Pepe Delgado: “Dubto que es jugui el play-off d’ascens”

El secretari tècnic de l’AE Prat, Pepe Delgado, acaba de rebre la notícia d’una permanència inesperada. És el que hi ha. Com tots, hagués desitjat guanyar-la en el camp i, de fet, estaven en una línia ascendent. Així pensa un modest

Pepe Delgado, , Prat
Pepe Delgado, secretari tècnic de l’AE Prat/FOTO: Jordi Mestres

Tercera temporada en l’AE Prat des de la secretaria tècnica de Pepe Delgado. Enrere han quedat les banquetes de Terrassa, Lorca, Badalona, Prat, Sant Andreu, Sabadell i Marbella, entre altres. Però ara, aquest andalús de Montilla, encara que català cent per cent, comparteix el repte de mantenir als potablava en la categoria més alta possible. Amb un pressupost ínfim, si es mira als rivals, els de Pedro Dólera, amb renovació pendent, seguiran a Segona B.

Aquesta feina també és apassionant. El primer any vam pujar de categoria i aquest curs té el seu atractiu. Sóc un tot-terreny i estic molt a gust. Un necessita treballar i, si haig de tornar a entrenar, ho faré; vaig ser ajudant de Miguel Álvarez i amb Manolo Márquez, a l’Osasuna…és treballar

El que ja se sap és que el Prat seguirà en Segona B.

Sé que encara falta l’assemblea d’aquest divendres per a ser oficial però la nota de la RFEF ja ho deixa clar.

Pepe Delgado, , Prat
Tercera temporada al Sagnier/FOTO: Jordi Mestres

És una mesura justa que no baixi ningú?

Tinc molt clar que en el futbol tant els mèrits com els demèrits s’han d’aconseguir en el camp; salvar-se sense acabar la competició….no ho negarem…tots els que ho hem aconseguit estem contents i alguns ens consolem perquè pensem que en el camp ho hauríem aconseguit també. Amb el meu Prat estic convençut, ja que Pedro Dólera ha fet una gran feina. No oblidis que l’últim partit va ser a Castalia (1-3) i això ens permetia sortir del descens en estar empatats amb el València; estàvem complint l’objectiu malgrat la primera volta que va ser dolenta. Mai vam perdre la confiança de salvació, llàstima no haver-ho pogut demostrar en el camp.

“La Segona B no és professional al 100%, pero gairebé”

En qualsevol cas, no l’han decidit vostès…

Clar que no. Sempre li he dit al president Quiñonero i a Pedro que pujar va ser un exitàs. Mantenir-nos enguany hagués estat el doble d’èxit perquè érem el pressupost més baix dels 80 de Segona B, amb un equip semiprofessional…fa costa amunt per a pujar.

Segur que riu molt, per no plorar, quan llegeix que la 2a B no és professional.

Indubtablement. Enguany hi ha pressupostos increïbles en els quatre grups encara que els diners estan en el futbol professional; aquí hi ha clubs molt ben estructurats com poden ser varis en el grup IV (Marbella, Cartagena, Badajoz…) amb un milió de pressupost. En el grup III hi ha uns altres molt importants a més del Logroñés o Cultural (II), At. Balears o Eivissa (I). No és professional al 100%, pero gairebé perquè hi ha equips com el Prat, l’Ejea o el San Sebastián de los Reyes, però pràcticament parlem d’això.

“Hi ha molts clubs que aniran directes a la ruïna”

 

No creu que l’ideal hagués estat declarar NUL·LA la temporada 19-20 sense ascensos ni descensos i repetir des de zero?

Hauria estat el millor però això es mou per diners. LaLiga va dir que calia jugar i es jugarà així com la segona perquè hi ha diners per a aquests protocols..i en jugar hi ha ascensos i descensos. Això provoca que la RFEF pugi a equips de 2aB a 2a i es vegin obligats a acontentar a tothom. Jo comprenc al Lleida Esportiu.

Vostè creu que el play-off d’ascens es jugarà?

Tinc molts dubtes, ja que per desgràcia estem veient que es continuen donant moltes morts. Això no serà com abans i, si no es juga el play-off, pujaran els campions i encara hi haurà més greuge.

Prat, Pepe Delgado
Experiència per als potablava/FOTO: AE Prat

Anem a una Segona B amb 100 equips. No s’entén que tothom cregui que serà una ruïna i es mantingui.

A clubs com nosaltres seguir a 2aB és un regal, com si haguessin posat 150, però hi ha clubs que aniran directes a la ruïna en un futur. Hi ha molts que es plantegen pujar en dos anys i això serà molt difícil, ara tot se’ls va a baix i les inversions han de superar dos salts.

“El primer és renovar a l’entrenador Pedro Dólera”

 

A més, la Segona B Pro acabarà per enterrar a la Tercera.

Tindrà menys importància i es devaluarà moltíssim.

Una curiositat: el Getafe avança que el soci no abonarà un euro com a compensació. És el mínim..

Jo ja ho vaig viure amb Ángel Torres encara que pocs clubs poden fer-ho. Es preveu un any complicat, no hauran els ingressos que hi havia.

“En el camp hauríem aconseguit també la salvació”

 

El Prat es veurà obligat a retocar molt el seu pla de treball?

A veure de quin pressupost disposem. Primer cal liquidar enguany perquè molts estem en un ERTO i volem no desatendre a ningú. La Segona B és complicada i no deixarem a ningú desatès. El primer és intentar renovar a l’entrenador Pedro Dólera (tant de bo sigui així) i després planificarem. Nosaltres volem retornar part de les quotes als pares del futbol base per honestedat i començar a veure en el panorama que ens movem.