O s’entrena el 25 gener o temporada nul·la

Així ho expressa el col·lectiu de clubs de Primera Catalana a la FCF en altra carta dirigida al seu president, Joan Soteras. La situació canviant i la indefinició ha decidit als clubs a fer un altre pas

El president de l'Atlètic Lleida, Xavier Batalla, vol, com la majoria de clubs de Primera Catalana les coses clares // FOTO: FCF
El president de l’Atlètic Lleida, Xavier Batalla, vol, com la majoria de clubs de Primera Catalana, les coses clares // FOTO: FCF

@ManuelSeguraM

La complicada represa de les competicions “amb garanties” ha decidit als clubs de Primera Catalana a plantejar-li a la FCF que ‘o s’entrena el 25 gener o temporada nul·la’. És a dir, o es comença entre aquest 25/1 l’1/2 o es pensa ja en la temporada 2021-22.

A més, els clubs avancen que “si es decretés suspensió/nul·litat, demanem consensuar amb els Clubs les mesures econòmiques adients envers les quantitats ja abonades pels Clubs”.

CINC CONSIDERACIONS

Voluntat de disputar la competició, la data de reinici (28F) marcada per la FCF no deixa marge de recuperació: A més, 4 setmanes de preparació, suspensió del curs, devolució de quotes i nou format per al futbol base són les cinc consideracions a estudiar.

Nova carta dels clubs de la Primera Catalana a la Federació Catalana de futbol

Nova carta dels clubs de la Primera Catalana a la Federació Catalana de futbol

Entre els 40 clubs cal significar que la unanimitat no és absoluta, però sí “majoritària”. En resum: “el 90% de clubs a favor que així sigui (36), 7,5% en contra (3) i una abstenció”.

Les tres excepcions diuen voler esperar, un altre va preguntar als seus jugadors (opinions dividides) i un tercer que npmés va dir NO sense raonar.

L’OPINIÓ DE XAVI BATALLA (AT LLEIDA)

“L’FCF és qui pot prendre la decisió, i ens agradaria que ho fes pensant també en la situació d’incertesa que estan patint clubs i jugadors”, afirma el president de l’At. Lleida, Francesc Xavier Batalla.

“El tarannà dels clubs és el sempre proposar i formar part de la solució. No entenem una altra forma de fer les coses que no sigui comptant amb el parer dels implicats. L’ideal és arribar a decisions consensuades”, conclou.

Els clubs han mostrat des de l’inici de la temporada la seva inquietud davant la falta de resposta federativa. Un llunyà 30 d’octubre van enviar una primera carta.

Reunió d'una representació de clubs de Primera Catalana amb la Federació // FOTO: FCF
Reunió d’una representació de clubs de Primera Catalana amb la Federació // FOTO: FCF

SILENCI A L’FCF

La insistència va fer que 8 representants acudissin al carrer Sicília per a escoltar el nou Pla de competicions que plantejava una Federació sorda. Després, el 15 de desembre van sentir que “es tornaria a jugar el 9 o 10 de gener” i el divendres 18 va arribar el Govern i va posar les coses en el seu lloc.

L’últim comunicat federatiu porta data del passat 5 de gener després de la resolució SLT/1/2021 per part del Departament de Salut i les mesures anti COVID 19 es van prolongar fins al diumenge 17.

Caldrà esperar la nova posició de la Federació ja amb el president Soteras a casa seva. La veritat és que la junta del dimecres 20 es va anul·lar per les noves mesures contra la pandèmia i caldrà esperar decisions polítiques per a qualsevol moviment. L’FCF ara calla.