Nou triomf del Viladecans per posar setge al liderat

Jornada post descans que ens deixa a un Viladecans assetjant al Manresa després de la seva victòria i la nova ensopegada del líder i a un Balaguer, pràcticament desnonat

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Ambientàs a La Verneda per presenciar el partidàs de la jornada // FOTO: Facebook CEM Manresa
Ambientàs al Nou Congost per presenciar el partidàs de la jornada // FOTO: Facebook CEM Manresa

El partit de la jornada es va jugar al Nou Congost on el Manresa, líder i màxim golejador del grup va rebre a la Montanyesa, equip menys golejat i tercer classificat. Els manresans volien fer bona la victòria del cap de setmana passat contra el Sani i tornar a obrir escletxa respecte als seus rivals mentre que la Monta intentaria refer-se de la seva última derrota davant de l’Andorra.

Amb aquest panorama i el gran ambient entre les dues aficions i les graderies plenes de gom a gom, els espectadors desplaçats al camp van poder viure un gran matí de futbol, tot i el 0-0 final. Gran part dels 90 minuts van estar protagonitzats pel respecte entre els dos conjunts que, solament es va trencar al tram final del partit quan, tots dos van intentar desfer la igualada inicial.

Els visitants van plantar cara al líder, encara que la poca eficàcia davant la porteria rival els va acabar condemnant. Amb aquest empat, els barcelonins continuen a 6 punts d’uns locals que veuen com la diferència amb el segon s’escurça a dos punts.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 24

Una segona posició que ostenta, una jornada més el Viladecans, el qual es va desplaçar fins al Municipal de Cambrils per disputar un matx que, per classificació es podia preveure molt més desnivellat del que, finalment va ser. El 0-2 final no va reflectir el que es va veure damunt del terreny de joc on el Viladecans es va mostrar molt incòmode durant els 90 minuts en un camp amb molt d’espais, davant un rival al qual li agrada tenir la pilota i jugar-la i va haver de patir de valent per emportar-se els tres punts.

En una primera meitat on el Cambrils va apretar i va gaudir d’ocasions per fer l’1 a 0, els homes de Paje van saber aguantar i esperar el seu moment. Un moment que va arribar al minut 43 quan Matallín va culminar una contra per avançar al seu equip.

A la segona part, els viladecanencs van sortir millor i al minut 78 Iván García va tancar l’encontre. En un matx molt complicat pels visitants, la seva efectivitat de cara a porteria va ser clau per sumar una victòria importantíssima.

Sense canvis

Victòria soferta i treballada per unes Borges en línia ascendent // FOTO: @FC_BorgesBl

No gaire millor li van anar les coses al Balaguer que va perdre a casa davant unes Borges Blanques que respiren i posen terra de per mig amb el descens.

Els borgencs van viatjar fins a Balaguer per enfrontar-se amb el cuer del grup, contra un conjunt, més que necessitat i amb l’obligació de sumar un triomf per no quedar desnonat. No va ser un encontre fàcil pels homes de Cazorla.

Si durant els primers 45 minuts els visitants van dominar el joc, la pilota, van monopolitzar les ocasions i, gràcies a això van poder marcar mitjançant Nogueria al minut 22, també és veritat que van desaprofitar moltes ocasions per sentenciar i van estar a punt de què els hi costés els 3 punts en una segona meitat on els locals van saltar a la gespa a per totes.

Els balaguerins van pitjar l’accelerador a la recerca de l’empat i el van tenir a tocar al darrer minut amb el llançament d’un penal que va aturar el porter Xammar. Per si no fos suficient, els de La Noguera no podran comptar amb Pau Solanes el proper cap de setmana després de ser expulsat al minut 89 per doble amonestació.

Derrota, també per una Rapitenca que no va poder fer bo l’empat de la jornada passada davant el Mollerussa i va tornar a perdre, aquesta vegada a davant la seva parròquia. El seu rival, el Lleida B es plantava a La Devesa amb la intenció de continuar sumant per allunyar-se, definitivament, de la zona calenta de la taula. Tot el contrari que els rapitencs, els quals devien guanyar per seguir vius en la lluita per la permanència. Un solitari gol d’Adri Gené al minut 62 va ser suficient perquè els blaus profanessin el fortí ebrenc i s’enduguessin els tres punts. Cinquè matx consecutiu sense guanyar dels homes d’Ocaña. Tot el contrari que el filial que amb aquest triomf suma 5 partits seguits sense perdre.

Un puntet més que Balaguer, Cambrils i Rapitenca van sumar Júpiter i Sant Ildefons a La Verneda en un duel vital a la zona de descens entre dos equips amb la necessitat de tornar a guanyar per sortir del pou. La gran novetat del matx estava a la banqueta local on va debutar Miguel López després de la dimissió de Rubén García. Després d’uns primers 10 minuts molt igualats i molt intensos, els visitants van, a poc a poc, fer-se amb el control i van gaudir de grans ocasions per obrir el marcador que no van saber materialitzar. Per la seva banda, els barcelonins van haver d’esperar fins al minut 55 per tenir la més clara per avançar-se en una gran contra que no van saber culminar. Qui no va fallar, deu minuts més tard, va ser Eric qui va perforar la porteria del Sani. El gol va donar ales a uns gris-granes que van tenir el segon al minut 79 però la pilota es va estavellar al travesser. Els homes de Javi Gómez no va baixar els braços i es va veure premiats al 82 amb el gol d’Alabau. Repartiments de punts que no permet a cap del dos deixar la zona de descens.

Dinàmiques trencades

Tampoc va passar de l’empat el Gavà, rival més que directe de Júpiter i Sani per la salvació. Unes taules justes en un encontre on Vista Alegre i gavanencs van protagonitzar un final calent. Durant la primera meitat, les alternances en el domini i el poc perill en les dues àrees van ser la tònica habitual entre dos conjunts que volien tenir la pilota. Als 45 segons de la represa, els visitants van perforar la porteria rival amb un gol de Quiles a gran passada de Kyeremeh. Un cop molt dur pels locals només començar els segons 45 minuts, del qual van saber refer-se. A partir d’aquí, els homes d’Eloy Martínez van posar una marxa més a la recerca de la igualada mentre que els de Serrano tenien alguna ocasió aïllada com la de Naoufal per matar el matx i que va treure Albert amb una excel·lent aturada. La insistència dels de Castelldefels es va veure recompensada al minut 85 quan Cifuentes de cap va anotar l’empat a 1 definitiu. Al minut 89, els blaugranes es van quedar amb un home menys per l’expulsió d’Espinosa en veure la segona groga. El ball de targetes no va acabar aquí. Amb l’encontre finalitzat, Naoufal per la part local i Álvaro per la visitant van veure la vermella directa després d’una picabaralla. Taules que trenquen una dinàmica de tres victòries consecutives del Gavà.

Amb un triomf més, i amb la intenció de seguir acumulant victòries, es va plantar l’Andorra al camp Municipal de Mollerussa. Tanmateix, la gran defensa local els hi va impedir portar a terme el seu objectiu. En un encontre on els andorrans van portar el pes del joc i el domini del matx, els pals i les grans intervencions de tots dos porters van evitar que el gol pugés al marcador. En un tram final de partit boig, qualsevol dels dos s’hauria pogut fer amb els tres punts. Primer, el tricolor Bessone va estavellar una pilota al travesser i, més tard el seu company sota pals, Ratti es va lluir enviant l’esfèric a córner i evitant l’1 a 0. Els lleidatans van finalitzar l’encontre amb un home menys per l’expulsió de Putxi al minut 89 per doble amonestació. Per la seva banda, els homes de Gabri veuen com aquest empat posa punt final a 4 triomfs seguits i els allunya una mica de les posicions d’ascens.

Un gol en el darrer minut dóna un important triomf a l'EFAC // FOTO: efacalmacelles.cat
Un gol en el darrer minut dóna un important triomf a l’EFAC // FOTO: efacalmacelles.cat

No gaire lluny d’allí, al Municipal d’Almacelles es va viure un encontre vibrant, amb alternances al marcador i en el joc, amb gols i disputat fins al darrer minut. Els artífexs d’aquest bon partit van ser EFAC i Vilanova. Els dos arribaven al matx amb dinàmiques, completament oposades. Els primers necessiten guanyar per trencar una ratxa de 4 derrotes seguides mentre que els segons volien allargar la dinàmica de 10 partits sense perdre. Al final, els locals es van guanyar la partida en un encontre molt igualat i amb ocasions per a tots dos durant els 90 minuts i on els detalls van decidir. Enric Bosch al minut 38 després d’una sèrie de rebots en un córner va enviar la pilota al fons de la porteria vilanovina. Amb l’1-0 es va finalitzar la primera meitat. Tot just començar els segons 45 minuts, Pinilla va restablir la igualtat. Amb tota la segona part per endavant, els dos conjunts van tenir oportunitats per tornar a desnivellar el partit. Els qui ho va aconseguir van ser els almacellencs amb el gol d’Amine en una contra al minut 89. Gran victòria pels del Segrià que, d’aquesta manera, es retroben amb el triomf.

En el partit que va obrir la jornada es van enfrontar dos equips separats per 3 punts i immersos en una bona dinàmica com són Tàrrega i Igualada. El partit es va jugar al camp d’Agramunt pels incidents succeïts en el darrer encontre dels targarins al Joan Capdevila. Pel que fa a l’encontre, la matinera expulsió del porter local Oliveros al 32 amb vermella directa va decantar del costat dels blaus un matx, fins aquell moment, sense un dominador clar i sense ocasions clares de gol. Just abans del descans, Baraldés va aprofitar una pilota morta dins l’àrea per obrir el marcador. Ja a la represa, els igualadins apoderar-se del matx mentre els de l’Urgell portaven perill a pilota aturada. Precisament, així va arribar l’empat. Graells al minut 59 va caçar un rebot després d’un córner per enviar l’esfèric al fons de la xarxa. Els de Moha van saber reaccionar i, tan sols, 2 minuts més tard, Simón de penal va tornar a posar per endavant als seus. A partir d’aquest moment els anoiencs van gaudir de diverses ocasions que no van saber materialitzar i ho van pagar. Al minut 83 el porter visitant Ribera va ser expulsat amb vermella directa en cometre un penal. Una pena màxima que va transformar Jonathan establint les taules finals.