Pedro Dólera signa tres anys amb l’AE Prat

Quatre dies després d’acomiadar-se del CE Europa, Pedro Dólera es va presentar com a nou tècnic de l’AE Prat per les tres pròximes temporades

Pedro Dólera, nou tècnic del Prat / FOTO: AE PRAT
Pedro Dólera, nou tècnic del Prat / FOTO: AE PRAT

Tres temporades ha signat Pedro Dólera i el seu equip com a tècnic del primer equip de l’AE Prat, un projecte ambiciós i tot un repte, ja que l’equip potablava ve de no ficar-se en la promoció d’ascens per un gol.

L’experiència de l’entrenador i la seguretat d’una entitat com el Prat són avals que poden garantir l’èxit, però la competició dictarà sentència. Aquestes han estat les preguntes i les seves respostes de Pedro Dólera que presenta la web del club.

-Quin ha estat el motiu principal per canviar el CE Europa per l’AE Prat?

Jo crec que els projectes i les etapes finalitzen i així ha passat en aquesta ocasió. Tenia ofertes de diversos equips, alguns de categories superiors, però l’opció d’entrenar l’equip de la meva ciutat, i on vaig jugar, em va cridar molt l’atenció. La reunió que vaig tenir amb la junta directiva de l’AE Prat va ser clau, perquè vaig notar que tenien moltes ganes que vingués, i això em va agradar. Ara la idea és contribuir amb tot el que pugui i posar-ho tot de part meva per fer el club una mica més gran.

 -No véns sol al Prat. T’hi acompanyen dos homes de confiança.

Sí, són el Dani Conteras i l’Andrés Bretones. Amb el Dani, que serà el segon entrenador, fa molts anys que treballem junts i fins i tot vam coincidir en l’època de jugadors. Tenim una idea molt clara del joc que volem practicar i estem molt compenetrats, de manera que serà un suport important per a mi. I l’Andrés és un professional de l’scouting i dels temes de vídeo, així que ens pot ajudar molt en l’anàlisi dels rivals i la preparació dels partits.

-Quin tipus de futbol t’agrada que practiquin els teus equips?

En primer lloc, vull que els meus equips siguin intensos defensivament, però alhora que tinguin bon tracte de pilota i que surtin jugant des del darrere, sempre que les condicions del partit i del terreny de joc ho permetin. D’altra banda, també m’agrada tenir plantilles competitives, de manera que no només jugui un onze titular, sinó que tots els jugadors se sentin importants i vulguin lluitar en cada partit i entrenament per fer-se un lloc. Per aconseguir això, és capital preparar unes sessions exigents, que augmentin la competitivitat i que facin créixer el nivell de l’equip. Amb tot això, podem aconseguir dominar els enfrontaments i ser forts en l’estratègia.

-Com veus la plantilla que fins ara hi havia al Prat? Hi haurà molts canvis?

Sí, sí que hi haurà canvis, encara que si tot va bé, més de la meitat dels jugadors de la plantilla es quedaran. És cert, però, que haurem de fer algunes modificacions, perquè hi ha alguns jugadors que crec que no s’adaptarien al tipus de futbol que volem practicar. No es tracta que siguin millors ni pitjors futbolistes, simplement tenim una idea i necessitem jugadors amb unes característiques concretes. A partir d’ara ens posarem a treballar en la confecció de la plantilla, i no crec que costi gaire, perquè la majoria de jugadors que ja hi ha es voldran quedar i a les noves incorporacions els interessarà el projecte.

 -Quin objectiu et planteges en aquesta nova etapa?

Quan vaig parlar amb la directiva de l’AE Prat, el primer que em van transmetre és que volien començar un projecte nou amb perspectiva de futur, i és per això que hem signat un contracte de tres anys. Així doncs, no es tracta d’un pla passatger que busqui resultats immediats, sinó que confien en el nostre estil i volem portar el Prat el més amunt possible. La primera temporada serà la més complicada, perquè hi haurà alguns canvis i en un mes de pretemporada no ens podem adaptar tots al nou sistema de treball. De totes maneres, intentarem que aquest procés sigui el més ràpid possible i fer un equip competitiu, que sigui dur de batre i que agradi a l’afició. I, tot i que no sigui l’objectiu principal, si podem arribar a disputar alguna promoció d’ascens, serà genial.