Pepu Soler: renovació, gols i il·lusió

Pepu Soler seguirà vinculat a la UE Figueres fins a juny del 2021. Aquesta ha estat l’última notícia del club empordanès que ja pensa en la pròxima temporada encara que no se sap res de la present. Assegurar-se el gol era clau

UE Figueres, Pepu Soler
Pepu Soler, amb 9 gols, màxim golejador de l’equip/FOTO: UE FIgueres

Portava 9 gols anotats en 21 partits disputats perquè Pepu Soler Barnosell marca, assisteix i intimida per a la UE Figueres on va arribar aquest passat estiu amb l’etiqueta de màxim realitzador de Primera Catalana (23) amb el Palamós. Als seus 24 anys, ‘el killer de Bellcaire’, com li bategen en el club, seguirà a Vilatenim on esperen veure tota la seva artilleria.

Amb el títol de fisioterapeuta a la butxaca, unes oposicions a bomber (en curs) i amb el futbol com a present, el davanter gironí segueix al peu de la lletra les indicacions del seu cos tècnic en període de confinament.

“No m’esperava que em truquéssim tan aviat per parlar. De fet, ho vam fer un dia abans del confinament, em van realitzar una proposta, em van dir que confiaven en mi; hem mantingut el contacte i ja hem arribat a un acord. Jo no tinc representant i, si algun dia m’ho hagués de plantejar, ja ho faria però, ara per ara, vaig jo només o amb el meu pare”

“Tant de bo pogués guanyar-me la vida amb el futbol “

 

Aconsellaria o aconsella als seus companys que millor sense representant?

No sé què dir-te. Al representant li cedeixes el que cregui convenient mentre tu proposes directament; jo sempre m’he entès molt bé amb les juntes, no he tingut cap problema.

Empordanet, Roda de Ter, Gironès Sàbat, L’Escala, Olot (2015-2016), Girona B (2016-2018), Palamós (2018-2019) i Figueres són els equips pels quals ha passat Pepu. I, ara, com tots, queda a l’espera de novetats

Tinc la sort que a casa tenim un pati molt gran i totes les eines per a fer exercici. Intento complir el que ens passen els preparadors físics (Brian Pascual i Jordi Verdaguer) i complir amb les dues sessions de grup que fem amb videotrucada; tenim dos horaris per a connectar-nos i ens veiem tots.

Hi ha control de pes, imaginem, i tota la resta? Com ho porteu?

Sí. Cada divendres ens pesen i ens controlen. Tots intentem portar-ho tan bé com sigui possible, segons les possibilitats perquè uns viuen a pobles i uns altres ho fan en 50 metres. La majoria està bé.

“Jo seguiria amb la competició, encara que no sé com”

 

Parlar de futur pot semblar absurd però també cal fer-ho. Vostè és jove, 24 anys, fisioterapeuta, opositor a bomber, futbol ….

Jo vaig sortir de l’escola l’any que vaig fitxar per l’Olot (2015). Allà jugava en el juvenil encara que entrenava diàriament amb el primer equip, vaig començar en la universitat la carrera d’EUSES (CAFÈ) i vaig haver d’inclinar-me per Fisioteràpia perquè es podia fer a la tarda perquè entrenava a Olot al matí. A més, si algun dia volgués fer CAFÈ, em convalidarien moltes assignatures. Des de sempre he tingut idea de ser bomber i ara que surten places m’estic preparant. El futbol m’encanta i tant de bo pogués guanyar-me la vida però això només ho poden fer quatre comptats; cal tenir sempre un as sota la màniga; si em sortís aquesta oportunitat, m’encantaria.

No li va quedar aquesta espina del seu pas per Olot?

Allà vaig estar molt bé, em van tractar molt bé però hi havien jugadors boníssims que ara estan a 2a A com Germán Silva, Oscar Sánchez…..i no vaig tenir oportunitats de debutar. No descartaria tornar perquè vaig estar de collons.

La realitat també és que sempre ha marcat gols i això es paga en el futbol.

Aquesta és la feina del davanter, fer gols i, quants més facis, més es beneficiarà l’equip i tots. Això es paga, sí.

A Figueres sou partidaris de reprendre la competició o esborrar aquesta 2019-2020?

Ho hem parlat i hi ha opinions per a tots els gustos. Jo, personalment, seguiria amb la competició, si es permet, encara que no sé com cal fer-ho. Els equips que estan en descens es queixarien com els que juguen per l’ascens, tots ens queixaríem. Jo, quan es pugui, si cal allargar, intentaria acabar

La UEF encara medita la possibilitat d’un ERTO. Com han quedat els futbolistes amb el club?

Nosaltres cobrarem aquest mes sencer i després ja veurem. Depèn de com evolucioni tot, patrocinadors, entrades…hi ha molt d’embolic. Ja veurem.

UE Figueres, Pepu Soler
Primera temporada a Vilatenim/FOTO: UE Figueres

El que no s’entén és que, encara que es tracta de categoria amateur, i alguns futbolistes (pocs) pertanyin a AFE, hi hagi tan poca connexió entre tots vostès en tots els equips.

Estaria bé que hi hagués més unió entre nosaltres en aquest aspecte.

“Hi ha equip suficient per a competir amb qualsevol “

Una cosa més: la temporada es va aturar amb la UEF en la 14a plaça, amb 31 punts, una posició molt perillosa per a aquest futur. 

Sí. Vam tenir alts i baixos en la temporada i actualment estàvem en una mala ratxa. Per això crec que aquesta aturada ens pot haver vingut bé per a meditar una mica i canviar aquesta dinàmica. Hem demostrat en diversos partits que hi ha equip suficient per a competir amb qualsevol però som un equip molt jove al qual a vegades li falta un punt de pausa i acabar de madurar els partits.

El canvi en la banqueta de Javier Salamero per Xavi Agustí (11a Jornada) s’ha notat molt.

Sí. No tinc res en contra de Xavi sinó tot el contrari (jo ja el coneixia de Palamós), va fer un treball molt digne i m’agrada molt com treballa, però sí, s’ha notat molt el canvi.