On són els gols del CE L’Hospitalet?

Les alarmes s’han activat al CE L’Hospitalet. L’equip de Martí Cifuentes flirteja amb les posicions de descens en una de les temporades amb menys gols marcats de les 10 darreres. Només en una es van marcar tan pocs gols… i l’equip va baixar

Aquest va ser el darrer cop que l'Hospi va celebrar un gol, el de Xavi Puerto contra l'At. Levante // FOTO: Javi Borrego
Aquest va ser el darrer cop que l’Hospi va celebrar un gol, el de Xavi Puerto contra l’At. Levante // FOTO: Javi Borrego

Des que Xavi Puerto va anotar contra l’At. Levante al camp del carrer de la Feixa Llarga, el 20 de desembre passat, l’Hospi ha encadenat 411 minuts de Lliga sense veure porteria, amb només 16 dianes anotades. Acabant el mes de gener, també es pot afirmar que els seguidors del conjunt riberenc no saben el que és celebrar un gol el 2016. El CD de ‘Paquito el chocolatero’ que sona a l’Estadi hospitalenc comença a agafar pols, al mateix temps que augmenta la preocupació dels seguidors.

“Durant la setmana treballem situacions d’atac, és difícil trobar una sola explicació. És responsabilitat de tots, tant de l’entrenador perquè l’equip no ha generat prou a les últimes jornades, com també dels futbolistes perquè en situacions d’u contra u aquests jugadors han de marcar més diferències i a dia d’avui no ho estan fent”, argumentava Martí Cifuentes a la sala de premsa del Municipal de Reus després de la darrera derrota de l’Hospi. Però el temps passa i l’equip no troba solucions. Quinzè, amb 23 punts, només un per sobre de l’Olot i Pobla de Mafumet, en posició de promoció de permanència i descens, respectivament.

I és que, analitzant les darreres 10 campanyes del CE L’Hospitalet a la Lliga, s’observa que en només una ocasió havien registrat tan pobre bagatge de gols en arribar a la jornada 22. I va ser a una temporada de mal record pels seguidors riberencs, ja que va ser la del darrer descens fins ara a la Tercera Divisió. Era la temporada 2007-2008 i, a hores d’ara, l’Hospi només havia marcat 14 gols. Ja hi havia qui deia que l’equip caminava cap al descens i al final així va ser. El 4 de maig del 2008, a La Bòbila, la derrota per 1-0 contra el Gavà els condemnava.

Ara hi ha qui clama per un relleu a la banqueta. El projecte de dues temporades que la directiva del club defensava a l’Assemblea de socis del juliol ha quedat qüestionat pel que s’ha vist a la primera volta i a l’inici de la segona. El crèdit de Martí Cifuentes sembla esgotar-se, però també val a dir que no sempre el canvi és la solució. Tornant a aquella temporada 2007-2008, Jordi Roura va ser el tècnic que la va iniciar, però després de la jornada 19, el llavors president riberenc Miguel García el va destituir. El manxec Andrés Tébar va ser la primera aposta de la junta de l’Hospi, però només va ser 7 jornades al càrrec. A la 26, García va apostar per José Luis García, qui no va poder aixecar un equip que va viure dues campanyes a Tercera abans de tornar a l’actual divisió de bronze.

Gerard Oliva, DSavid Corominas i Cristian Gómez són els revulsius que té Martí Cifuentes // FOTO: Àlex Gallardo
Gerard Oliva, David Corominas i Cristian Gómez són els revulsius que té Martí Cifuentes // FOTO: Àlex Gallardo

Curiosament, a Tercera l’equip riberenc va marcar els millors registres golejadors. 36 dianes a la jornada 22 la temporada 2008-2009 i 50 a la 2009-2010, la campanya de l’ascens. És ben cert que l’Hospi no acostuma a baixar dels 20 gols quan s’arriba a la jornada 22. Només va fallar a la 2007-2008 i a aquesta. Com a dada pel record, el màxim golejador a tota aquella Lliga va ser Toni Velamazán, amb 4 dianes. A l’actual, el ‘pitxitxi’ ja no hi és. Aitor Ruibal, que ha fet 3 gols, va marxar al Betis B, com també han sortit del club altres homes d’atac com el canari Collado (1 gol) i Rubén Carreras (sense estrenar-se aquesta temporada).

David Corominas i Gerard Oliva, dos dels reforços d’hivern, són l’esperança de Cifuentes. Amb ells segueixen com a atacants el jove Agus Giaqinto i un Boris Garrós afectat per les lesions aquesta temporada i que es comenta que és a l’òrbita del Terrassa. A la directiva que presideix Antonio Castellano li queden quatre dies per fer reforços abans que es tanqui el mercat d’hivern si és que vol trobar solucions, tot i aquestes haurien de ser a cost zero o cessions, donada la situació econòmica de l’entitat. En tot cas, solucions que han d’arribar per què l’Hospi de Cifuentes es retrobi amb un gol desaparegut.