Pepe Delgado: “Guanyarem al Rubí i a l’Europa”

Si hi ha algú amb la moral plena, com a mínim a nivell públic, és Pepe Delgado, tècnic del Prat. Ho ha demostrat sempre i ningú pot oblidar la segona volta dels potablava del curs passat. Ara encara ha de sumar el seu primer triomf quan es porten sis jornades disputades. A la setena, diu, serà la vençuda

Cazorla va fer l'únic gol potablava // FOTO:  AE PRAT/FRANCISCO CARRASCO
Cazorla va fer l’únic gol potablava // FOTO: AE PRAT/FRANCISCO CARRASCO

Pepe Delgado, entrenador del Prat, sabia que el camí no anava a resultar senzill. Els potablava tornaven a la Tercera Divisió i sempre se li ha considerat, i se li considera, una de les opcions per disputar la promoció d’ascens. Avui, tothom ho sap, no pot ser més desafortunat el guió: 1 empat i 5 derrotes en els 6 xocs disputats. I, més que sorprenent, 3 de 3, en contra en el Sagnier, per 1 empat i 2 derrotes a domicili. Cal recordar-ho encara que els pratencs ho pateixen i ho saben millor que ningú. Però tot això pot canviar aquest dimecres.

“Guanyarem al Rubí i a l’Europa” va proclamar tan sols posar-se davant els mitjans de comunicació que esperaven la seva reacció, doncs la garrotada enfront de la Pobla de Mafumet – gol d’Abel Rita en el minut 94- fa moltíssim mal. “Això canviarà i jo no ho veig negre. Igual que portem sis setmanes sense guanyar, podem enllaçar cinc seguides triomfant”. Doncs sí senyor. Els cinc propers rivals són Rubí, Europa, Peralada, Montañesa i Ascó. Delgado té crèdit i el seu president, Luis Quiñonero, paciència. Fins a quan? Paciència.

UNA JORNADA ‘EUROPEA’

El millor que té una jornada intersemanal és que es pot oblidar ràpid l’última derrota i reconvertir aquest mal pas en futurs sis punts. Això és el que pensaran els qui van caure aquest diumenge passat –Palamós, Manlleu, Prat, Gavà, Castelldefels, Montañesa, Vilafranca i Santfeliuenc-. Després d’haver-se avançat els duels Ascó – Masnou (1-2) i Peralada – Vilafranca (3-2), els vuit partits restants es jugaran aquest dimecres a partir de les 20 hores, La participació de la selecció CatUEFA en la Copa Regions obliga a aquesta jornada que disgusta a tothom.

Sens dubte, el plat fort estarà a Rubí. Els locals, màxims realitzadors de la Lliga (13) reben a l’equip més desesperat de la mateixa. L’advertiment de Pepe Delgado no l’oblidarà el veterà tècnic Julià García. Si el xoc de Can Rosés és importantíssim per als visitants, aquest incòmode dimecres també present partits molt equilibrats de difícil pronòstic. Els ‘diables vermells’ del Guinardó (16è) esperen a un Vilassar (9è) que ha tingut un inici més que acceptable i no desitja complicacions com tampoc les desitgen Cerdanyola (7è) –extraordinari Carrillo– i un Castelldefels al que la penúltima plaça li ofega. Mariners, egarencs, empordanesos i potablaves no saben encara el que és guanyar fora de casa seva i els va la vida en aquesta missió.

Les Grasses, la Bòbila i Manlleu completaran aquesta setena jornada. El Santfeliuenc ve de caure en el Olímpic i no vol més problemes encara que tampoc els desitja un Figueres a la qual no li surten els números aquesta temporada. El que sí sortirà, a priori, és un bon partit de futbol entre el Gavà de Poch i la Pobla de Posse després del joc exhibit per ambdues esquadres en aquest inici de campionat del que Manlleu (12º) i Terrassa (17º) volen treure profit. També ho desitjarà treure el filial del CE Sabadell en la seva visita a Nou Barris on els locals només saben guanyar o perdre.

JA JUGATS:

Ascó 1 – Masnou 2

Peralada 3 – Vilafranca 2

PARTITS QUE RESTEN PER JUGAR:

Martinenc – Vilassar (20h)

Santfeliuenc – Figueres (20h)

Montañesa – Sabadell B (20h)

Gavà – Pobla de Mafumet (20h)

Europa – Palamós (20:15h)

Manlleu – Terrassa (20:30h)

Cerdanyola – Castelldefels (20:30h)

Rubí – Prat (20:30h)