Onze equips volen destronar el Badalona al Torneig d’Històrics

Els escapulats han guanyat les últimes dues edicions i amb set campionats són l’equip més guardonat del certamen. Debuta el Lleida Esportiu i la XXIV edició de l’Històrics ofereix un cartell immillorable

JORDI MESTRES @jordimestres7
La pilota està a punt per rodar al Torneig d’Històrics // FOTO: Jordi Mestres

El 2018 el Badalona va ser el campió del Torneig d’Històrics del futbol català. El 2017, també. Ha arribat a quatre de les últimes cinc finals. És, en definitiva, l’equip dominador del certament estiuenc del Guinardó. Tampoc faltaran els clàssics Júpiter, Martinenc, Sants, Sant Andreu o Horta i hi apareixen novetats com el Lleida Esportiu. Tot plegat, un conglomerat futbolístic que centrarà l’atenció del nostre futbol del 29 de Juliol al 4 d’Agost. Temps de pretemporada, de retrobar-se amb cares conegudes, de calor i, sobretot, de futbol català.

Júpiter, Sant Andreu i Badalona formaran un grup 1 d’equips de sempre. El debutant Lleida s’enfrontarà a Vilafranca i Vilassar en un grup 2 sense equips de la capital. No hi haurà cap equip de Segona B al grup 3, format per Horta, Terrassa i Sants. Tampoc al 4, en el que L’Hospitalet, Granollers i Martinenc es veuran les cares.

12 equips que busquen el campionat. El que guanyi, s’emportarà 1000 euros… i prestigi. El Torneig d’Històrics s’ha modernitzat fins al punt de tenir pilota pròpia, ser retransmès integrament per Esport3 i disposar d’equips que són campions de Copa Catalunya o disputen la Copa del Rei. En tres setmanes comença l’espectacle al Guinardó… i el 7 i 8 de Setembre Històrics femení. Sabadell-Sant Andreu i Júpiter-Martinenc seran les semifinals.