracàs o el que més ha pogut sorprendre; el seu equip era per a pujar SÍ o Sí.

Digui’ns 2 o 3 jugadors amb projecció per a categories superiors?

Hi ha molts com per exemple a Olot, Sant Andreu o L’Hospitalet, equips de Segona RFEF, però qualsevol podria ser. Hi ha un nivell molt bo de molts jugadors.

“HEM FITXAT CANO PER A MARCAR MÉS GOLS”

Han fitxat, entre altres, Carlos Cano, se suposa que per a elevar aquests 29 marcats de l’any passat.

Sí. Va ser una pena perquè, objectivament, defensivament vam estar molt sòlids (24) i aquesta falta de gol ens va impedir arribar a alguna cosa més. Tant de bo ens ho pugui oferir Carlos com ja ho va fer anteriorment; era un ‘matrimoni’ fàcil d’ajuntar i les dues parts estem molt contents de tornar a estar junts. Ara també hem pogut presentar a Pitu i, encara que no és un golejador, també ajuda.

Un repàs a la seva plantilla demostra que són 8 els futbolistes que es mantenen en el seu projecte, alguna cosa que molts entrenadors ja no fan o no poden fer.

“PODEM CONTINUAR CREIXENT”

Depèn de l’any i de les circumstàncies i nosaltres creiem que podem continuar creixent amb aquest bloc; hem renovat 8 jugadors, encara hi ha tres o quatre que esperen i a veure què passa. És bo mantenir el bloc, ja saben la nostra idea i ens facilita un rendiment immediat.

Repassades les baixes, notem que una és Galeano. Se’n va anar per motius laborals i l’endemà va ser anunciat per l’Europa.

Tot són les circumstàncies i el cas Galeano el coneix millor ell que ningú. Nosaltres entrenem dos dies a les 16 hores mentre que l’Europa ho fa a les 19.30 o 20 hores i això li pot beneficiar a Galeano. Va a un gran club i nosaltres hem de buscar solucions.

“EL NOSTRE REPTE HA DE SER CREAR UN GRAN EQUIP”

La pròxima temporada del Vilassar és per a ficar-se en play off, Peque?

No, què va, ojalà!, serà la nostra aspiració interna, la nostra il·lusió, però cal ser realistes i humils. Nosaltres podem fer un gran equip, estic convençut, i això és importantíssim. Hi ha pressupostos molt alts que tenen complicat fer un equip de veritat, tenen bons jugadors, però els hi costa fer equip. El repte del Vilassar ha de ser crear un gran equip per a intentar competir amb tots i, quan quedin sis jornades, veure on podem aspirar. Avui creixem en tots els sentits, la junta aposta per tots un any que anem pel Centenari, canviaran l’herba i cal donar un plus il·lusionant.

Amb tots aquests al·licients no li preguntarem això dels canvis de cicle personals…

Nosaltres estem molt a gust en aquest club, en aquesta casa, són molts anys aquí i els cicles acaben quan veus que no poden donar-te més o donar tu. Jo, repeteixo, crec que farem un gran grup amb passió i ambició i fent història com hem fet aquests últims anys. Aquest és el nostre repte..